fredag 15 augusti 2014

LCHF???

LCHF, borde man testa?
jag har ju testat ett halvhjärtligt försök för ett par år sen, men lyckades aldrig riktigt läsa mig in i det ordentligt och förstå vad det faktiskt innebär och vad man ska och icke ska äta.
men u så... nu har jag läst och läst och jag tycker ju det låter logiskt.
så man blir tjock om man äter både fett och kolisar samtidigt. ja det låter logiskt.
så.... då om jag tar bort kolisar som faktiskt är mitt största problem eftersom jag har ett sockerberoende nånstans så borde det göra att jag går ner i vikt. med hjälp av mycket motion.
just nu prommenader eftersom jag inte kan jogga innan jag kollat mitt åderbråck hos neurokirurgen som jag ska göra nästa fredag.
men promenader och crosstrainer och gåbandet borde ju funka.

mat... det blir att köra strikt LCHF fakir tillatt börja med. då man nollar kolisar. och håller sig runt ca 1200 kcal om dagen. äter protein och grönsaker men inga mjölkprodukter.
det borde inte va såååå svårt.
lite mjölkprodukter i form av ägg och majonäs blir det men ska hålla mig lågt.
se hur långt det räcker.
jag vill är ju sån som vill se resultat med en gång. så kan jag minska ett till två kilo redan första veckan så man får fart på motivationen och känner att det är värt alla uppoffringar eller vad man ska kalla de.
jag tror jag måste bestämma mig nu! alltså verkligen sätta ett tydligt mål.
vad vill jag väga om ett år. ellervad vill jag väga nyåret.
sätta tydliga mål och verkligen jobba för att nå dom. dra med mig familjen i det.
för om ingen annan äter sött och gott i familjen så kan det ju inte va så svårt att låta bli. jag tänker petri måste ju också gå ner några kilon. så varför inte.

så. upplägget:

Frukost 06:00 kaffelatte paleo. alltså kaffe med en äggvita och kokosfett.

mellis/frukost : 2 st kokta ägg eller 1 st kokt ägg och 1/2 burk tonfisk. eller omelett gjord på 1 ägg och skinka eller två ägg.

lunch: 12:00 något protein, ex grillad kyckling med gurka och kolsallad.

mellis kl 14: ex 1 ägg eller 1 burk tonfisk eller ostplättar, bananpannkaka eller liknande.

middag kl 17: samma som lunchen.

kvällen om jag är hungrig: morötter och paprika med lite dipp eller ett ägg eller en paleo latte.

jag har inte riktigt räknat på hur många kcal det blir, men tror att jag kan gå ner i vikt på detta. jag kommer använda kokosfett till stekning och i kaffet och jag kommer uteslute mejerier så långt det går. godis kakor och annat ska bort helt och är jag sugen på något extra så får det bli grönskaer med dipp eller någon god kryddkorv eller nötter.

nu har jag räknat lite på det. så ungefär blir det 697 kcal och 115 g protein och 28 gram kolhydrater och 21 g fett. så lite justeringar måste jag göra. frågan är vad.
mer kaffe med kokosfett kanske.
ska fundera på det lite.



funderingar... grubblerier.


//Elin//