onsdag 15 september 2010

söndag 12 september 2010

LYCKA !

hej ! nu är vårt underverk här. hon kom till världen den 10/9-10 klockan 20:07.
en helt underbart vacker lite tjej.
här kommer en förlossningsberättelse som jag skrev till mitt gravid forum tidigare idag !




10/9-10

klockan va ca halv tolv när jag tog mig en varm dusch. Hade känt lite tryck neråt och en sån där annorlunda känsla i kroppen. Lite små värkar till och från under natten. Men de va lugnt på morgonen.
Vid ett tiden hade jag regelbundna värkar och ringde förlossningen om råd eftersom jag blivit tillsagd att inte vänta när värkarna kom igång. Tack vare mina två snitt som jag har bakom mig så ville dom ha koll på mig så tidigt som möjligt.
Förlossningen tyckte vi kunde komma inåt eftersom värkarna va regelbundna med ca 6 minuter. Dock bara ca 30-40 sekunder långa.
Efter att ha lastat in barnen i bilen , skjutsat dom till mormor och tankat bilen så åkte vi den 6 mil långa turen till sjukhuset och värkarna tilltog och va ca 4 minuter mellan när vi kom in.
Klockan va då ca halv fyra.


Väl inne på förlossningen vilket jag kan säga kändes som en evighet att gå när jag hade så täta sammandragningar , men väl inne så togs urinprov, blodtryck och ctg sattes.
Hjärtljuden va bra och värkarna va lite för korta fortfarande tyckte barnmorskan. Men hon undersökte mig och jag va öppen fyra cm och mjuk så för att få starkare värkar tyckte hon att vi kunde åka och ta lite mat på någon trevlig restaurang och gå lite promenad. Så vi åkte till en affär i närheten och min man ville ha godis och jag ville ha ramlösa så han fick gå in och handla. Jag satt i bilen och klockade mina värkar som blev ondare och ondare. Och kom med två minuters mellan rum helt plötsligt och varade ca 60 sekunder. Så vi beslutade att åka tillbaka till sjukhuset. Trots att barnmorskan hade sagt att vi skulle va borta mellan två och tre timmar så återvände vi efter knappt en timma men blev välkomnade och undersökta i alla fall.
Nu va jag öppen 6 cm och förlossningen va igång sa hon. Så vi skulle få ett förlossnings rum och när hon hade gjort klart det så tog jag en dusch i ca en kvart och sen blev jag undersökt igen. Öppen 10 cm men vattnet hade inte gått helt. Bara första fostersäcken. Så hon lämnade rummet för att komma senare igen.
Jag hade den svagaste dosen lustgas i ca tio min. sen kändes det som att bebisen kom. Krystade till och bad min man ringa barnmorskan och kolla mellan mina ben. Där va en ballong sa han. Och det va de sa barnmorskan som konstaterade att min fostersäck kom ut hel med allt vatten inuti. Det hade hon aldrig sätt under hela sin arbetstid. Och hon va inte ung.
så nu kom krystvärkarna tätt och jag fick krysta...
tio minuter senare och tre ordentliga krystvärkar så låg hon där kladdig och alldeles underbar på min mage.
Petri fick berätta vilket kön det va och klippa navelsträngen. Så fint
sen tog de ca en timma innan dom hade sytt mig och gjort mig klar så fick vi va ifred. mysigt ! Och då började vi prata om ett namn till vår flicka som än så länge inte hade något...


Nikita Maria
2935 g
48 cm lång

välkommen till världen min älskade dotter !
Äntligen är du här !