lördag 7 juni 2008

sommar,sol och båttur!

ja. nu va det tydligen ett par dagar sen jag skrev sist, hur gick det till, sommardagarna rusar förbi, ganska lustigt att man aldrig riktigt hinner det man vill hinna!
i onsdags va det öppethuset i tjejernas skola. sådå va vi där på kvällen, hasse kom också ner, dom uppträdde och hade gjort utställningar. mysigt... i torsdags va de sista skoldagen för veckan, och just nu minns jag inte om det va något speciellt den dagen. fredags så åkte barnen till sina andra föräldrar och petri och jag packade in båt och matsäck i bilen och åkte till yxningen för att ha en mys eftermiddag. blev kanon mysigt, vi åkte ut en lagom bit petri fiskade och jag solade och fiskade om vartannat. sen på kvällen va vi trötta och bara låg framför tv och slappade... skönt det med. mycket gos och mys... det va ett tag sen vi bara tog det lugnt!

idag har vi också varit ut på sjön. det blev yxningen med matsäck och fiskespön, idag spenderade vi fem timmar i solen och hade det helt underbart. även om skinnet svider och man är som kräfta så här efteråt. men det har verkligen så här långt varit en kalas helg....
i morse duschade vovvarna på gräsmattan sen fick dom en liten prommenad och sen fick dom va inne, dom orkar ju inte heller med värmen. så dusch och små prommenader passar nog dom bättre på sommaren !

i morgon kommer barnen hem. och då blir det att förbereda sig för utflykten små tjejerna ska ha på måndag annars blir det nog städning för hela slanten i morgon innan barnen kommer hem. brukar försöka fixa så mycket jag kan då! och nu har vi ju verkligen bara slappat hela helgen, så i morgon får man väl ta ett ryck !

sista veckan i skolan för barnen och på torsdag är det sommarlov för alla tre, Felicia och Ellen på onsdagen och Michelle på torsdagen !
underbart att det är sommarlov, det har dom verkliegn gjort sig förtjänta av! och fördelen för mig är att jag slipper tidiga morgnar när man inte vill gåupp. nu gör jag ju det nästan jämnt i alla fall. men jag behöver ju inte om jag inte vill då ! *ler*

nu ska jag äta min kvällsmacka, och se om det finns någe vettigt på tv. jag försöker skriva så snart jag kan igen !

kramar från Elin !

tisdag 3 juni 2008

shopping med syrran !

hej !
idag är det tisdag ! och det har varit en ganska bra dag !
jag va hos läkaren först för att kolla upp lite grejjer, men allt åsg kanon ut så det känns ju skönt ! sen tog syrran och jag och åkte ut till maxi för att hon skulle köpa bikini till sin dotter ronja och ett leksaks flygplan till sin son.
det gick ganska snabbt och efter den vändan in på maxi beslutade vi oss för att ta en lunch på mc donalds. det finns ju i alla fall vissa saker som jag kan äta där !
så det blev en snack wrap med en kaffelatte och syrran tog en sallad. helt ok. satt i solen och tog det ganska lugnt. sen va de dags att bege sig hemåt, för jag skulle ju hämta mina barn halv två och som alla vet så går ju alltid klockan sååå fort...
när jag kom hem hämtade jag barnen och så hem duscha vovvarna och släppa dom så dom fick busa av sig efter att ha varit ensamma hemma hela dagen.
dom blev glada så det räckte när vi kom hem i alla fall. dom gillar inte att va själva för länga, men dom klaraar det bra, och det här va ju bara fem timmar ca.. så det är ju inte så farligt !
sen va de dags att fixa mat och allt. så dagen gick ganska fort måste jag säga... petr kom hem halv fem och så åt vi, en sån där snabb mats grej, spaghetti och korv, jag åt spaghetti och en liten köttbit. spaghetti är något jag börjat uppskatta väldigt mycket sen operation, av någon dum anledning, tycker det är mumsigt med senap på.

nu har vi precis lagt barnen och snart ska jag också krypa i säng, jag känner mig trött efter dagen... i morgon blir det lite att fixa hemma, funderar över att städa övervåningen, men det beror på hur varmt det blir.. sen på kvällen är det kultur kväll på små tjejernas skola. så dom ska sjunga och lite annats ånt och det är alltid skoj att titta på. så det börjar sex och håller på till åtta, hasse skulle komma ner också och titta...
sen torsdag är det väl inget speciellt i skolan, men sen på kvällen där åker barnen förmodligen till sina andra föräldrar och hälsar på. så är vi ensamma denna helgen, jag hoppas att petri kan börja såga ved så vi kan få in lite av den i helgen. det känns som om det är ganska brottom med den ! vintern kommer alltid snabbare än vad den borde!

nu ska jag ta mig en kvälls macka och ringa lite till mamma och eventuellt eva.. lite te får det nog bli också.... sen ska jag i säng tidigt för igår åkte jag ju till kristin vid nio och kom inte hem förrän halv tolv på natten då sov alla i huset... och så vakna jag halv sex i morse av att petri gick upp och då va de lönlöst att försöka somna om ! så upp och duscha kallt och så äta frukost, tänkte ju ändå gå upp tidigt eftersom jag skulle vara hos läkaren i norrköping klockan nio...

jag får nog ta och runda av nu, men jag skriver förmodligen mer i morgon !

jo en sak till jag kom på. fick en anonym fråga här på bloggen av någon, om friskis.
friskis finns inte i gusum utan jag åker til söderköping, all information finns på friskis hemsida.. däremot så finns det exakt samma gympa här i gusum men den leds inte av friskis utan av hammarkinds tror jag ! kolla upp det ! är inte så farliga prser där heller.. anledningen til jag jag valde sörping va min mamma och min syster !

kram på er och god natt !

måndag 2 juni 2008

och ibland undrar man!! fniss!

jaa, nu är det åndag, helgen är över och barnen har ca en vecka kvar i skolan, petri jobbar sju fyra passet denna vecka, men eftersom det är röd dag på fredag så blir det ju bara fyra dagar.
helgen har varit bra, lördagen har jag ju redan berättat om och den va ju hur lyckad som helst, söndagen, bestämde jag tt vi skulle grilla så vi åkte och köpte en fläskfilé och lite annat och jag lagade all mat medans barnen lekte och etri va över och hjälpte tony med hand dusch.
jag gjorde honungsmarinerat kött med kokt potatis och majskolvar, både grillade och kokta. och så lite tomat och gurka till det !
sååå gott. och vi satt ute och åt. då smakar det ju alltid godare. sen fick petri en av sina idéer, han hade frågat mig redan på morgonen och jag sa att det va ok om vi hade barnvakt. frågade mamma om barnvakt och hon sa att det kunde hon va. så petris idé va att vi skulle åka till västerås och kolla på en båt. så det gjorde vi... 18 mil enkel resa. suck... men det mest underbara med allt när petri får såna där idéer är att han och jag har så kul när vi är ute och åker. vi pratar och myser och bara verkligen utnyttjar tiden till kvalitets tid, även om vi sitter i en varm bil som inte är ett dugg romantiskt eller mysigt, men vi har skoj, och njuter av tiden tillsammans !
jag bara alltid undrar vart min underbara pojkvän får alla sin galna idéer ifrån... kan det vara något mefött eller ?han är i alla fall en underbar människa min älskling! underbar pappa och underbar sambo även om han som alla andra har sina fel och briset, vilket jag också har, och när vi är osams vilket viinte varit på extremt länge, men när vi är det så finns det ingen människa på jorden somkan reta mig till gallfeber som han...
men annars är han underbar och jag är fortfarande lika kär idag som för fem år sen!

oj, va gulligt mitt inlägg blev idag.... ja det behövs ju såna också ! och man måste ju hylla sin sambo också ibland så att han känner sig äslkad. vilket han gör! just nu badar barnen vattenspridare, hundarna fick en dusch för en liten stund sen, både barn och hundar behöver det när det är så här varmt. och när hundarna duschade fick jag mig också lite små duschar !

petri kommer väl hem från jobbet om ca 40 min och michelle kommer väl he från skolan om ca en kvart,. så jag ska sätta fart med maten så att det står klar på bordet när petri kommer...

hoppas att ni som läser får en underbar dag isolen ni också !

kram på er !!!