fredag 24 oktober 2008

va mycket det blev och göra !

ja, idag har det varit fullt upp hela dagen.
det började med att jag skulle till skolan och titta på barnen.
öppet hus. det va jätte skoj. Ellen valde att sitta i publiken denna gången, hon ville inte uppträda. men det ville Felicia. alla barnen va jätte duktiga.
dom dansade och sjöng.

efter det så åkte mamma och jag ut i skogen med våra hundar och rastade dom.
svea och fidelli lekte jätte bra, medans diesel bara var intresserad av sin pinne.
knas hund.men dom blev ordentligt rastade i alla fall. sen åkte vi hem och åt lunch, jag bjöd på kyckling filé i chilisås med ris och lite grönsaker. starkt men gott... och mamma tyckte också det va gott.
efter det va det dags att hämta barnen och åka
och handla, så då följde mamma med och vi gick och kolla på lampor och annat i affären ! det va trevligt.

när jag kom hem hade petri precis vaknat så vi fick ses en liten stund innan det va dags för honom att gå till jobbet igen. så jag valde att skjutsa honom denna gången, så han kommer hem tidigare, han slutar ju två på fredagar. skönt att få hem han. ikväll är jag dock jätte trött och skulle så gärna vilja sova. så jag tror jag går och lägger mig en stund innan jag ska hämta honom ! just nu sitter jag och dricker lite äpple juice och har precis tagit med penecellin. blä.... i morgon är sista dagen, det är skönt.


så här ser lilla magen ut idag. och idag går jag in i vecka 30. bara 10 veckor kvar !


visst är den söt.... jag längtar så himla mycket efter bebis nu s jag blir galen ! fniss!
sen saknar man magen när bebisen är ute....
petri längtar också. och han njuter av magen han med, klappar och myser och retas med magen... så underbart att han är en sån person.... en underbar pappa och plastpappa till dom barn vi har, och han kommer bli lika underbar med våran bebis!
love you !!!


ja, nej, nu ska jag nog gå och lägga mig ! det blev för romantiskt hr nu ! fniss!
men jag skriver nog i morgon igen !

puss och kram och god natt!!!

torsdag 23 oktober 2008

skötbord och barnvagn !

ja!idag har jag varit och köpt skötbord... känns jätte härligt, det blev detta
jag ringde ju på det i morse, men de va ingen som svarade då. men så ringde han upp sen när petri och jag va i stan, så då åkte vi till vilbergen och köpte det. visst är det fint. ett litet märke uppepå. men absolut inget som syns. den övre delen fälls fram så att det blir ett skötbord, och sen när man inte byter blöjjor längre så kan man ha det som byrå med hylla, eller bara byrå... smidigt.
700 kr begagnat, men det är det ju värt. så just nu står det i tv rummet och jag la i de kläder jag hade på nedervåningen i lådorna. denna månad ska jag försöka inhandla det sista, blöjjor till nyfödd, salvor, olja, bröstpump, ja jag minns inte allt. men jag ska göra en nota, och så ska jag faktiskt packa bb väskan snart också. det kan ju va bra ifall bebbeli väljer att komma ut tidigare, man vet ju aldrig !

dagen idag har varit ganska bra. jag beställde vagnen så den kommer förmodligen runt den 20 november. 3695 kronor gick det på. så himla fin är den... ser fram i mot att få hem den.
nu börjar ju det mesta vara inköpt. jag va och hämtade lite kläder idag också. två mössor extremt små sådana, hur liten kan en bebis vara ! hi hi! och en dress bestående av byxa och jacka och tre pyjamasar alltihopa för 60 kr. och så fick jag ju kläder av riitta också när dom va i sverige nu. jätte fina, så jag behöver nog inte handla mer kläder nu, ett tag.

i morgon är det storsjung på skolan så jag ska upp och titta på barnen när dom uppträder, mamma skulle följa med. kul för barnen. hasse är på begravningen för örjan, och petri sover för han har jobbat natt, så det är bara mamma och jag som kan.
jag ska ta lite kort så ni också kan se. alltid skoj att ha foton.

idag kom min brors sambo och lämnade kläder som kim haft, super fina kläder, jackor och grejjer som mina barn fick ärva. kanon bra. så barnen blev jätte glada när dom kom hem och såg varsin stor hög med kläder. och började med modevisning direkt. så dom ska vara fin klädda i morgon när dom uppträder sa dom ! måste vara helt underbart för dom att få kläder så där.... massor på en gång, jag har ju aldrig råd att stor shoppa.

nej, nu mina vänner ska jag nog börja tänka på att hoppa i säng.
är ganska trött och i morgon ska jag upp tidigt igen och så ska jag skjutsa barnen i morgon !
petri jobbar ju i morgon också fast bara till två på natten. ska bli skönt att få lite gjort i helgen förhoppnings vis!

sov gott allihopa. jag skriver i morgon igen !

kram !

onsdag 22 oktober 2008

marknad!


min lilla mage, vi går in i vecka 30 i morgon, så nästan bara 10 veckor kvar !

japp, som överskriften beskriver så va det alltså marknad igår. det va inte så mycket att titta på, men det kändes lagom för mig eftersom jag inte har så lätt att gå långt längre. och igår hade jag massor av sammandragningar när jag gick på marknaden.
först på morgonen så åkte jag ner me
d min syster och hanna, och då köpte jag 14 par motivstrumpor och lite marknads godis och så åt vi mat tillsammans, och så va vi uppe och satte ljus på pappas grav och hanna köpte en gravdekoration av michelles praktik plats för att lägga på sin mammas grav. den va jätte fin.
till vår pappas grav gör mamma en gravdekoration senare sen när vi gör vinter fint.
så det fanns allt från godis och strumpor och leksaker och karuseller. och det va inte jätte kallt heller. så första vändan va avklarad omkring klcokan ett och då åk
te jag hem och somnade en stund i soffan.
sen kom barnen hem från skolan och petri vaknade från sin middags lur som han tagit eftersom han skulle jobba natt.
så klockan fyra åkte jag och barnen på marknaden igen. petri åkte till jobbet. så vi gick en runda och barnen fick handla för ca 100 kr. dom köpte en fin prydnads sak och lite marknads godis. det är ju inte billigt på marknader.

men dom va nöjda och glada när vi åkte hem. trötta visserligen och det va inget mot va jag va. jag fick migrän, med flimmer framför ögonen och känselbortfall i händerna. jätte hemskt.
så när jag kom hem värmde jag mat till barnen och sen kom mamma och mötte upp mig på dalängen så vi kunde rasta vovvarna tillsammans, det va jätte snällt eftersom jag mådde jätte dåligt. så där stod jag upp på dalängen lutad mot bilen och fö
rsökte kräkas. trots att jag inte kan sånt. sen mådde jag lite bättre. och tack vare mamma fick vovvarna motion. stackarna...... sen blev huvudverken bättre och illamåendet försvann nästan helt och jag la barnen. dom är så otroligt duktiga tjejerna som vet vad dom ska göra trots att jag blir sjuk. michelle va jätte trött efter att ha stått på marknaden hela dagen ! men nöjd, för hon tjänade två hundra kronor på det.
vi träffade kim och tommy på marknaden också. genomförkylda. stackrna. så dom fick ingen kram av mig.... ha ha !
saknar dom massor, så himla trist att vi aldrig hinner ses ordentligt... men det kommer väl senare !


nu ska jag sätta fart på denna dagen, ska hinna åka med petri till stan vid elva innan han börjar jobba, och innan barnen kommer hem, så jag ska duscha och gå med vovvarna innan dess. så det är bäst att försöka få sakerna gjorda. ska även ringa på annons på ett skötbord och se om man kan köpa det. jag hittade ett till i morse när jag va ute och kollade blocket. fint va ?

nu ska jag sätta fart, men jag kanske skriver ikväll igen.... hoppas att ni får en bra dag. det tänker jag försöka få...

kramar på er !

tisdag 21 oktober 2008

fika på stan !

så idag har vi fart omkring lite på stan...
det har varit en bra dag.
men jag är nog inte van vid att vara ute på stan längre
för jag blir jätte trött..det är inte enkelt att vara gravid
och orka med allt man i norma
la fall orkar !
först gjorde vi några ärenden ut till byggmax och bauhaus för petri skulle ha lite grejjor därifrån.
sen åkte vi till tandläkaren med ellen, det gick någorlunda bra denna gången. så nästa gången blir det förmodligen att söva ner henne och fixa i ordning de tänder som behövs fixas, eftersom att hon är så rädd som hon är. felicia v
a med henne in i salen som stöd. och petri också. michelle och jag satt och vänta i väntrummet och läste.
efter det så åkte vi för att träffa Pekka och Riitta, petris föräldrar. så vi träffades vid spiralen grillen och sen gick vi till kupolen och tog en fika. felicia och ellen klarade av att sitta stilla en kvart sen fick dom springa o
ch kolla i affärer i stället. för dom klarade inte av mer stillasittande.
det va jätte kul att träffa dom. vi vi
sade vagnen för dom och dom tyckte den va jätte fin. på bilden. och så pratade vi lite om bebisen och om att vi ska försöka komma till finland nästa sommar. och det är klart att vi vill. allihopa. kim vill ju också följa med. det va jätte synd att hon inte kunde följa med och fika idag. men hon jobbade... riitta sa att hon tror det blir en pojke. så nu tror nästan alla att det blir pojke. och frågan är om det är för att vi har tre tjejer eller om det känns som en pojke? jag vet inte, jag gissar ju än så länge på flicka och petri tror inget säger han. vi blir ju lika glada oavsett vilket det blir... jag vill bara ha en frisk och glad bebis! gör absolut inget om den blir lika lugn som felicia har varit hela sitt liv....

i morgon är det marknad i viken. så då blir det att åka dit och gå en sväng. och i morgon kör petri igån
g sitt natt pass igen. så nu blir det ett par dagars dålig sömn igen. vet inte varför det blir så. men jag sover mycket sämre när han jobbar. delvis på grund av att diesel går och travar på nätterna. men jag tror också att det beror på att jag är mer lättväckt. syrran undrade om jag ville gå med henne och hanna. så det lutar väl i mot att jag gör det på förmiddagen och sen barnen på eftermiddagen. om det inte regnar för då vill jag inte gå där och frysa.

idag började jag på min penecellin kur
för urinvägsinfektionen.
måste tydligen äta penecellin trots allt. inget skoj ! är så rädd för sånt. idag har jag haft en hel del sammandragningar. och det är ju lite ruskigt. bebisen ska ju ligga ett bra tag till !
i morgon ska jag beställa vagnen. och
jag är så otroligt glad och tacksam att jag fick den jag ville ha. och petri tyckte ju också om den. den är så fin !

jag har även hittat ett skötbord som jag vill ha. begagnat. för 700 kronor, inte billigaste men det är ett sånt man har användning av även efter sen. man kan göra om det till byrå med hylla står det i beskrivningen. och det är ju behändigt.nej nu mina vänner är jag trött. ska prata lite med min sambo innan jag ska sova. sen är det dags att sova.... behöver det känner jag !
det har varit en lång dag...

så jag skriver säkert mer i morgon !

puss och kram !


måndag 20 oktober 2008

gravid bild !


det är alltså så här en gravid kvinna ska känna sig !
Petris nya smeknamn på mig är duckey
för att han tycker att jag går mer och mer som en anka.
visst är han gullig. ha ha !!!
stämmer det överens med min bild ?


läkarbesöket gick bra...

jo men visst gick det bra hos doktorn.mina värden va bra, det va bara mitt blodvärde som va lite lågt så jag ska fortsätta ta två järntabletter om dagen under resten av graviditeten.
men det är ju helt ok så länge det bara är det...
i övrigt så mådde jag bra. och som doktorn sa så va dom så stolta över mig.
det känns ju skönt att höra!
doktorn sa även att han tror att jag kommer att gå ner ganska snabbt efter graviditeten
och det känns bra. för jag vill ju verkligen ner de här sista kilona.
och jag ska ju på två års kontroll senare så då får ju doktorn se om jag klarat det eller ej !
dietisten tyckte att jag borde höra av mig när bebisen kommit ut och berätta hur allt gått, och om jag ville ha besök på bb så fick jag gärna höra av mig. det är kul att dom bryr sig tycker jag !
så mitt läkarbesök gick bra idag, kändes helt ok.

efter läkarbesöket så gick mamma och jag i lite affärer. men jag va för snål för att köpa något, så det blev bara att handla hem lite matvaror. i övrigt så lät jag bli. känns ju inte så skoj. men jag vet ju att det är marknad i viken på onsdag och det kan ju vara lite skoj att kunna köpa något där. plus att jag har lovat barnen varsin hundring i lön eftersom att de hjälpte mig med veden härom dagen. och förmodligen kommer att hjälpa mig fler gånger.

jag kom hem ganska exakt halv fem och då va de dags att hämta barnen från kvarngården. och efter det ville dom ha mat. så det blev full fart.
efter maten va de hundarnas tur och sen va de dags för barnen att sova. och nu sover dom. och jag sitter här och skriver om min dag. petri kom precis upp ur källaren och vovvarna susar gott i hallen. så allt är frid och fröjd. jag ska lägga mig tidigt ikväll. det har varit en lång dag. men rolig. och skönt att veta att man mår bra. då mår förmodligen bebisen bra också.
barnmorskan ringde nu på kvällen och avslöjjade att jag måste äta penecellin mot urinvägsinfektion trots allt. så det ska jag hämta ut i morgon så att jag blir av med det här. bara synd att jag inte fick det att gå över med tranbär och citron.

i morgon ska vi till tandläkaren med ellen, hon ska förmodligen dra ut en tand. aj aj. men förhoppningsvis går det bra, dessutom är felicia med och stöttar och då brukar det ju gå bra.
dom är så himla goa med varandra de där två. petri ska också följa med.
i morgon ska vi även ta med michelle eftersom att vi ska träffa pekka och riitta i stan. så det blir roligt. det är ju hur länge sen som helst vi träffade dom, i alla fall jag och barnen. petri va ju där rätt så nyligen. men det blir för sällan. trist. får försöka ändra på det !

just nu sitter jag och njuter av att känna små bebis sparkar på insidan. det är så skönt. då vet man att den lilla lever och mår bra.
jag är ju av den oroliga sorten jag ! och ju mer jag håller igång desto mer sover den lilla rackaren.
och nu mera känns sparkarna annorlunda. troligen på grund av att den ligger annorlunda och mer stilla nu ! snart ska vi på tillväxtultra det ska bli så skoj. och petri ska med. helt underbart !!!


nej. nu ska jag sova.... men jag skriver mer i morgon och berättar om den dagen !

sov gott och vakna som en solstråle i morgon !

puss och kram !

söndag 19 oktober 2008

söndagen ! det blev att stanna hemma.. men skönt ändå !

ja, det blev att stanna hemma idag. skulle ha åkt till min mamma med barnen, men i stället så stannade vi hemma. jag vaknade sent. tog visst sov morgon efter alla mina kiss pauser i natt så orkade jag inte gå upp klockan halv åtta även om jag var uppe och kissade då... men jag kröp ner igen och mös och somnade om ! så klockan tio vaknade jag och var hungrig som en varg. och det är ju klart jag som är van vid mina rutiner sen operation blir jätte hungrig och konstig om jag bryter dessa rutiner.
sex mål mat om dagen och frukosten ska vara någon gång mellan sju och åtta och sen ska resten av målen rulla på med ca två tre timmar i mellan. så mår jag bäst och min ämnesomsättning också tror jag.

så idag skulle vi ha åkt till mamma och grattat henne en extra gång, men eftersom jag vaknade sent och blev illamående efter frukosten så var de ingen mening med. så vi stannade hemma och dessutom så skulle mamma på bio på kvällen.
så jag lagade mat och städade nedervåningen och fixade till och såg förlossningskliniken på tv så klockan bara rann i väg som vanligt.
efter förlossnings kliniken så kom jag på att vi behövde ta in ved och att barnen inte varit ute på hela dagen så jag bad dom hjälpa mig med veden. jag tänkte att dom skulle få varsin marknadspeng som tack för hjälpen sen när det är marknad i viken på onsdag.
så dom hjälpte mig exakt en timma innan bollis började. jag höll på en halv timma extra så jag klöv klart allt som vi tagit in. känns skönt att ha gjort lite kroppsarbete. och dessutom så måste vi ju få in det så snart som möjligt. för det är ju en hel del som ska bli klart här hemma innan bebbeli kommer. så lite ved varje dag eller ett par dagar varje vecka så är vi nog snart klara. barnen är duktiga som vill hjälpa till och som gör det ! annars skulle jag aldrig få någe gjort med veden. petri jobbar ju med sin maskin eller på jobbet så han har ju en hel del att göra han också.
bara synd att vi inte kunde ta ner loftsängen så snart som möjligt så att jag kan sätta fart här. det skulle vara toppen. vi får se om jag kan övertala honom att vi gör det i veckan. annars ska jag tömma små tjejernas rum och måla det till helgen tänkte jag ! eftersom petri jobbar fredag halv natt så skulle jag kunna måla då tänkte jag ! det tar ju inte så lång tid att måla eftersom det är målat ganska nyligen och därför behövs det inte någon direkt för arbete. så skönt......

i morgon ska jag i alla fall på ett års kontroll på kirurgen så jag va och lämnade blodprov till det förra veckan. så jag hoppas att dom har fått reslutaten på dom.
jag tror visserligen att allt är bra, för jag mår rätt så bra. det är väl inget speciellt mer än min trötthet som jag varit bekymrad över under graviditeten, och urinvägsinfektionen. men den har ju inte kirurgen med att göra.
tyvär så ska jag inte träffa min riktiga kirurg i morgon. men jag ska träffa dietisten och sköterskan och en annan doktor som heter shabo. han är också super trevlig och duktig. min kirurg har väl massor att göra. och det är bra att han får arbeta med det han ska. han ska ju skära i folk ju ! fniss.
mig är han ju klar med på den punkten, så vida det inte blir han som gör hudplastiken sen. om ett år när jag har gått ner allt jag ska.
för efter sommaren tänkte jag att jag ska vara nere på i alla fall 70 kg. det tror jag är ett bra mål. nu väger jag 93, jag har gått upp 10 kilo under hela graviditeten, och det tycker både min barnmorska och min dietist är kanon ! jag tycker väl att det är bra om det är bra för bebisen.men jag vill helst rasa typ 20 kilo direkt efter förlossningen sen. ska gå en massa prommenader och amma en massa så försvinner nog de få kilona jag har kvar att gå ner.
det känns som få nu när man redan har genomgått en resa på 55 kilo. jag ska klara mig ner under 70 också. det är ett löfte.,...

nej nu mina vänner, ska jag ta mina sammandragningar som jag sitter med, och så ska jag lägga mig för att se till att dom går över inför morgon dagen.
bebisen ska ju stanna ett tag till där inne. så det är bäst att ta de lite lugnt i alla fall....

men jag skriver i morgon och berättar om mitt besök hos kirurgen. så får vi se hur det gick.

sov gott
puss och kram !