lördag 6 september 2008

bad,regn och pizza.....

god morgon!
söndag morgon och en dimmig morgon. jag har faktiskt sovit ganska bra, med tanke på att petri inte är hemma så borde jag inte sovit så bra. men jag antar att jag blivit mer van nu eftersom han arbetar natt och varit borta mycket till finland nu senare tid. vi pratade en snabbis på telefon igår. det kostar massor att ringa så man kan inte prata länge. han skulle antingen komma hem måndag morgon eller onsdag morgon. kan ju även bli måndag kväll. saknar massor.....
begravningen hade gått bra i alla fall och det gick väldigt lugnt till sa han. skönt det. men så jobbigt för dom allihopa !

jag tyckte att barnen och jag behövde fördriva lite tid eftersom det blir långrandigt att sitta hemma och allra helst när man saknar någon, och barnen skulle ju inte hittat på något eftersom det regnade också... hela dagen slog det som spön i backen.

så jag tog barnen och lastade in dom i bilen plus en kompis till michelle, hämtade upp min mamma i sörping och åkte till badhuset. det gillade barnen kan jag säga. jag va inte lika bekväm i vattnet, jag frös som en hund.
och bebis magen frös. så det blev mest att titta på de andra som plaskade, men det va skoj och skönt i alla fall... efteråt blev det pizza fest hos mamma, hasse kom dit och bjöd oss allihopa på pizza. det gillade barnen också kan jag säga. jag åt en sallad med räkor i. den va halv god.... men det va trevligt att bara få njuta av dagen och egentligen slippa göra så mycket. slippa städa och allt sånt, för är man hemma så håller man ju på med en massa oavsett... nu slappa jag hela lördagen. men jag va ändå helt slut när kvällen kom. vilket vi allihop va. somnade vit halv elva hugget tror jag, barnen somnade halv nio och michelle och hennes kompis såg på film i hennes rum så dom somnade nog också skapligt.
en väldigt bra dag tycker jag !

nu på morgonen vaknade små tjejerna till liv vid sju, så då började jag också så smått få upp mina ögon. men trött som vanligt, numera kan jag ju inte ligga och dra mig för bebisen trycker på blåsan, så man måste upp direkt och kissa. och så ner och fixa frukost. så nu har jag suttit vid datan och ätit frukost och vaknat till liv. lite kaffe också....
pratade med Malin här på msn och hon ville komma ner och fika med sina barn så det blir ju jätte skoj ! då har barnen något att göra och vi kan fika och prata lite skit.... det blir skoj ! så dom kommer efter tolv så då hinner jag städa av lite här hemma och gå med mina vovvar. kanon bra.... blir trevligt med lite besök !

nu ska jag nog sätta fart med hundar och eldning och be tjejerna äta frukost så dom kan städa sitt rum innan vi får besök. timmarna tickar ju på och jag vet hur långsamma de där damerna är... jag kanske skriver senare igen eller i morgon ! och berättar om dagen !

ha de så gott i dimman !

puss och kram !

fredag 5 september 2008

en hel helg utan min älskling!

jaha, nu är denna vecka till ända. nu har petri åkt till finland, jag skjutsade honom i morse klockan fyra till bussen i norrköping. känndes trist att veta att man inte ska ses på flera dagar. allra helst eftersom jag inte exakt vet vilken dag han kommer hem.
saknar honom redan, han ringde och sa hej då innan båten la ut från stockholm tidigt i morse, gulligt ! men nu är han mi
tt ute på öppet hav, så nu kan vi inte prata förrän han kommer till sin pappa. och det blir väl vid tio ikväll.
begravningen är vid tolv hugget i morgon om jag fattade allt rätt. fy dom stackarna. lider med pekka och riitta otroligt mycket. hemskt att ens barn kan dö innan föräldrarna... min störtsa skräck fy!!!!

nu ska jag inte tänka på sorgliga saker eftersom jag numera gråter för minsta lilla. jobbigt som tusan att ha alla hormoner utanpå kroppen. idag går jag in i vecka 23 i alla fall. så nu är det bara ca 17 veckor kvar! bara!! ha ha ! ja de känns ju inte som bara, känns som en evighet.... jag tror i alla fall att vi kommit någorlunda överens om namn. i alla fall pojknamn, men vi får se. det märks på bb..... vecka 23, ja tydligen ska min lilla bebbe väga ca ett halvt kilo och vara ca 30 cm lång från panna till tå.... men ska lägga på hullet en hel del till. från och med denna vecka har dom små liven tydligen en bra chans att överleva även om de föds för tidigt, det är så otroligt.... men jag vill helst att den lilla kommer när det är sagt att den ska komma. det är ju underbart att vara gravid också. även om det stundvis kan vara jobbigt och osmidigt! nu börjar ju magen verkligen att puta. ganska skojjigt att se.... en del säger att den ligger lågt, jag tycker den ligger högt, men än så länge vet jag inte om det går att säga så.....
kolla bilden !

så där. min lilla mage!
nu ska jag inte skriva mer.... orkar inte och ska snart åka och hämta barnen !
men skriver kanske i morgon eller senare igen !

puss och kram !


torsdag 4 september 2008

petri åker till finland ! suck !

hej !
ja som överskriften lyder så åker petri till finland i natt. på begravning, ingen skojjig resa, men han måste ju göra det. hans familj uppskattar nog det.
jag tycker att det känns jobbigt, jag vill inte att han åker bort även om jag vill att han åker på detta, det är ju inget man ska missa. men jag saknar ju honom massor när han är borta... fy ! men det blir ju bara ett par dagar. nyttigt att sakna lite ! även om det är trist !

jag får väl försöka hitta på någe skoj med barnen under helgen, så att tiden går fort. och försöka få lite gjort här hemma. skulle vara bra om man kände någon som kunde ta veden och såga, så vi skulle kunna få in den medans petri är borta som en liten överaskning. då skulle jag bli så glad..... men, jag kan inte motorsåga... och jag är väl inte så bra på att lyfta stockar nu heller. men man kan ju önska!


nu ska vi snart åka till skogs med vovvarna så dom får springa av sig.... och så ska vi väl upp till klädladan och se om dom har någon bra tröja till begravningen, svarta byxor har jag ju redan köpt. sen hade ju inte petri bestämt sig riktigt hur han ville göra innan, men nu så....

jag kanske skriver mer senare ! men går förmodligen och lägger mig extremt tidigt eftersom jag ska skjutsa petri till stan i natt vid fyra hugget.... gäsp... det låter ju tilloch med tröttsamt. fniss !! jag som inte gillar tidiga morgnar...
men vad gör man inte ! bussen går från station i norrköping klockan fem och båten går från stockholm klockan åtta. jag ska fixa matsäck till honom också eftersom det är så dyrt att äta på båten...

hoppas att ni får en fin dag... jag ska njuta av min sambos sällskap och inte alls mycket annat !

puss och kram !

onsdag 3 september 2008

fika !

hej !
idag har syrran och jag varit inn till hanna våran barndomsvän, mest syrrans, men vi håller kontakten allihopa.
det är skoj, det va mycket trevligt vi fikade, åt mackor och pratade om allt och inget....
skönt att få umgås med vuxna, det händer ju inte så ofta.
sen blev det lite brådis hem för jag skulle hämta barnen, och jag hann på minuten.

det va trevligt som sagt, när jag kom hem tog jag och slängde in kyckling i ugnen och la mig för att slappa i soffan. de va också skönt. behöver det. är alldeles jätte trött när jag gör saker på dagarna. blir trött så lätt nu när jag är gravid om jag äter för lite eller för lite näring i det jag äter.
jag ska köpa keso idag, är ganska sugen på en keso macka. det va ett tag sen ! och det är ju nyttigt och bra. så de vore smaskigt. borde även köpa apelsin juice eftersom det hjälper kroppen att ta upp järnet.

jo jag va ju hos barnmorskan igår. det gick bra, hon tog god tid på sig så jag va där i en timma. hon kolla hb och blodtryck och hjärtljudet på bebbeli och vi pratade och bokade tider fram åt i tiden och bokade även tillväxt ultraljudet.

min blodtryck va toppen 130/65 så det stämmer väl någorlunda med hur jag brukar ligga. bebbelis hjärljud va 147 slag per minut. däremot mitt järnvärde va dåligt. jag hade bara 109, och det trots att jag äter järntabletter, så jag måste irnga min dietist och kolla om jag ska ändra och ta två järntabletter i stället per dag, eller om det finns något annat som kan få upp det lite.
järnvärdet påverkar ju även b12 värdet, så det är nog jätte bra att kolla upp så fort som möjligt. så jag ska ringa dit i morgon så att inget går fel....

nu ska jag ropa in mina barn för bollibompa och kvällsmat och sen ska jag gå med våra vovvar.men jag skriver nog senare !

puss och kram från mig och lilla magen !

måndag 1 september 2008

nattens droppar !

god morgon !
här sitter jag, med kaffe och mellis. morgonen är redan över med allt va den innebar. barnen skulle ju på utflykt idag, så vi drog igång morgonen med frukost och matsäckspackning och regnjackor och gummistövlar. men jag tror dom va nöjda.... dom fick åtta pannkakor, tre små youghurtar, ett päron en festis och en flaska saft med sig, jag hoppas att dom blir mätta på det. och så åt dom ju en bra frukost. det blir nog bra om regnet håller sig borta. jag hoppas verkligen det. inget skoj med utflykt i ösregn. jag återberättar senare vad dom tyckte om det hela !

efter att jag lämnat dom till skolan så tog jag diesel och gick en 20 minuters prommenad, och så in med honom och byta och ta svea i stället på samma runda. så det blev en ordentlig morgon runda. och så efter det så har jag huggit ved och eldat, så nog får jag motion i alla fall. jag tror jag rör mer på mig nu denna graviditet än jag gjorde när jag väntade felicia. så jag hoppas att jag får föda vaginalt denna gången, vill inte genomgå en operation till, nu har dom skurit i min mage tre gånger, jag tycker det räcker för denna livs tid. såvida jag inte genom går plastik operationen för överflödig hud sen. men jag har inte bestämt mig för om jag tycker det är nödvändigt !
nu längtar jag till bebbeli har kommit till världen och jag kan komma igång med friskis och svetis igen, jag längtar verkligen efter att få träna, trodde nog aldrig att jag skulle höra mig själv säga det, men det är sant. jag saknar friskis. det är såååå skoj ! och så är det ju skoj att se kilona ticka neråt i stället för öppåt som jag är van vid i mitt liv annars.
som tur är har jag bara gått upp runt 6 kilo än så länge i min graviditet. och jag hoppas väl att det inte ska bli så många fler och att jag kan få bort dom direkt efter förlossningen. max 15 kilo kan jag tillåta mig att gå upp. tyvär är det väl inte jag som avgör det. utan min kropp. men man kan ju försöka....

i natt regnade det, men nu kommer solen. så underbart om barnen kan få en fin dag !
nattens droppar försvinner och solen kommer och värmer oss. underbara varma höstdagar. hoppas att dom blir många....

nu ska jag duscha, sen ska jag sakta bege mig mot söderköping och fika med mamma och syrran och sen ska jag till barnmorskan och lyssna på bebbeli och se att allt är bra. blir skönt att få höra hjärtljuden igen ! skule kunna ligga där ett par timmar och lyssna.

jag kanske skriver mer senare !

pussar och kramar från mig och magen !

en dag tilll !!!

hej !

nu är måndagen snart överstökad. ha ha ! ja eller vad man ska säga, små tjejerna har varit hemma ett par timmar, michelle kommer väl vilken minut som helst och petri har precis åkt till jobbet, det är ju mindre kul. men han jobbar ju bara i natt och en natt till så är han ledig en vecka. så då får man väl försöka njuta av att vara tillsammans hela familjen då.
det blir väl att fixa en hel del här hemma. men jag längtar ju otroligt mycket efter att få fixa våra sovrum, så jag skulle bli så glad om vi kom igång.
jag funderar över om jag skulle börja lite smått idag. rensa lite i data rummet och plocka bort lite i x-box hörnan, så att petri bara har de stora sakerna att ta.

idag har jag klippt gräset och det gick bra, men man blir ju ganska slut efteråt. det tar på krafterna, det tar ju nästan en timma och sammanlagt med allt man måste göra innan, som att plocka äpplen och saker och sånt så är det ju två timmar man måste offra för att få en snygg gräsmatta. men nu behöver jag inte klippa på en vecka. kanske bara trimma lite i kanterna, om jag kan laga i ordning trimmern. blä.... skulle vilja ha en ny trimmer, för den här har inte gjort annat än att krångla sen vi fick den.

i morgon är det dags för en kontroll hs barnmorskan, det ska bli skönt att få höra min lilla bebbeli igen... det va ju ett tag sen. och denna gången blir första gången vi ska mäta magen, det blir lite skoj att jämnföra med hur magen växte när jag väntade felicia. se om det ska bli en stor eller liten. fast jag tror att denna lilla bebis ligger lite mot ryggen, för jag har mer ont i ryggen denna gången, plus att moderkakan ligger i framvägg så lite bakåt måste ju bebben ligga... petri och jag har suttit och tittat på namn idag, han slog fram både svenska och finska namn, de hundra vanligaste namnen från båda länderna, det va ett par att gå igenom, och många undrar man ju hur en människa kan heta. en hel del finska namn gick ju bort direkt med tanke på att jag inte kan uttala dom och det bör ju mamman kunna, det är väl en fördel. så efter att ha pratat om det en dryga timma så kom petri med förslaget LEO. det är ju ganska enkelt och dessutom både svenskt och finskt. jag måste nog känna efter lite, men kanske om man får gå och känna på det lite, sen är det ju inte säkert att det blir en pojke. blir det en flicka så ligger SIMONE ochHEIDI bra till. vi får hoppas att vi kan komma överens innan bebisen är född. i alla fall så att vi vet någorlunda, kanske två flicknamn och två pojknamn.

idag va jag nära att spränga pannan här hemma, den blev 110 grader varm, vilket inte alls är bra, men jag lyckades få ner det ganska snabbt... pust, jag är ju livrädd för att sånt ska hända när jag är ensam... men jag lyckades ju lösa de med!!!!petri vakna ju i samma veva också så jag bara fråga han om allt va ok,,,och det va de !

nej, nu ska jag se till och få någe gjort. för i morgon är jag ju inte hemma...


puss och kram !


söndag 31 augusti 2008

söndagens stillhet!


svea








diesel




hej på er!


här sitter jag och bara tar det lugnt. ibland känns det som om det enda jag gör är att städa eller ta det lugnt. men lite annat finns det också !
idag har jag städat lite inför att barnen sk
a komma hem och domkommer om ca 2 timmar.
petri åkte precis och jobba, han jobbar söndag till tisdag natt så det är lite trist att behöva gå och lägga sig ensam. men man lär sig ju de med. och dessutom så blir det lite pengar av att han jobbar natt.
på tisdag ska jag till barnmorskan på extra kon
troll eftersom hon tyckte det va lite långt till nästa med tanke på mitt bäcken.
jag har visserligen bara ont när jag anstänger mig så jag lider ju inte massor av det. men det kan bli jobbigt vissa dagar det som
är bra är att när man får det så här tidigt så brukar det bero på hormoner och då finns det en möjlighet att det blir bättre periodvis och ibland går det till och med över sa hon !

söndagen har varit ganska lugn och stillsam så här långt. lite städning och matlagning, tagit en liten prommenad med vovvarna. inget speciellt så där... en helt ok söndag. i morgon ska barnen till sko
lan igen och på tisdag ska små damerna på höstvandring hela dagen mellan åtta och 16. det blir en lång dag, så jag ska göra pannkakor som matsäck till dom så att de klarar sig hela dagen. lång tid utan någon direkt middag när dom är vana vid att äta på ganska bestämda tider. men för en dag så borde det väl gå bra.

jag har tagit nya kort på min mage idag. det är så himla gulliigt när bebis magen växer, den enda gången i en kvinnas liv då man vill bli större. jag tycker magen är extremt liten om jag tittar på den uppifrån, men om jag fotar den så ser den ju i alla fall lite större ut. längtar tills det verkligen putar ordentligt ! så underbart...
jag har ju trots allt väntat på detta i tio år,
så jag ska väl njuta av varje sekund. men hormonerna är galna helt uppoch ner kan ju inte ens se city akuten utan att gråta. suck, man blir ju knasig !
längtar efter att få ut den lilla också. felicia längtar så hon blir galen hon har ju inget "riktigt" syskon så. och nu ska hon få ett. hon klappar magen och kramar om magen och pratar med den och säger god natt till den ! så det är så gulligt !
men innan bebbeli kommer så måste jag hinna klart med allt. så nu ska jag sätta fart med allt som ska göras denna vecka, så att vi kan åka till tippen med ett lass på onsdag eller torsdag. och så ska man
börja plocka upp datarummet och michelles rum, så att jag kan ta små tjejernas nästa gång dom åker till sina andra föräldrar. då kan man plocka omkring på deras saker. blir mycket att fixa. men jag ska väl hinna det på en helg. petri får hjälpa lite !!! om inte någon annan snäll människa kommer och hjälper mig !


nu ska jag ta min eftermiddags kopp kaffe och njuta av den. och invänta barnen. kanske ta en liten kortis med vovvarna
. dom behöver ju också komma ut. annars ska jag nog inte göra så mycket idag ! men jag kanske skriver igen i morgon !

här kommer magfotot.
och fotot på min nya matta som jag berättade om igårdagens inlägg här på bloggen.
puss !