lördag 4 oktober 2008

en härlig lördag !

underbara höstdagar !







ja, jag måste väl erkänna att trots att jag va ledsen igår och kände mig väldigt illa till mods gällande allt tror jag, så känns det bättre idag. vi har haft en lugn dag.jag började dagen med att vakna vid åtta av två barn som ville äta frukost med mig. så jag släpade mig upp efter att jag legat en halv timma och försökt vaknaoch klappat magen, för den va väldigt sned i morse. ha ha jag va jätte kissnödig och bebbeli valde en sida att ligga på. troligen va det mer utrymme där.... magen ser ju så tokig ut när bebisen lägger sig på ena kanten !
jag kom upp till sist i alla fall och fick tömma blåsan !
efter det blev det frukost, barnen ville äta den framför tv och jag valde då att sitta vid datan eftersom jag inte är så där jätte förtjust i alla tecknade serier som går på alla barnkanaler. dom kan bli lite för tradiga ibland kan jag tycka ! så jag njöt av mitt kaffe och min macka och försökte inse att jag va vaken. sen gick jag och elda. skön
t att få duscha tänkte jag, så det blev en lång dusch, och så väckte jag petri. han va som en solstråle, jätte glad och mysig... så han hade nog sovit gott....

vi tog det allänt lugnt och barnen lekte och vi åkte till affären och sen ut och släppte hundarna i skogen, det gillar dom ju ! så dom fick springa av sig och jag tog med mig kameran, det gjorde jag igår också när barnen va med mig, så jag fick en del fina bilder, både igår och idag, hösten är ju så underbar på sitt sätt, med vackra färger och allt. och idag va ju vädret toppen också, vilket får mig och min deppighet att må toppen, all gråt och ledsamhet försvinner och man kan bara slappna av och njuta... så skönt, jag satte på lite gary moore musik på stereon och njöt av idag också. han är ju så underbar och musiken får en verkligen att slappna av ! behöver nog hitta mitt lugn och sätt att slappna av men ändå vara lycklig på just nu ! för det är ju trots allt viktigt när man är gravid, att man mår bra ! annars också. men nu är jag ju inte ensam i min kropp, jag har ju en till att tänka på !









bilderna som jag tog igå
r kommer med i detta inlägget, jag vill visa er hur fina de blev. tycker jag i alla fall ! och dom som jag tog idag !

nu sover alla barnen och petri jobbar i källaren, det är ett under att jag fortfarande orkar vara vaken. men jag vill så gärna träffa petri lite innan jag somnar också. i morgon bitti ska små tjejerna och jag upp tdigt för dom ska uppträda i kyrkan. så jag tänkte jag skulle titta på dom tillsammans med mamma!

nu ska jag avrunda. och så ska jag nog fundera över att sova trots allt ! men jag skriver säkert mer i morgon !
suss gott på er !
kr
am !


fredag 3 oktober 2008

sliten !

att vilja känna sig behövd de vill väl alla... och det vill jag med, jag vill att mina barn och min sambo och mina vänner ska behöva mig och vilja vara med mig !
men trots det så kan det känslomässigt bli lite mycket ibland när man känner för mycket.... just ikväll är en sån kväll då jag önskade mig en dusch och sen få krypa ner i soffan och bara få ligga där med min filt och någon bra film eller serie där man slipper använda hjärnan. sen hämta min sambo klockan två och sen bara sova!

jag har varit ute med vovvarna i skogen tillsammans med ellen och felicia. och det va väl helt ok, kändes som det skulle bli kallt i natt så jag bestämde mig för att elda. och nu har jag gett hundarna deras middag sista idag och barnen har fått kvällsmat, i pannan brinner det så jag nästan såg duschen framför mig.
men så ringer mamma och vill ha min hjälp med telefon så jag fick ringa comhem åt henne eftersom hennes telefon inte funka så 29 minuter i telefon kö och sen fick jag prata med någon långsam kille som sen ringde upp min mamma. och nu ska hon förmodligen klara resten själv men det kan lika bra vara så att jag får fixa med det och guida henne via telefon.
barnen bad att få vara vakna en extra stund för det va någon ny film på tv som dom ville se. så jag gjorde pop corn till dom och nu ligger dom och tittar på den filmen. så nu när värmen börjar sprida sig i huset och så ringer petri och undrar om jag kan komma med grejjer till han på jobbet för då kan han jobba över. suck..... jag bara kände hur all luft gick ur mig och tårarna kom. jag är helt slut på att göra allt som alla andra vill idag känner jag, efter tandläkar besöket med ellen och allt så känner jag mig tömd och hade gärna fått den där duchen kanske en ansiktsmask lite skön salva, lite fotvård(om jag når fötterna) men nej.... all luft gick ur mig och jag får ångest för att jag känner att om jag gör honom eller någon för den delen besviken så mår jag skit.... jag kan inte säga nej till någon som behöver min hjälp, vilket suger, jag skulle vilja vara egoist. men det har jag aldrig varit och kommer nog inte lyckas bli det heller.
så jag sa till petri att jag får tänka en timma på hur jag vill göra. för jag vet inte om jag orkar med det faktiskt.... om jag ska vara ärlig.... tror att jag blir mer och mer osocial nu tack vare att jag måste hjälpa alla andra och sköta allt hemma och fixa med hundarna och veden och barnen och vara gravid så att när jag väl ska orka göra något för min egen skull typ ta en fika med någon vän eller så så orkar jag helt enkelt inte utan då väljer jag att stänga in mig för att få några minuter för mig själv och bara vila, för alla känslor gör mig trött..... så nu sitter jag då här. besviken och lite ledsen och önskar att jag kunde stänga av och skita i allt och alla och bara göra det jag vill....
jag kan väl känna lite att jag skjutsar och hämtar petri efter jobbet och barnen till och från skolan och alla hobbys så jag tycker att både min sambo och mina barn borde göra något för mig också någon gång ! bara att få lite fotvård eller massage av petri skulle vara underbart... eller sov morgon, att dom smög upp mycket tidigare än mig och gjorde mys frukost. eller att någon annan överaskade mig med att laga fin middag på helgen... allt behöver inte kosta pengar. men jag känner att ingen gör något för min skull just nu ! eller någonsin ! utan jag gör allt för alla och alla tar för givet att det är vad elin vill och elin vill inte ha något tillbaka ! det gäller alla, vem kommer någonsin hit och fikar... ingen. oftast är det ju jag som åker till alla.... för att elin kan och elin vill. eller??? kanske någon som skulle vilja fråga mig. kan jag komma till diig ?

ja ja, skit samma. förlåt att jag låter gnällig och tette. du tillhör inte detta gäng, du är den enda trots vårt avstånd som verkligen vill komma hit och som gör det ! underbara vän ! tack !
nu ska jag sluta gnälla. kolla pannan , lägga barnen, släppa vovvarna. och tänka ut vad jag vill ! och orkar ! suck !

god natt med er!

tandläkare ! och mc donalds !

god eftermiddag!

idag fick jag den ärade uppgiften att åka med ellen till tandläkaren. hon skulle undersökas och hon har precis fått specialist tandvård pga av rädsla och dåliga tänder.
väl där så gick undersökningen skapligt bra. förutom att hon hade flertal hål och en tand som va tvunget att dras ut. men sen när tandläkaren skulle övertala henne att ta lust gas för att kunna dra ut den elaka tanden som hon haft värk i så blev det tvärstopp, ellen vägrade prata vägrade titta på oss och vägrade testa masken, inte ens utan lust gasen på ville hon testa. jag har aldrig varit med henne till tandläkaren tidigare så jag visste inte att det kunde bli så här besvärligt!
men nu vet jag ! så efter 40 minuters övertalning och hot om att vi inte skulle gå till mc donalds så prövade hon masken i två sekunder. sen åkte vi därifrån, och fick en ny tid den 14 då hon ska dit igen för att testa masken med lustgasen på. fy va jobbigt.... önskar att hon skulle va lika smidig och medgörlig som felicia och michelle är hos tandläkaren. då hade tanden varit ute nu och vi haft frid och fröjd.
men men, alla barn är olika. så det blev mc donalds efteråt som jag lovat fast det kändes ju mindre bra med tanke på att hon inte gjort som hon skulle, hon fick belöning för att inte göra vad hon skulle, blev lite dubbelt budskap. men ett löfte är ett löfte. felicia och mimmi va också med till tandläkaren, för att ingen kunde hämta felicia i skolan och mimmi hade varit hos doktorn så vi möttes upp där..... och hon fikade med oss på mc donalds.
felicia har varit på sånt där härligt sprudlande humör idag !

efter mc donalds åkte vi och hälsade på min moster. det va jätte länge sen jag va där och hälsa på. hon tyckte min bebbemage va liten. fniss! men hon tyckkte att jag blivit jätte fin sen jag gått ner i vikt. hon har inte sett mig alls sen operation, så det är verkligen länge sen jag va där ! kul att se henne. !

sen åkte vi hem. blev lite stressigt, jag skulle ju skjutsa petri till jobbet halv fyra och jag va hemma kvart över två och skulle hinna fixa mat till honom också! men vi hann. så nu är han på jobbet och michelle har åkt till sin mamma för hon ska till deegeer hallen på utbildningsmässa i morgon, för att kolla vilka olika gymnasium som har vilken utbildning att erbjuda. kul att de finns såna mässor. bra för det är ju svårt att göra det valet....
felicia och ellen ser på tv och ska snart få följa med mig ut i skogen med vovvarna. för dom behöver ju trots allt komma ut och jag orkar inte gå långis med dom,. så jag tänkte att dom får busa i skogen. skönt för både barnen och vovvarna.... jag däremot är trött och skulle helst av allt vilja ha en dusch och krypa ner i soffan med en bra film.... men det får bli senare ! nu har jag precis ätit mat! en smaskig wok gryta....

jag ska på återbesök, eller ett års besök hos kirurgen den 20 oktober, skönt att få kolla upp så man mår bra, den 14 ska jag till barnmorskan också skönt att få träffa henne och lyssna på hjärtat och de. sen i början av november är det dags för tillväxtultra ljudet. så underbart, då ska petri med och se vår bebis....
han va ju föresten rolig i morse. klockan fem på morgonen när han kom hem från jobbet. la han handen på min mage, och fick sen en rejäl spark av bebisen. så då började han buffa lite på magen med, så dom busade bebisen och pappa klockan fem på morgonen ! jag kunde inte riktigt sova då... men jag tyckte att det va otroligt gulligt och mysigt ! så det gjorde inget !!!


nu ska jag ta mina vovvar, innan ovädret kommer och innan mörkret kommer in..... fy... mörka höstkvällar, det enda mysiga med det är de underbart vackra stjärnklara nätterna!!!

kram kram så länge! kanske skriver mer sen !

onsdag 1 oktober 2008

datavirus och ved! vilken helg !!!

go kväll....

nu har vi äntligen fått datan att funka igen. vi fick virus och hela datan bara betedde sig illa, så vi blev tvugna att lägga in allt på nytt, och med vi menar jag då petri eftersom det är hans uppgift, jag fattar väl hälften ungefär... men tyvär så har datan kommit i s
ista hand eftersom vi hållt på med veden hela helgen och även hela måndagen och en liten stund på tisdagen och vi är fortfarande inte klara ! suck !














vi började i lördags morse klockan nio, tony och ronny kom först och vi satte igång, sen kom mamma och hjälpte till och vi körde hela dagen med både kap,klyv och motorsåg och vi bar in undan för undan och travade. så vi fick in ganska mycke, och jag fixade fika och mat och alla och kaffe och vatten och saft så att alla häll sig pigga hela tiden. så vi häll på till fem ca sen tog vi kväller. det va skönt, en dusch va helt klart det bästa som hänt den dagen. vi somnade ganska tidigt. sen va vi igång vid tio på söndagen igen och då kom mamma och ronny och lastade upp vår båt på kärra den ska stå hos ronny över vintern så att petri kan laga den i ladan. det är ju lite kallt att hålla på ute nu ! så då fick vi bort den också. och även söndagen blev en full ved dag. vi häll på till fyra och avrundade med en flygande jakob till middag och äppelpaj till efterrätt, tyvär kunde inte jag hjälpa till så mycket i söndags för jag kände i fogarna att det värkte och att jag fick lite små sammandragningar, så jag kände att jag borde ta det lugnt och det gjorde jag.... sen kom barnen hem vid sex så då va allt åter till det normala igen. kanon skönt.
måndagen blev också ved, då körde petri och jag
med klyven och bar in och stapla och grejja. sen när barnen kom hem fick dom också hjälpa till en stund. dom tyckte att det va jätte skoj ! kul det, plus att vi sa att dom kommer att få en överaskning på söndag också ifall dom hjälper till. vilket dom tyckte va än mer roligt och började gissa på vad det kunde vara.... tisdagen, en regnig dag. men vi va tvugna att klyva en del som inte fick plats under pressenning så att det inte skulle bli blött. just nu är jag en aning trött på ved kan jag ju säga.... önskar att någon annan kunde göra detta jobbiga jobb.... men men. veden va ju billigast så här i alla fall... sparade en liten slant, men fick ofra mer tid. men ibland är små slantar värda mer än tid, tyvär!

barnens vecka har väl än så länge varit bra, felicia och ellen va på kvarngården i måndags där dom fick testa att smälta tenn och göra egna tennkors, ganska skojjigt, tyvär så hann inte felicias bli klart, men hon får det på måndag, så hon har ju de att se fram i mot. i tisdags va dom på tjejbadet och hade skoj, men va så trötta efteråt. tyvär så börjar båda bli snuviga, men de e
väl sånt som hör hösten till. michelle planerar och tittar just nu väldigt mycket på gymnasie linjer och försöker hitta en bra linje som hon vill läsa, och hon ska väl förmodligen kolla på de lite mer på söndag då det är en mässai norrköping i luis de geer hallen om alla gymnasium i närheten, skojjigt om hon kan dra med sig en kompis och kolla på det ! sen va de visst öppet hus i haga hälgen efter, så det är mycket med den biten att välja nu så här på höstkanten !

min lilla mage växer och skuttar, bebbeli verkar må kanon där inne. det är mycket aktiviteter där inne ibland och det känns så underbart att känna den lilla hoppa omkring ! ibland gör det visserligen lite ont med sparkarna, men då vet man ju att det är en stark rackare som hoppar omkring! fick höra att jag hade pojkmage häromdagen, men jag själv känner inget. jag har inte den blekaste aning.... och lika bra är väl det eftersom jag hade fel angående felicia. hon va ju en kille i nio månader, men det kom ut en underbart vacker tjej ! ha ha, ja så bra är jag på att gissa. !

vad det än blir så blir det bra ! bara det är en frisk och glad liten filur...

jag har börjat rensa i datarummet och har väl kommit ganska långt. känns ganska skönt, ska börja ta ner saker från alla andra rum också, för nu måste det bli fart på det också. känne rmig lite stressad faktiskt, idag är det bara nittionio dagar kvar till beräknad förlossning! sen kan det ju bli tidigare eller senare, det vet man ju inte. med tanke på mina sammandragningar jag haft idag så vet man ju aldrig ! nu är jag i alla fall i vecka 26, men går in i vecka 27 på fredag. så skönt.. snart är det ju dags för tillväxtultraljudet och då ska petri följa med, det känns underbart !

nu ska jag hoppa i säng och försöka sova lite, kanske se lite på tv. sen ska man upp tidigt i morgon. och vädret är blä! men jag kan skriva snart igen, kanske redan i morgon !

puss och kram på er !