fredag 8 augusti 2008

skit trist humör!

borde nog egentligen inte skriva något inlägg här eftersom jag är på hemskt tråkigt humör. jag tror verkliegn jag måste komma hemifrån en stund.
eller något, va utan familjen och hundarna och hemmet bara för en stund och bara tänka på mig själv. men det får nog bli när skolan har börjat och jag kan åka hemifrån och bara unna mig själv en stund.
just nu kretsar allt runt barnen och hemmet och vovvarna och min energi är ganska låg så jag måste nog fundera över att ringa dietisten och barnmorskan för en extra koll. tror att mitt blodtryck gått ner massor igen och mitt hb, för jag skulle bara vilja sova bort en vecka eller två ! suck ! så det kanske är bäst att kolla upp det så jag orkar med graviditeten. jag va visserligen fullt medveten om detta när jag blev gravid att jag komer att va trött som tusan eftersom bebisen tar all min energi... men att tröttheten skulle va så här hade jag nog inte förberett mig på !

samtidigt så vill jag inte lasta min omgivning och familj med detta så jag försöker göra allt som vanligt. kanske jag borde prata med min omgivning i stället! men det är så jobbigt ! jag vill inte bli ömkad.... fniss! är nog lite galen som människa jag !

denna dagen vet jag inte riktigt ännu vad den för med sig. petri jobbar till fyra. då ska vi äta mat. så får man väl se om det blir någon film eller så ikväll....
nu öser regnet ner ute igen så det lär väl inte bli så mycket ute aktiviteter idag.... utan det får bli att hålla sig inne! jag har precis eldat så jag ska hoppa in i duschen alldeles strax. ska bli så underbart skönt och jag ska stå där inne lääääänge ! det behöver jag verkligen ! tänkte jag skulle ha duschat svea först men jag vet inte om jag orkar det med magen och allt, får se... hon behöver det !


idag går jag föresten in i vecka 19. skönt.... det går framåt, bara sju dagar kvar till halv tid ! tjohooo!!! sen rullar det nog på och snart är man på nyår och snart är bebbeli ute !

jag kanske skriver mer i morgon eller i kväll !

kram så länge !

torsdag 7 augusti 2008

go morgon!

nja denna morgonen är nog inte den godaste jag haft. ont i bäckenet och trött. regnar ute och jag vill krypa ner igen... vissa dagar bara känns så. men så är det väl i livet man har sina upp och ner dagar.
jag hade tänkt klippa gräset idag, men det funkar inte riktigt när det regnar och så när det gör ont också... nej får väl ta den här dagen och göra sånt man normalt inte gör. eller rensa lådor eller något.
som tur är gjorde jag så mycket pannkakor igår så att lunchen redan är klar till små tjejerna och själv tar jag nog nudlar. så smidigt så.... då slipper man tänka så mycket på det !
jag har presic varit ute på en hundprommenad och det va heller inte roligt när man har ont..... hoppas att det blir bättre framåt dagen,. ska ta en värmedyna och lägga mig senare sen...jag tänkte jag skulle tvätta mig och fixa till mig först då kanske man känner sig lite piggare.

petri fick i alla fall ordning på våran läcka i vattenrören igår, tyvär så måste vi köpa ny akumulator tank vart efter helst snart för denna har gjort sitt det va det som va felet, bara tur att det hände nu så att det inte hände i vinter. så det blir en extra liten utgift denna månaden. men men så är det ju alltid, man ska ju vara beredd på sånt egentligen så att man inte blir chockad.....

är lite orolig för min lilla bebbeli idag, vissa dagar när man har ont och känner sig hängig så vill man ha en aktiv bebis i magen som visar på alla sätt att den lever och frodas. och det har visserligen varit rörelser idag. men jag blir alltid nojjig dom dagar jag har ont.... får försöka koppla bort det.... jag ska ju inte på återbesök förrän den 16 september så det är en bra stund tills dess. känns som en evighet. i morgon går jag i alla fall in i vecka 19, så nästa fredag är det halvtid. inte såååå lång tid kvar tills jag får hålla lilla bebbeli! underbart !

nej nu ska jag försöka hitta på något så att jag piggnar till. men jag skriver nog mer i morgon !

kram kram !

onsdag 6 augusti 2008

veckan går!

god förmiddag!!!
eller god middag, klockan närmar sig tolv och det är onsdag, jag mumsar mellis här, youghurt med skivad banan. mumsigt värre. ute duggar det, kom nyligen in från prommenaden med vovvarna, varken dom eller jag uppskattar vädret, dessutom är det någon av de närliggande bönderna som verkligen tycker det är jätte skoj att kasta ut kobajs på gärdet i samma område som en gravid och doftkänslig kvinna befinner sig! mycket roligt, inte !
jag kan säga att jag brukar inte klaga på bönderna, men nu känner jag alla lukter 25 gånger mer än innan. och det är inte alltid skoj, illamåendet kommer och man känner inte alls för att vara där just då. än så länge är det nog bara två dofter som stört mig så och det är fritös och kobajs, så man får väl vara glad att det inte är alla dofter!

igår kom syrran hit med sina barn och lekte i två timmar och vi drack kaffe och prata massa skit... det va trevligt ! sen kom petri hem och hade en arbetskamrat med sig som skulle hjälpa honom med maskinen och fixa den så det gjorde dom hela eftermiddag och tidig kväll. så igår blev det inte mycket att umgås.... men så är det ibland.
vi har fått en mystisk vattenläcka i huset också så det blir att försöka komma fram till vad det är som blivit fel. förhoppningsvis inget stort och det är bara varmvatten som läcker vilket innbär att varmvattnet nu är avstängt på obestämd tid... suck. blir att duscha hos mamma... petri duschar på jobbet och barnen kan man värma vatten till så kan dom bada i baljan i värsta fall. det kan väl jag med men det är ju lite trångt....
allt går bara man vill...

nu ska jag sätta fart och baka pannkakor snart för det blir det till både lunch och middag tror jag ! det är inte det roligaste jag vet eftersom jag måste göra på ca 2 liter mjölk och det tar mig ca två timmar med dubbla stekpannor och man kan ju inte gå ifrån köket. men det är väl bara att göra det och se glad ut. familjen blir ju glad. och snäll som man är så......

hoppas att solen komer tillbaka snart så man får lite energi...

puss på er !

tisdag 5 augusti 2008

en regn period?

god morgon !
klockan är ca nio. och jag sitter och mumsar i mig min frukost macka och lite youghurt. smarrigt ser mulet ut ute idag med, så det blir väl att hitta på något inom hus om det går. vi märkte på barnen igår kväll att dom va rastlösa till tusen. så dom gjorde gipsfigurer. då hade dom skoj ett par timmar innan läggdags i alla fall.
regnet öste ju ner hela dagen igår, undrade ett tag om det skulle bli översvämningar hos grannarna som dom fick förra året när det regnade så dant. men jag tror dom klarade sig denna gången, men mycket vatten kom det ! åskan mullrade i kanterna under större delen av dagen men kom aldrig hit. synd, för jag älskar ju åska.
det ser väl ut som att det ska fortsätta vara ostadigt väder kanske ett par skurar idag med. så ja vad ska man kunna hitta på ?

petri jobbar till fyra så han är hemma vid halv fem. det är trist när han jobbar dagpassen på så sätt att man hinnner inte träffa varandra så mycket. när han jobbar natt är det ju bara tre dagar under en vecka han jobbar, sen är han ju ledig, det är skönt. !
tette har återvänt till dalarna, suck, saknar min vän faktiskt, det är långt dit och vi ses ju inte allt för ofta! skulle va skoj om hon bodde här nere. men hon trivs bra däruppe och verkar ha fått ett bra liv. så då är jag glad för hennes skull. mina andra vänner arbetar ganska mycket. så det blir sällan att man får ihop det så här under sommaren eftersom de är semestervikarier. trist !

kanske skulle man ta barnen och åka in till syrran och hitta på något? jag vet inte....... ska fundelura ett tag på det ! eller till mamma...... kan ju va könt att bara komma hemifrån ett par timmar !

jag kanske skriver senare. nu ska jag äta klart och ta mitt kaffe och fortsätta fundera vad dagen ska föra med sig !

kram kram från lilla mig !

måndag 4 augusti 2008

helgen försvann!

god måndagsmorgon !
sitter här och arbetar hårt för att vakna, känner mig som en dö sill och lite till.. kom inte i säng så tidigt igår. jobbigt för jag hade tänkt att lägga mig redan nio. men så blev det inte. massa saker som alltid ska fixas innan man går och lägger sig.
så nu sitter jag då här. trött och dan med mitt kaffe. mackan har jag redan mumsat i mig.
helgen passerade i världens fart, begriper inte hur den ka
n göra så varje gång. i fredags va jag och felicia och ellen på busfabriken och jag fikade med eva där. barnen hade skoj och eva och jag fick chansen att prata i fatt lite, det va ju ett tag sen vi sågs. de va skoj. häftigt med busfabriken, jag ska ta barnen dit snart igen och då ta med petri också, det är mysigare att åka hela familjen.

sen i lördags så kom tette och theodor hit och hälsa på. det va skoj att träffa dom , men stackars theo höll på och få tänder och hade feber, tyckte inte alls att det va skoj. men han va mysig i alla fall. tette och jag fick chansen att prata en hel del, theo ville mest sova. mamma kom ner också och firade min namnsdag lite sent, men hon va ju på semester förra veckan. jag fick ett set med ko sak
er. lägger in bild här.


söndagen gick mest åt till praktiska saker, jag städade bilen och petri fixade med båten. jag städade lite inomhus också. men jag va så trött igår så jag orkade inte alls mycket. det åskade lite till och från så förmodligen va det åskan som gjorde tröttheten, för jag skulle kunnat sova bort hela dagen kände jag. vissa dagar är ju så. och vädret påverkar ju massor.. men jag vilade inte ens igår, för när jag väl hade tid att vila så kom barnen hem, klockan gick väldigt fort igår... skönt att få hem dom och dom tyckte nog det va skönt att träffa varandra och busa. michelle som inte varit hemma på en vecka uppskattar nog mest att va hemma. kunna göra det hon brukar.
idag är det grått och mulet här. så trist, kanske kommer en åskknall idag med. så det får väl bli en städdag här. barnen kommer säkert att bada i polen och lite sånt. jag skulle behöva ringa vetrinären om svea eftersom hon har exem, så kanske måste man åka dit i veckan.

nu ska jag försöka få upp ögonen, älda och gå med vovvarna och ge små tjejerna frukost. så jag kanske skriver senare, eller i morgon !

kram på er !