lördag 1 november 2008

ved!

det blev inte mycket att hålla på inomhus med rummen idag.
men samtidigt var det skönt. toppen väder, trots att det var lite kallt.
vi kastade ut barnen och hundarna och oss själva och allihopa hjälptes åt med veden !
måste ju bli klara någongång. så nu är det inte så himla mycket kvar. får se om vi hinner köra en stund i morgon också. bara så trist att petri ska till jobbet i morgon kväll... gillar bättre när han är hemma.
i morgon börjar han tjugoett. så det är ju visserligen skönt.
jag har haft ganska mycket sammandragningar idag. men inte så starka så det är ingen fara... och dessutom så ska jag ju till barnmorskan på tisdag så då kan hon kolla så allt ser bra ut då.
bebisen hoppar och sparkar massor idag så det känns ju bra.

ikväll ska vi mysa med en film i sängen. baranen ska ju lägga sig vid nio. så efter det blir det film. förmodligen blir det scorpion king.
just nu leker barnen med grannens dotter michelle så dom har skoj och fnissar....och äter sitt lördags godis....

men nu ska jag fixa lite och äta .
kan skriva mer i morgon !

kram !
natti natti

mycket att göra....

jaa, det har varit en hel del att göra och jag har inte hunnit med bloggen, vilket är trist. jag brukar ju försöka skriva varje dag. men jag har inte suttit alls vid datan de senaste dagarna....
det har varit en hel del att göra med våra rum, bytena av rummen. men nu är i alla fall felicia och ellen på plats och det börjar bli ordning i deras rum, dom har båda fått nya skrivbord. michelle lever just nu i datarummet i en ganska rörig omgivning. hon har grymt tålamod för att få sitt egna rum.
petri och jag har landat i vårt rum och jag har målat lila i hela rummet och det börjar bli lite ordning, men vi ska ta upp allt som är i datarummet till vårtsov rum och hallen på övervåningen för att få in michelle i sitt hörn, så det kommer att vara rörigt ett tag till.
jag ska ta bilder men just nu ligger batterierna till kameran på laddning. så just nu kan jag inte fota.
men vi fortsätter renoveringen ett tag till. men jag hoppas att det snart är över, för det är jobbigt, och allra helst eftersom jag har lilla magen i vägen, och blir ganska lätt trött. barnen har varit otroligt duktiga, inget gnäll och bråk, utan hjälpt till med allt jag bett dom om. underbara ungar !

igår va vi på halloween fest hos syrran, hon hade gjort spökbakelser och mys för barnen, jätte fint va det. och barnen va utklädda till häxor och annat. både ronja timothy, chris och kim och felicia och ellen va där. och allihopa höll sams och hade skoj ! vi vuxna fikade medans dom gick runt och spökade. vi åkte hem halv fyra för att hämta petri vid fyra. barnen fortsatte att gå en runda här i gusum till några vi känner och busade för dom också. sen köpte vi pizza och hade pizza fest på kvällen.
det va skönt. alla var nöjda och glada till och med våra hundar. som fick smaka lite pizza.

efter pizzan badade små tjejerna och jag fick för mig att måla en hylla till vårt sov rum och göra i ordning ett tv hörn. det blev fint. så jag är nöjd med den hyllan. jag skulle vilja ha en bård eller något på vår vägg, men jag har inte kommit på vad som passar än ! så det får vänta. idag fortsätter vi väl lite smått med våra rum. barnen ska damma och ställa i ordning på prydnads sakerna i prydnadshyllan och rensa på sina papper i lådorna. jag ska försöka fixa i ordning en massa annat. petri ska väl hålla på i källaren kan jag tro. han börjar ju jobba i morgon kväll igen. trist. men så är det ju ! och på måndag morgon är det skoldags för alla tre tjejerna. så då blir jag ensam på dagarna med mina vovvar.....

min gamla vän tina har varit på besök här i gusum iveckan. men vi hann tyvär inte med att ses. det va synd... men det är bara fem år sen sist.. ha ha ! vi ses nog snart hoppas jag ! kul att vi pratar i telefonen ofta i alla fall !

nu har jag ätit frukost medans jag skrivit detta, så nu ska jag dricka lite kaffe och kolla runt lite på internet innan jag sätter fart med allt annat.
jag hoppas att dagen blir bra. jag räknar med att våran kommer bli det, solen skiner fast det är frost och kallt...

kram på er !

onsdag 29 oktober 2008

en kylig morgon !


min kalla enbuske på baksidan


en kylig morgon här i gusum. ett par minus och jag känner att kylan kommer in också.
jag måste nog ta och elda snart. frosten ligger på gräset och fönstret på bilen så man verkligen ser hur kallt det är. burr, jag som avskyr kyla.
min kalla bil

just nu sitter jag och äter frukost och dricker och morgon kopp kaffe.
gott som tusan. barnen leker där uppe och ska snart äta frukost dom också.
michelle sover fortfarande men idag blir det ingen sov morgon med tanke på att vi ska fortsätta tömma alla våra rum. och mamma kommer ju och hjälper. ronja min systers dotter skulle följa med ner och leka också. mitt i röran. men barn
anpassar sig oftast väldigt bra.
dom kan ju alltid gå upp till skolan och leka där ett par timmar.
det blir nog skoj för dom att leka.
vår hall på övervåningen

jag vet inte riktigt hur jag ska kunna ställa allt ute i hallen där uppe idag, men på något sätt så ska man väl lyckas lösa det också. vi har helt klart för mycket möbler.
barnen har visserligen inte så mycket. skrivbord och säng och varsin garderob. men dom har ju i stället en hel del leksaker. vi ska ju ha in både gym och sovrum och bebis del och tv och hundsängar i vårt sov rum. så det blir nog ganska trångt..... ha ha !
hoppas att jag hinner måla idag. då kan jag möblera i morgon och försöka tömma datarummet på fredag. i helgen måste vi nog hålla på lite med veden så att vi inte ligger efter med det. man vet ju aldrig när den förs
ta snön har tänkt falla. det är ju november vilken dag som helst.









felicias säng och skrivbord
ellen säng

jaha, ja nu vet ni läget för denna dagen, vi får se hur mycket man hinner som man tror att man ska hinna. men om vi hjälps åt så borde vi hinna en hel del.
jag är lite trött idag, men det måste ju bli klart.... innan bebisen kommer.



hoppas att det blir varmare under dagen och att ni får en härlig dag. jag tar nog lite nya kort senare idag och kanske hinnner jag skriva ett inlägg till under dagen eller kvällen!

ha de så bra !

kram !



tisdag 28 oktober 2008

vilken röra!

jaa, nu kan jag säga att hela huset är lite upp och ner vänt. alla saker är lite överallt och jag tror faktiskt inte att någon vet var deras saker egentligen är....
men det löser sig nog sen, alla har ju varsina hörn där deras kartonger står sen är ju frågan var just en liten sak ligger... men huvudsaken är att alla vet någorlunda.
vi håller alltså på och tömmer barnens rum så att dom kan byta rum med varandra. så nu är nästan alla tre sov rummen på övervåningen tomma. och halva datarummet här nere är packat. så i morgon kan jag nog börja måla vårt sov rum... det ska bli riktigt skoj.
tre gråa väggar och en lila. det blir kanon. behöver nog inte ens grunda eftersom jag målade ljusrosa ganska nyligen. bara spackla igen några hål och så börja ! sen är det ju bara börja fixa i ordning rummen där uppe för att sen kunna börja måla michelles rum här nere..... det är mycket jobb. och jag är ganska trött nu när man har hållt på hela dagen. men barnen har varit jätte duktiga och hjälpt till.
felicia och ellen ville åka till badhuset eftersom det är tjejbad idag, men det ville inte michelle så små damerna är i väg och badar nu och petri är på väg hem från jobbet !
och jag bloggar och lagar mat samtidigt.... jag är ju kvinna! fniss!

jag har stått stilla i vikt i en månad vad nu det beror på? inte för att jag klagar, för jag va rädd att gå upp för mycket under graviditeten, men hittills har jag bara gått upp 9 kilo, vilket jag tycker är bra. känns inte så där jätte mycket.
jag ska till barnmorskan den 4 november på rutin koll och då hoppas jag att jag fortfarande står stilla i vikt. sen ska vi på tillväxtultrat den 11 november, det ser jag fram i mot. ska bli så skoj att petri får se sin lilla bebbeli....
idag har det varit fart när jag suttit stilla och annars har det varit ganska lugnt. men det är ju så det ska vara.
i natt va det fart på den lilla, till och med så jag vaknade av det ! jag längtar så himla mycket till att få göra i ordning bebis hörnet i rummet. ska bli så skoj !!!
i morgon kanske mamma skulle komma ner och hjälpa mig, så då kanske hon har någon rolig idé vad man kan göra i rummet för att pigga upp det lite.....

jag ska fota lite på röran sen så att ni får se lite före bilder på kaoset.... och sen fota efter sen när man gjort fint, så får vi se vad ni tycker.....
jag är ju inte jätte duktig på inredning kanske men lite koll har jag nog.... i alla fall lite!
skulle va skoj att ha råd och köpa nya gardiner till alla... men tyvär så får det bli lite huller om buller..... kanske har råd till två rum denna månaden och resten nästa ! och nya krukväxter skulle också va skoj. men det får bli senare.....


nej nu ska jag fortsätta med maten. men jag kanske skriver mer senare !

puss på er !

hej svejs !

måndag 27 oktober 2008

......................................................................................

goder afton !
nu är det kväll och mörkt som attan ute...
så nu märks det att man ställt om klockan lite.
hösten ,vintern är här nu, det är höstlov och både jag och barnen njuter.
trots att dom måste hjälpa till att fixa med rumme, men det blir ju bra i slutändan
det är ju huvudsaken.
idag har vi tömt hallen på övervåningen så vi har varit på tippen och kastat en massa saker och mer lär det väl bli. så skönt att passa på och rensa. i morgon blir det förmodligen att tömma michelles rum. det är ju en hel del saker där inne. och när det är tomt är det dags att börja flytta felicia och ellen ut från petris och mitt blivande sov rum. tror vi kommer bli klara denna vecka. dom är så duktiga på att hjälpa till alla tre.
dom längtar nog efter sina nya rum. få fixa mysigt och fint där inne !

jag längtar också efter att få ett större sov rum och kunna fixa till med bebis sakerna och allt så att alla saker har sin egen plats och det finns utrymme.
just nu går jag bara omkring och flyttar på sakerna från rum till rum.... och det är ju lite jobbigt.
jag ska fota före och efter bilder så att ni får se hur våra rum blir.
ellen och felicias rum är dom ända rummen som får behålla sina nuvarande tapeter eftersom barnen förmodligen kommer vilja måla om inom ett par år i alla fall och man vet ju heller inte hur rummen kommer att vara då. dom växer ju barnen.... michelles rum ska bli bruna väggar i och vårt rum ska bli grå väggar med en lila fondvägg... tror det blir väldigt snyggt!
ska försöka fixa så vi alla får det mysigt i våra rum. min ork är lite lägre än vanligt just nu och man är ju inte direkt smidig med världens mage framför sig ! även om den inte är stor så blir det mer och mer otympligt ! plus att med tanke på alla sammandragningar så ska jag kanske ta det lite lugnt i mellan åt också ! jag vill helst föda efter nyåret !


nu ska vi snart rasta vovvarna och sen ska jag nog plocka lite i datarummet... det finns ju en hel del att packa här också.... det finns det visst överallt och jag bär hellre sakerna i kartonger än en sak i taget upp... eller jag bär väl inte så mycket... men dom som bär. fniss!

jag kanske lägger in lite fler foton senare, annars blir det i morgon !
hoppas att ni får en skön måndag kväll...

kram !

måndag morgon !



normalt sätt skulle måndags morgonen inneburit tidig uppgång
fixa frukost, gympa kläder och skjutsa barnen till skolan.
men inte idag, lugn och skön morgon.
vaknade av diesel som traskade i hallen utanför sov rummet och solen som började komma in i fönstret och barnen som babblade i sitt rum. låg kvar i ca en kvart i sängen och bara njöt av att få ligga kvar, trots att bebisen tyckte det va skoj att kicka på urinblåsan. men det va mysigt att bara få va!
det ser ut att vara jätte fint höst väder ute i dag, e
n stor sol på himlen och vindstilla... just nu sitter jag och dricker mitt morgon kaffe och kollar runt på nätet.
jag ska snart springa ner och elda så jag kan ta en lång och skön dusch. sen ska jag ner till apoteket idag, för alla mina mediciner är slut så det är dags att göra en laddning. blir väl inte billigt kan jag tro.

petri jobbar, jag sov så gott i morse så jag märkte knappt att han gick.
skulle hellre önska att han kunde varit ledig denna vecka ihop med mig och barnen. men nu får vi tjejer roa oss själva. och det kan vi ju !

jag hoppas att den här dagen blir en toppen dag och att jag får en massa saker gjorda som jag vill ha gjort. typ rensa barnens rum så att vi kan börja måla där inne snarast. skulle va und
erbart !

nej nu är det dags att börja elda. men jag skriver säkert mer ikväll....

kram på er från mig !!

här är lilla magen !

söndag 26 oktober 2008

så va helgen förbi!

ja, nu är helgen nästintill helt slut, söndagen börjar gå mot sitt slut
dagen har varit bra. jag har nog fått det mesta gjort som jag skulle.
jag har storhandlat, och städat neder våningen och färgat håret.
känns kanon skönt.
håret blev mer åt det röda hållet. och jag blev nöjd.

jag handlade nya städgrejjer hem idag, alltid så mycket roligare att städa när man fått lite nya grejjor.... så nu luktar det så rent och gott här hemma.
i morgon är det måndag och barnen har höstlov, så jag vet inte vad vi ska roa oss med.
petri jobbar 7-16 det är lite synd, för då blir det ingen direkt familje tid under lovet.
men så är det ju ibland.... tyvärr!

nu börjar det kännas i revbenen att bebisen börjar bli större och starkare, för ibland kan
jag få såna hårda sparkar rakt upp i revbenen så det gör hemskt ont.
men det är underbart att känna den lilla i alla fall.

nu ska jag nog börja förbereda mig för sängen... men jag skriver mer i morgon !

kramar från mig !!!

natti natti !

min graviditet

Min graviditet - BF Tors 8 jan 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Sön 26 okt 2008.
Din graviditet startade Fre 4 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 18 apr 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 206 av 280. (73,6%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 2 fulla dagar (v29+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 8 jan 2009
Du har 74 dagar kvar till förlossning.

vart tog helgen vägen ?

jaa, nu är det redan söndag och helgen kom och gick med en herrans fart.
jag fattar inte vart tiden tar vägen ibland.
så i fredags hämtade jag petri vid två på natten vid hans jobb. och så åkte vi hem och jag somnade lika fort igen. vaknade tio på lördag morgonen och då va de dags att åka till stan. så vi skyndade oss och kom i väg vid 12 tiden. vi skulle kolla
lite loppisar och lite affärer och så skulle vi till tommy och hämta en hylla till källaren som petri fick av honom.

så vi åkte till två stycken loppisar. på den ena hittade vi en vhs spelare, kanon eftersom våra gått sönder och barnen ofta säger att dom vill se gamla filmer.
den kostade bara 75 kronor så de e ju inga pengar att diskutera om. sen åkte vi till nästa loppis, där hittade jag två stycken ljuslyktor för 20 kronor och en vägg lampa som jag ska ha över skötbordet. en blå tjärnlampa för 30 kronor. så lite klipp gjorde man i alla fall. så va vi på maxi en sväng också så där köpte jag en hårfärg och en brunkräm, och så tittade vi på skor men vi hittade direkt inga som vi tyckte va sköna. jag letar efter ett par bra skor som jag kan ha i vinter som jag bara kan sticka i foten i, för magen börjar vara lite otymplig nu när man ska ner till golvet. men jag får leta vidare efter bra skor. barnen behöver ju också snart skor. så de kanske är bättre att åka och handla till alla samtidigt.

sen åkte vi hem, trötta som attan båda två. petri eldade och jag tog och rakade benen, tänkte att det är lika bra att göra det medans man når... ifall man måste åka till bb snart. det va jobbigt men skönt efter. sen va jag så trött så klockan tio gick jag upp och la mig. petri stannade vid tv en stund till. jag va helt slut och somnade på två sekunder. jätte skönt, har sovit kanon i natt och bara varit uppe en gång. sen ringde petris klocka nu vid åtta.... va han inte kom ihåg va att klockan ska ställas tillbaka en timma idag så jag vaknade klockan sju. men nu är jag ju i alla fall uppe så då får jag nog en massa gjort idag....
funderar över om jag ska åka och storhandla i söderköping idag. det finns ju en hel del grejjer som vi behöver. och jag orkar inte åka till city gross, så jag tror det får bli willys i sörping.

sen ska jag försöka börja städa, jag måste höststäda nu, tömma ett rum i taget och få ordning. och denna vecka har ju barnen höstlov så då kan man ju få lite extra hjälp av dom också. det är ju deras rum som ska fixas.

nej, nu ska jag se om jag kan väcka petri, och sen ska jag lägga i färgen i håret och besluta om jag ska åka och storhandla eller inte. jag kanske skriver senare !

pussar och kramar från mig !