lördag 14 juni 2008

nu är helgen snart slut !

god morgon allihopa... nu sitter jag här igen med mitt morgon kaffe... skriver ett par rader i min blogg. nu har jag ju faktiskt lyckats skriva lite oftare... och det är ju duktigt... idag tror jag det blir att städa huset för min del. måste damsuga för diesel fäller så det blir så dant på golvet bara efter en dag, folk tror väl inte att jag någonsin damsuger, fniss.
jag ska försöka borsta honom idag också så att han inte ska fälla. men allt sånt tar ju sån tid, eller om jag skulle ta och duscha både svea och diesel och tvätta med schampoo... kanske vore en idé.
barnen njuter än så länge av sin ledighet och jag funderar över om man skulle försöka åka till yxningen en sväng idag. om det nu är lite varmare ute idag, solen är i alla fall framme så man kan ju hoppas. en liten paus från städningen med lite bad vid yxningen kan va skönt för både mig och dom ! vet ej om petri har tid att följa med, men det märks, tror han skulle jobba i källaren.

idag väger jag bara 82,6 kg så nu har jag gått ner 55,1 kilo. det känns skönt. jag minskar knappt inget just nu. men det är samtidigt skönt för allting har gått så fort så jag känner själv att jag behöver få stå stilla och vänja mig vid tanken, försöka fatta att jag faktiskt inte är tjock längre. kanske lite men inte fet i alla fall. min hjärna förstår inte att jag inte väger 137 längre och jag skäms när jag äter ibland. nu mera kan jag ju smaka en kak till fikat eller en godis någon gång i bland. och då blir jag ifrågasatt,"kan du verkligen äta det där" eller "vad ofta du äter ska du verkligen det ? " vad jobbigt det är att höra sånt, varför kan inte folk lita på att jag förhoppningsvis vet hur min kropp fungerar och att jag tar vara på min operation. jag måste ju äta med två timmars mellanrum och det förösker jag göra för jag vet hur illa jag kan må om jag missar mina måltider. och nu har jag ju fått en bra rutin på allt, så det är inget som bekymrar mig ! men en del andra !

nu ska jag sätta fart i mitt hus. annars blir det aldrig något gjort. ska börja med diskmaskin och köket, det blir en bra start.... en lugn morgon .. ha ha, nja, men den har varit bra så här långt..

mitt sluta röka projekt går inte så bra just nu, menjag har dragit ner massor och jag ska vara rökfri från och med i morgon. vilket känns jätte tufft, humöret blir ju aldrig särskilt bra när man slutar röka. och jag vet inte vad jag ska ta till för hjälp för allting är så dyrt.. jag vill ju inte ersätta ciggen med plåster, då slösar jag ju pengar igen. och jag ska spara alla mina pengar. inga cig och inget godis och inget onödigt från och med i morgon ! mitt rökfria liv startar då ! förhoppningsvis klarar jag det ! fy va de känns jobbigt !


nu stratra min städdag !

ha en bra dag allihopa !

kram !

fredag 13 juni 2008

lördag, nu blir det kalas...

god morgon. jag sitter här och har en lugnoch avslappnande morgon. gick upp tidigt. ingen annan i huset är vaken, vilket är skönt då får jag en stund att äta frukost och ta en kopp kaffe själv innan allihopa hoppar upp.
idag ska vi till Ronny på kalas. barnen älskar ju att vara där ute eftersom de kan leka på logen och bara ha de så himla mysigt..... jag tycker också det är skönt att vara där ute eftersom man inte hör en enda bil utan kan bara sitta och slappna av och njuta av fågelsång och natur.....

jag ska snart gå ner och elda så jag kan hoppa in i duschen. så är det dags att börja väcka petri och barnen. små tjejerna kommer nog ner snart, dom leker på sitt rum nu tror jag... bara tar det lugnt dom också på morgonen....
idag har jag mätt mig och et va några cm som hade försvunnit i alla fall. inte många på två veckor. men det kan man ju inte begära... jag är så nöjd över de resultat jag hittills nått. helt underbart... och jag mår så underbart bra...

igår kom regnet hit. regnade ganska mycket på kvällen och på natten luktade det så där sommar regnigt när jag släppte vovvarna sista gången innan jag gick och la mig halv ett... så det blev inte så många timmars sömn i natt. somnade väl ett och vaknade kvart i sju.. med lite skallebang, men det är ju inte konstigt när man slarvar med sömnen !

jag hoppas att vi kan sitta ute hos ronny och fika. regnet kan ju hålla sig borta fram till kvällen... det vore skönt. nu ska jag ner och elda... men ha en fin dag allihopa... så skriver jag snart igen !

pussar och kramar från mig !

åh vad underbart det är att leva!

halloj allihopa!
måste bara säga att tre dagar av deppighet berodde nog bara på att jag sovit dåligt de nätterna, i natt somna jag halv elva och vaknade åtta, så himla skönt att få sova ut... nu känner jag mig pigg och glad och utvilad, så idag har jag storstädat skåpen i köket och rensat bort en massa saker.och så eldade jag och klöv ved för att kunna duscha. och så har jag storstädat datarummet och så har jag slängt pappersinsamlingen efter att ha rensat ut allt från datarummet, och det blev ett par påsar, samtidigt slände jag massa plast och glas burkar som jag inte tyckte vi behövde ha kvar. och så pantade vi lite flaskor, det blev 50 kr, så det va ett par stycken i alla fall.... sen gick vi en långis med vovvarna i skogen, det blåser halv storm här hemma, men i solen va det skönt.... små tjejerna va också med, och dom plockade tjärblomster och hundkex.... så fin bukett. nästan alla blommor har jag blommat ut på grund av den lilla mängd regn som kommmit !

nu håller jag på och laga mat, har skalat potatis och väntar på att den ska bli klar så ska vi ha burkskinka och gräddfil till det, riktig sommar mat... så mysigt! bara synd att man inte kan sitta ute... så det blir inget jätte långt inlägg i dag, kanske skriver senare. men nu måste jag laga maten och fixa lite ! duka och så !

får se om jag hoppar in och skriver något ikväll !

puss och kram allihopa !

onsdag 11 juni 2008

dagar av deppihet!!!

jag vet inte om det är vädret eller om livet bara är jävligt grått just nu! men deppig är jag och trött och så himla ointresserad av att leva med i mitt liv, alltså jag är INTE självmordsbenägen, men jag har inget intresse i vad som händer med mitt liv just nu !
sista dagarna har varit hemska, kanske mycket på grund av petris humör och att han senaste dagarna har börjat tjata om så himla mycket som jag måste göra. och jag vill inte göra allt som han tycker. han kan också fixa och ringa och dona... men det är ju alltid lättare att bara säga till någon annan !
deppigheten tar just nu över mitt liv helt. trots att det är sommar och man borde va pigg och glad. men icke jag !
just nu sitter jag här vid datan och dricker mitt morgon kaffe, snart börjar morgon stressen trots att de två små har sommarlov. men vi ska iväg och kolla på michelles skolavslutning. eller petri och kim och små tjejerna ska dit. jag är tvungen att ta banken under tiden för att petri inte ville sitta och vänta medans jag sprang in på banken... jag vet inte riktigt varför, men det är väl för att han är tjurskallig... så jag får missa michelles och hoppas att hon inte blir ledsen och sur på mig...

dagen idag kommer och bli jobbig. med gråten i halsen och tårar i ögonvrån... får ju inte visa för barnen hur man egentligen mår, så det gäller bara att hålla sig stark... och det klarar man ju alltid på någe sätt.

nu ska jag sätta fart så allt är klart när petri och barnen vaknar... men jag kanske skriver mer, med en förhoppning om att humöret har fått lite mer solsken och vänt om.... just nu ser det inte lovande ut alls...


hoppas att ni allihopa får en fin dag!

kram på er !

måndag 9 juni 2008

sista skolveckan !

hallå allihopa !
känns som om det går ett par dagar i mellan alla inlägg nu ! men jag får väl skylla på det vackra sommarvädret.... nu idag är det grått och trist här... ska nog komma en liten regnskur känns det som !
denna veckan har börjat bra. barnen va på vandring till yxningen och badade och grillade korv med skolan igår. och det tyckte dom va skoj! felicia fick skjuts av mig eftersom jag inte vill att hon överanstränger sig än. vill se att allt är bra i alla fall över en månad innan. och det har det ju inte varit. så jag låter henne ta det lugnt ett tag till.
idag ska ta dom få ta hem alla sin alster från skolan. sina konstverk.... de blir skoj att se vad dom gjort för fina saker. i morgon är det skolavslutning och det ser dom ju fram i mot. och dom har fått bestämma själva vilka klänningar dom vill ha. så felicia va och shoppade med sin pappa och hittade en jätte fin klänning och ellen fick en fin klänning av sin mamma i födelsedagspresent, så i år behövde jag inte köpa examens kläder alls. michelle handlade sin själv för sin månadspeng för två månader sen. och nu i helgen fick hon en peng av mig för att köpa en tröjja att ha till.

igår städade jag lite här hemma och sen hade jag en genomgång av pälsvård på lilla diesel som just nu fäller som bara den. fattar inte hur mycket päls som kan ramla av en hund. svea fällde ju i våras.
idag ska jag ta hand om tvätt och så ska jag inte göra så mycket annat. det blir ganska lugnt. ska hämta barnen klockan halv ett så innan de ska jag väl göra mig i ordning lite.

just nu sitter jag och äter en nektarin till mellis. mycket smaskigt !

jag skriver kanske mer senare ikväll. petri jobbar sin sista natt för denna vecka i natt så jag kommer väl att lägga mig tidigt. men jag kan försöka fixa in ett inlägg i kväll i alla fall. kanske med lite bilder !

kram !