lördag 18 oktober 2008

god kväll!

ja, nu är det kväll lika snabbt som det va morgon !
eller ? dagen bara sprang iväg, vet inte riktigt vart den tog vägen. men det gick fort.
nu sitter jag här med en kopp te och planerar att lägga barn snart.
vi har lovat dom att ligga hos dom en liten stund ikväll ellen har tjatat på petri sen i förrgår.
felicia är ganska tillfreds oavsett, men tycker ändå att det kan vara mysigt!

så vi ska vila hos dom en stund och sen ska jag hoppa in i duschen för jag är lite frusen och trött.
jag behöver en varm och skön dusch.
idag har vi varit i stan för att petri skulle köpa en sak på clas ohlson och barnen skulle få lördags godis. så vi gick dit vi skulle och så stannade vi på willys i söderköping för att handla mat sen åkte vi hem.
lagade mat och sen efter det kom hasse och ville träffa felicia lite, så då letade vi fram bilder på örjan och rallybilarna och allt samtidigt. det är klart det är roligare för honom att ha dom bilderna än vad det är för mig ! så nu har han ju i alla fall fått dom !
igår va hasse och beställde blommor till begravningen så då fick han beställa en liten enkel bukett från felicia och mig också. tyckte det va brukligt ! och hasse hade också tagit med sig dödannonsen ner så jag fick se den. känns så otroligt overkligt, kan faktiskt inte riktigt förstå ! men men. så är det väl !
döden är inte enkel.

ikväll är jag trött, eller jag har varit trött i princip hela dagen. inget skönt , men det beror nog förmodligen på att jag gick och la mig sent igår och hann ändå med att vara uppe och kissa fem eller sex gånger och ändå va de så de skvalade i öronen på mig när jag vaknade....
min lilla bebis gillar att hoppa på min blåsa uppenbarligen. känns ju lite....
men jag älskar att känna den lillas rörelser och sparkar och jag älskar att slippa oroa mig för att något skulle kunna vara fel för att den inte rört på sig på en stund. idag har det visserligen varit lugnt, men det beror ju på att jag gått omkring hela dagen. förut när jag la mig på golvet för att sträcka på mig så hoppa de som tusan där inne... SÅ UNDERBART:::::

jag har tyvär inte fixat några nya skojjiga kort idag.
tänkte jag skulle be petri ta lite annorlunda kort nu i helgen.
och jag tänkte även försöka se om vi i familjen kan ta en prommenad tillsammans under morgonen. det är ju så mysigt ute i hösten. sen vet jag inte om jag skulle försöka kicka igång projektet renovering här hemma. tycker det börjar bli dags. så om man bara kunde komma lite närmre lösningen så vore det underbart. kanske om jag kunde tömma nästan allt i barnens rum så att jag kan måla när de är hos sina andra föräldrar i helgen så skulle vårt sov rum och små tjejernas vara klara, sen är det ju bara michelles kvar och då tvingas ju hon och hjälpa till också för att se resultat inte bara säga till mig ! så det kanske vore en idé. ska se om jag kan få lite gjort som sagt va.... barnen kan ju plocka ner saker från hyllor och väggar själva. och då är det ju inte så farligt mycket kvar sen !


nej nu mina vänner ska jag nog ropa upp petri och lägga barnen !
men jag skriver säkert mer i morgon !

puss och kram på er !!

hej svejs !

fredag 17 oktober 2008

min lilla mage och jag !!!!


en skojjig bild på mina hundar och mina barn
hösten 2008.





hej......
idag gick vi in i vecka 29..... känns ju skönt. nästa vecka är vi i vecka 30.
och då är det ju bara tio veckor kvar. även o
m det medför att man känner sig lite stressad.
men jag hinner nog allt jag borde hinna.
förhoppningsvis.
jag skulle gärna blivit klar med att tömma datarum
met snarast. men men, det får vänta!!!

idag har magen varit ganska lugn, förutom att bebisen sparkat neråt.
det gjorde ont!men jag klarar ju av det också. och det
gör man väl. alla små graviditets krämpor är ju som bortblåsta sen när man tittar in i sin bebis stora ögon där på bb.
jag längtar !!!

idag har jag även satt ut annonser på tradera. har
rensat i in garderob och lite i barnens, mest är det dock vuxen kläder just nu som ligger ute. och redan nu ett par timmar efter så har jag sålt för 114 kr, det känns ju skönt, alla små pengar blir stora till slut. eller?
ha hah ! med tanke på att man är född fattig så lär man väl dö fattig, men man kan ju göra allt för att göra det bästa av situationen ! s
å tradera är ju lite hjälp på vägen !

anledningen till att jag är vaken så här sent denna k
vällen är att min bil började krångla, så vi har roat oss med den ikväll eftersom jag skulle ha åkt till min vän kristin. men när bilen helt plötsligt kom på att den skulle krångla. så va de bara att stanna hemma.- får se om jag kan ta mig dit i morgon eller så... jag saknar henne och vill umgås, men alltid är det något som händer som gör att det inte går !

så då tänkte jag att innan jag går och lägger mig så ska jag skriva ett inlägg och visa min söta mage ! så nu kommer det lite bilder på den också !
i vecka 29 alltså !

kram och go natt mina vänner !!!
lilla magen i vecka 29....
magen utan kläder ! så spetsig !

min lilla mage vecka 28... fin va !



hur gör man ?

jaa, hur gör man för att hinna umgås med alla man vill och hinna med allt man vill göra plus att hinna allt som är tråkigt också samtidigt som tex städning och allt sånt?
jag känner att om jag gör det jag vill, så vill inte alla andra det. huset och hemmet och barnen är ju viktigast, mina vänner blir tyvär lite åsidosatta nu... tyvär... men vad gör man inte... man måste ju ofta något för att hinna med något annat ! så är ju vuxen livet! bara att acceptera det !

den sista tiden har ju innburit en hel del tankar och man har fått upp ögonen för saker som man kanske inte riktigt tänkte på innan. att örjan gick bort så hastigt fick i alla fall mig att öppna ögonen och komma ihåg vad som är viktigt i livet. att man ska ta vara på dom man älskar och visa det för dom. när en så ung människa rycks bort blir det ju att man får sig en tankeställare ! det är synd att det behöver hända en sån sak bara för att man ska bli lite påmind. nu är det ju en och en halv vecka sen det hände, men det känns som om tiden har stått lite stilla sen dess. jag har bara träffat kristin en gång sen dess, vilket känns jobbigt för jag borde träffat henne mer. och visat att jag ställer upp. tyväs så har det inte blivit så, även om jag är säker på att hon vet att jag finns för både henne och lillkillen...
sen har ju även min vän tette varit nere från dalarna, vilket inte heller funnits gott om tid att ses. vilket jag har enormt dåligt samvete för... men som sagt livet är ju lite annorlunda i vuxenvärden. man hinner inte allt man borde. vi hann ju i alla fall ta en heldags fika och peommenera omkring på viken och så... känns ju lite skönt i alla fall. tisdagen försvann ju till barnmorskan och onsdagen mådde jag enormt dåligt på grund av huvudverk och oro. men det slääppte ju sen. och igår va jag med syrran och hanna och fixade på pappas grav, sen på eftermiddagen fick jag åter igen migrän med flimmer och bortdomningar i händerna,det är absolut det värsta jag vet. och inte kunde jag berätta det för petri heller för jag hittade inte orden som jag skulle säga.... så jag somnade snällt i stället... sov från 8 igår kväll till sju i morse, va bara uppe två gånger och kissa...
skönt, men huvudverken finns tyvär kvar idag, inte lika mycket, men den finns där. så det blir nog en ganska lugn dag idag !
barnen slutar halv ett och michelle slutar säkert också lite tidigare. petri håller på i källaren och jag vet inte riktigt än om jag ska göra något ansträngande. skulle vilja fika med eva för det va också jätte länge sen !
saknar dig vännen !

nu sitter jag och äter lite lunch, som idag består av fantasilösa nudlar. inget skoj men helt ok ! har varit ute med hundarna och vikt tvätt redan idag så jag har ju i alla fall gjort lite nytta....

min lilla bebis har varit en massa fart på i natt så nu är den ganska lugn. men jag får små knuffar hela tiden ! fniss! så skönt att känna !

nej nu mina vänner ska jag nog gå och duscha. och se om jag orkar göra något vettigt idag... men jag kanske skriver senare sen !

puss och kram och ha en underbar höst dag idag !!

hur gör man ?

onsdag 15 oktober 2008

torsdags morgon! en regnig morgon ! fnys, tycker inte om !

goder morgon !
idag kan jag inte påstå att vädret är så där jätte aptitligt. man känner inte bara för att gå ut. snarare känner jag i alla fall för att ta min varmaste mysigaste filt och lägga mig i soffan, sätta på de sämsta serierna på tv och bara ligga och ha det varmt och skönt hela dagen.... visst låter det mysigt ?
nej, jag gillar inte höstregn, det känns aldrig skönt. sommar regn och vår regn är på ett annat sätt.
men som sagt, det regnar, så det är väl bara a
tt gilla läget och ta tag i vad som än händer idag. och idag kommer då syrran och hanna för att hämta mig, vi ska åka till pappas grav och hanna till sin mammas och vi ska fixa i ordning dom lite. och så ska vi väl ta en fika efter det antar jag. så det blir väl trevligt, bara så synd att det regnar. men men man kan ju inte få allt. fniss!


idag har jag ett enormt tryck neråt och jag känner mig hemskt kissnödig hela tiden. vet ej om det beror på att jag inte fått urinvägsinfektionen att försvinna eller om det beror på att min lilla bebis bstämt sig för att ligga och trycka extra mycket neråt idag bara för att det känns skönt att leka med min blåsa. ha ha !
i vilket fall så känns det inte alls skönt faktiskt, gör till och med lite ont. så jag skulle föredra om bebisen la sig lite högre upp. eller så om det nu är urinvägsinfektion så får jag väl börja med penecellinet i alla fall. väntar ju på svar från barnmorskan ! får se vad hon säger !
det känns lite jobigt att inte riktigt veta hur man ska göra för att göra det bästa för bebisen, jag vill ju inte göra något som kan påverka den fel, törs ju knappt ta en panodil för att jag tycker det är hemskt att
påverka bebisen med tabletter. men då är ju frågan vad som är farligast, infektionen eller penecellinet. så jag får nog ta mig en funderare. nu har jag i alla fall druckit två koppar kaffe och en halv liter vatten, och det brukar ju hjälpa om man dricker för att få bort den tryckande känslan i alla fall.

petri har varit ledig i natt och det känns mycket skönt.jag sover så himla mycket bättre då. så i natt har jag bara varit upp en enda gång på toan. igår va jag nog uppe fyra. så i natt har jag sovit gott faktiskt. det kan ju bero på regnet också. nu sitter jag här och väntar på att pannan sk
a bli varm så att jag kan duscha så att jag ska vara klar när syrran och dom kommer. dom skulle väl komma runt tio tror jag
om det inte blir någon förändring nu tack vare det vackra vädret!
min lilla bebismage. sittande i data stolen tänkte det kunde vara en rolig vinkel som jag inte fotat förut. bilden är tagen nu på morgonen.


nej, nu mina vänner ska jag nog gå och fixa till mig. väcka petri och låta dagen komma igång ! hoppas trycket neråt släpper, än så länge får den inte komma ut. visserligen petri kom ju ut någonstans runt denna vecka och vägde strax under kilot när han föddes, så prematur barn, i allra högsta grad. men jag vill nog ha kvar bebisen på tillväxt ett tag till. jag älskar att vara gravid, även om det är oroande ibland och man har små krämpor. men känslan av att det utvecklas en liten varelse inuti mig som jag kommer att älska för alltid och som kommer att vara lika underbar som felicia. den vackraste gåvan en människa kan få. så himla underbart, skulle kunna skaffa tio barn till. jag bara älskar att vara mamma. och allt va det innebär ! även om det kan vara påfrestande och jobbigt också naturligtvis. men allt i livet är ju inte en dans på rosor.

nej, nu ska jag hoppa in i duschen. men jag kanske skriver mer sen !

puss på er !
och försök ha en bra dag trots detta hemska väder !!!

tisdag 14 oktober 2008

barnmorskan och kalas och blodprov. allt på en gång !

goddagens !
nu sitter jag här alldeles ensam hemma. ganska skönt dock.
små tjejerna är på tjejbadet och michelle har praktik så jag tror hon kommer hem framåt sex tiden. petri jobbar sista natten. så skönt. mina vovvar väntar på att v ska ta en eftermiddags sväng så det ska vi väl snart göra!
i övrigt så har dagen varit bra, förutom att jag va tvungen att fasta i morse inför blodproven eftersom det va fasteprov tolv timmar. det gick bra att lämna blod, killen som satt i labbet va jätte duktig. efter det mötte jag upp syrran i sörping för att handla en blomma till mamma. så det blev en fin blomma och ett kort och så åkte vi och gratta mamma.
där fick jag äntligen min frukost. så underbart. en ost macka. och till efterrätt en bulle. och så illamående tack vare att jag va fastande så länge och så fick magen mat med fart, så magen blev chockad. men det gick över. klockan ett skulle jag va hos barnmorskan och mamma fick följa med denna gången. skojjigt för henne också att höra sitt barnbarns hjärta.

så allt va bra med min lilla bebbeli även denna gången. hjärtat slog 140 slag per minut och mitt sf mått va 27. troligen så har bebisen fixerat sig med huvudet neråt. ganska häftigt att den gjort det så tidigt, felicia gjorde inte det förrän två veckor innan förlossningen.
mitt blodtryck va 110/65 och mitt hb 128. mitt blodsocker va 3,4 och jag hade bara gått upp 1 kilo sen sist, för tre veckor sen. hon sa att det va kanon alltihopa. känns ju skönt att veta. så totalt sen den 27 maj till den 14 oktober så har jag gått upp 8,1 kilo. vilket inte jag tycker är alls mycket även om det känns med tanke på att jag gått ner så mycket innan.
och jag hoppas väl att jag kan fortsätta med det efter sen ! börja gå massor och kansek friskis till våren. eller simma lite oftare .
nästa gång jag ska till barnmorskan är den 4 november och så ska vi på tillväxtultra den 11 november. känns skönt att den dagen närmar sig. jag vill se min lilla bebis igen. och den här gången ska ju petri va med. så mysigt !

nej. nu ska jag ta mina fyrbenta vänner på en liten runda. men jag kanske skriver senare eller i morgon! kanske lägger ut lite foton senare. det är alltid skojjit!

ha en bra kväll....

kram !

måndag 13 oktober 2008

en bra dag !

hej på er!

jo visst har det varit en bra dag till största delen.... lite stress i mellan åt. men det är nog jag som inte planerar allt så bra med tid
er och så. allra helst när jag inte vill planera !
började morgonen med att vakna,trött som vanligt, men på gott humör. kände inte ens av urinvägsinfektionen. helt underbart.
så skjutsade jag barnen och rastade vovvarna och så bestämde jag tid med tette. så klockan tio åkte jag till viken för att fika med henne. så vi gick till ett litet café som heter lilla blå och tog en macka och en kaffe och faktiskt kostade jag på mig en nöt kaka. den va smaskig men jag mår ju inte kanon efter en sån... tette tog samma som mig. och lilla theodor, ha
n är för söt, väldigt lätt att ha med sig måste jag säga...
sen efter fikat gick vi affärerna på viken och kollade b
ebbekläder och jag provade två tröjjor som va såååå snygga... så det kan bli så att jag måste åka tillbaka och köpa dom ! fniss. men tyvär finnns inga pengar just nu ! så det får bli en senare fråga. tyvär men så är det ju att vara fattig.
när vi gick där så träffa vi på kristin, så vi tog en fika till. men denna gången på ett annat café och det blev bara en kaffelatte. mumsigt ! men så mättande.

sen pratade vi lite vid bilen och så va de dags för mig att åka hem för jag skulle ju hämta barnen och skjutsa dom till kvarng
ården och så fixa mat till petri innan han skulle till jobbet, så just där mellan halv två och halv fyra blev det lite stressigt. men så är det ju ibland.
efter det har jag scannat bilder, eldat och fixat med disken. och ätit kvällsmat. så nu sitter jag här och bloggar lite. dagen har varit bra. jag känner mig nöjd.

i morgon är det dags för barnmorskan, och det känns skönt att få åka dit, blir alltid lite lugnare efter att jag träffat henne. så hon ska kolla prover och så. jag tänkte passa på att lämna blodproverna som kiru
rgen ska ha för ett års besöket också, men jag måste tyvär vara fastande då, så det blir ingen frukost för min del i morgon. jag som tycker frukosten är helig. men en dag ska man väl kunna stå ut. så jag åker väl in till söderköping ganska tidigt och ger blod och så upp till mamma och käka lite och fira henne lite för hon fyller ju faktiskt år i morgon. så kanske om jag orkar så lånar jag hennes badkar. har ju inte badat på hundra år... vi har ju bara dusch. jag som älskar att bada. men någongång när vi får ordning på huset så ska vi ha badkar....
just nu är ju allt lite upp och ner.. men det ska väl bli bättre ! förhoppningsvis innan bebbeli kommer. vilket känns nära nu... jag är ju inne i vecka 28, vilket innebär bara 12 veckor kvar. så tiden går så grymt fort. fattar inte...
här ser ni vagnen som jag helst av allt vill ha, den är ju såååå snygg... vi får se om det blir den eller någon annan. måste försöka sätta lite press på petri att ringa sin mamma. tiden går ju så fort. och vagnarna har ju ca 10 veckors leverans tid i värsta fall...

snygg va !

nej ni mina vänner och alla andra... nu ska jag fixa i ordning lite här och lägga barn och så. men jag skriver efter jag varit hos barnmorskan i morgon !
hoppas att ni får en trevlig kväll....

kramar från mig !

söndag 12 oktober 2008

deppig... troligen trött !

det är nog trots allt sant, mamma sa till mig idag att jag måste försöka fokusera på att vara glad trots allt elände som hänt, bebisen mår bäst om jag är glad, och jo det har man ju alltid hört och visst vill jag vara glad och det är jag ju för det mesta.
det är klart att de senaste året har varit som en enorm berg och dal bana, man har ju varken vetat hur man ska må eller vad som ska komma här nest.
för lite mer än ett år sen så fick jag ju min operation,
och det har varit en känslo resa både före och efter. mest har allt varit positivt, men det har ju handlat mycket om att förändra allt i livet, kost och motion och alla sätt man tänkt på innan. jag har fokuserat på min vikt och velat nå mitt mål.
bara två månader knappt efter min operation så begick en av petris bästa vänner som va här nästan varje dag självmord. så det va en enormt jobbig tid både för mig och petri. petri mådde otroligt dåligt av det... även om han inte visar det öppet... men jag vet vad han gick igenom känslomässigt ! en stor saknad för honom.

sen efter det gick det under våren bort två till av hans kompisar. några jag inte kände som han inte umgick med länge så. men ändå så finns det ju minnen och han blev ju ledsen.

sen nu i augusti så dog miikka helt plötsligt utan förvarning. så kändes det. och petri åkte samma dag vi fick besked om olyckan till finland, vilket va han bästa beslut. jag stöttade till 100% ävenom det kändes jobbigt för mig att ta över allt här hemma. sen dog ju miikka efter fyra dagar, så skönt att petri fick vara där och säga sitt sista adjö. sen kom begravningen, så då åkte han igen till finland. och mycket känslor kom ju där med. så två finlands resor på en månad och vi va borta från varandra i fjorton dagar totalt för första gången sen vi blev ihop. både jobbigt för mig och barnen. och för petri, vi sakna varandra otroligt mycket under den tiden !

i maj gav jag ju petri en chock och berättade att jag va gravid, vilket inte riktigt va planerat att hända än, men det hände och det känns underbart otroligt. jag satt nog kvar på toan i en kvart och bara stirra på gravtestet innan jag insåg att det faktiskt nog förmodligen va sant. sen köpte jag ju ett gravtest två dagar senare för att vara på säkra sidan. den 5/5 berättade jag ju för petri. han är så förväntansfull och glad... känns underbart. men samtidigt så har det ju varit en känslo resa hittills på graviditeten också, jag är mer orolig denna gången känns det som.
så det är också en grej som är jobbig.

nu för fem dagar sen gick ju min kompis ex bort. vilket påverkar alla i min omgivning på ett eller annat sätt. och det känns också jobbigt. jag försöker stötta och lyssna och förstå
samtidigt försöker jag att inte ta åt mig för mycket. vi hade visserligen känns varandra i 12 år, men vi stod absolut inte varandra nära, men det va en av hasses bästa vänner så han mår ju dåligt... försöker finnas som stöd för honom också.
det är tufft just nu. blir ledsen ganska enkelt.
och så har jag den här urinvägsinfektionen också att oroa mig för så allt i mitt lilla huvud är ett virr varr av käsnlor, som jag försöker styra upp och kontrollera.
jag grät till och med ikväll för att petri åkte till jobbet, för det känns så jobbigt när han åker.... nu när det hänt så mycket, jag vill inte förlora honom.
sen oroar man sig ju för sina andra barn också. vill ha koll på dom och veta att dom mår bra... saknade felicia otroligt mycket nu under helgen och skulle helst av allt ha haft barnen hemma. nu är dom hemma igen och det känns skönt...

i fredags när vi va i stan så passade vi på att träffa kim också. kändes som vi behövde de både petri och jag, vi har saknat henne enormt mycket nu när man inte setts... det måste bli ändring på det... måste försöka hälsa på henne oftare!

jag tror att min deppighet ikväll beror på att petri är på jobbet, vilket lämnar mig ganska ensam. inget skoj, urinvägsinfektionen som oroar mig. och att jag skulle vilja gosa med felicia,
bara kramas. jag tänker för mycket... måste sluta med det !

i vilket fall som helst, i morgon är det måndag. så snart är det dags för mig att hoppa i säng.
i morgon ska barnen till kvarngården. skönt för dom att ha något skoj på eftermiddagen.
och michelle ska ha praktik.
och jag tror att jag ska träffa tette och theo och ta en fika med dom. annars har jag väl inga direkta mål med morgon dagen. tisdag blir det barnmorskan och ta prover och fira mamma.
onsdag inget vad jag vet. sen har jag nog inte planerat längre fram.
får försöka ta en fika med carita i veckan, det vore skoj, och kanske med kristin också.


livet är en gåva, va rädd om den. lev livet väl och ta hand om alla i din omgivning.
älska till 100% och visa det. fånga dagen och ge den till alla i din omgivning.
säg jag älskar dig till dom du älskar, i morgon kan det vara för sent.
kramas och gosa och skratta med varandra !

nu ska jag sova !

kram på er !

barnfri helg. !

så va denna helgen över, nu är det söndag morgon och jag sitter och dricker lite kaffe. urinvägsinfektionen har inte gått över så jag måste hämta ut penecellinet i morgon. fy, jag ville ju undvika det nu under graviditeten för jag litar inte på medicin så. knappt jag tar panodil när jag är gravid. men men, kanske måste inse att en infektion kan vara farligare i långa loppet...

idag kommer barnen hem, det ska bli skönt. vi,både petri och jag har varit lite domnade bara för att barnen inte varit hemma. jag mådde inte särskilt bra igår, hade ont i magen och kände mig allmänt hängig, sov större delen av dagen och bara va i en dvala. så vi har inte gjort något alls på hela helgen. men samtidigt är det ju skönt att ta det lugnt allra helst för att jag inte är riktigt frisk. men det ska ändå bli skönt att få hem barnen och veckan börjar igen. petri jobbar kväll ikväll och i morgon är det skoldags för barnen. michelle ska ha praktik i två veckor.

på tisdag ska jag till barnmorskan på kontroll och då fyller mamma år också så syrran och jag pratade om om vi kanske skulle äta lunch ihop vi tre. det kan ju vara trevligt ! jag skulle behöva åka in direkt på morgonen för att ta lite blodprov inför ett års besöket hos kirurgen också. dom vill ju ha det ! vi får se hur jag gör.

idag ska jag förmodligen träffa tette en stund, och så ska jag städa lite. barnen kommer ju vid sex så det finns ju i alla fall lite tid kvar att fixa innan dom kommer. tette är nere från dalarna och då gäller det att passa på att ses, vi skulle gjort det igår, meneftersom jag inte mådde bra, så blev det inte så tyvär... himla trist !


nu ska jag sätta fart, men jag kanske skriver mer i kväll!

puss och kram !