torsdag 7 augusti 2014

igång igen

nu så. nu har energin kommit å jag är igång med joggingen igen sen två veckor tillbaka.
orken till att ta tag i allt har också kommit.
jag äter nyttigare och mer regelbundet än jag gjort på väldigt länge.
jag joggade tre gånger förra veckan och har hittills joggat varje dag denna vecka.
styrketräningen får ligga vilande ett tag, för nu blir fokus på att förbränna fett och gå  ner de där sista. när jag börjar närma mig mitt mål så ska jag ta tag i styrketräningen igen.

jag mår bra nu. känner att jag har orken att ta tag i de. va hos dietisten på jobbet förra veckan och det kändes skönt att ha den kontakten. för då blir det att jag kämpar för att visa resultat inför nästa träff. vi ska ha en månad mellan träffarna så jag hoppas att jag åtminstånde har gått ner 2-3 kilo tills dess. och minskat i fett %. för det hade jag ökat sen förra året och det vill jag ju inte.
målet är att snart kunna jogga mina 6 km utan en enda paus.
just nu kör jag intervall jogg och då blir det en km jogg och ett par hundra meter Power walk där i mellan . men jag känner för varje dag att jag orkar mer.
så skönt. man blir så glad.

jag försöker undvika kolhydrater. och det känns bra. den värsta känslan jg vet är att vara mätt. för då mår jag så dåligt psykiskt.
så att undvika kolhydrater känns väldigt bra för då mår man inte så där illa.
visserligen så tog jag en liten tårtbit idag på jobbet på fikan, och de va ju gott. men jag skulle likaväl ha klarat mig utan.
slängde halva för att jag ätit frukost precis innan och det kändes i magen. så nu är jag mätt och full...
det svåraste att ändra just nu för min del är att sluta dricka kaffe late.
jag gillar ju det ! men nu ska jag återigen lära mig dricka svart. vilket är svårt. men jag lär mig väl snart igen. för är det något som ger ett kaloriepåslag så är det väl mjölk.
men nu ska jag vänja mig. och då kan de ju va gott att unna sig en latte när man sitter och myser på kvällen eller en lördag eller så. men inte hela tiden.

petri, min käre make håller på att sluta röka så joggingturerna på kvällen är lite skönt , då får jag vara ifred från alla. även honom. och det är så skönt att dra på sig lurarna och springa iväg och fundelura över vad man vill.
skulle va härligt om Svea hade levat och kunnat vara med mig på mina turer. men nån gång ska jag ha en ny vovve som k an följa med. för lite små rädd är jag när jag är ute själv. för grävlingar och vildsvin och människor som inte är snälla. för man vet ju aldrig.


idag blir det att åka hem och göra vårrullar. vi ska testa själva. det ska bli kul. då gör vi ju något tillsammans. och det känns ju lite kul. även om det kanske inte är jätte nyttigt med friterat.
men vi ska fylla dom med vitkol och morot och köttfärs med smaskiga kryddor så får vi se
om det blir gott.

nu ska jag sätta fart.

idag ska jag träffa en beteendevetare som ska hjälpa mig förstå min viktnedgång, mina nojjor och att jag faktiskt inte är för tjock och värdelös.
min ätstörning som jag har och har haft egentligen ända sen straxt efter Nikita föddes måste bort. jag måste kunna njuta av livet men ändå äta rätt och träna bra och framför allt vara pigg och glad för både mig själv och mina barn.
så jag hoppas nån stans att hon kan hjälpa mig med detta och faktiskt ta bort matstressen..... manin.
jag kanske borde ha gjort detta för ett tag sen. kanske för flera år sen.

jag återkommer och berättar hur det kändes och hur det gick.
lite nervös är jag måste jag erkänna.

nu, jobba, sen hem och mysa med min familj. sen blir det jogging när barnen somnat.
underbara torsdag !