torsdag 31 juli 2008

ultraljudet !

halloj, god kväll. sitter här och tar sista kollen på datan innan natten ! klockan är ca elva och jag är ganska så slut efter en dag med både oro , hopp och glädje och en massa andra knasiga känslor....

men i alla falll så gick ultra ljudet toppen bra. allt såg bra ut och det va en frisk och livlig liten krabat där inne, så fin och gullig. och felicia blev så stolt när hon fick se sitt lilla syskon på bild...

nu blev det framflyttat en vecka så jag hade beräknat ganska bra själv med, jag är nu i vecka 16+6. så en vecka senare blev bf datumet. så jag ska ha den 8 januari enligt måtten då...
när jag ändå va inne på sjukan så kollade jag urinprov och vägde mig också. urin provet såg kanon ut. inga spår kvar av min urinvägsinfektion. så skönt och jag har ju inte kännt av det heller.
vikten däremot, jag vet inte vad dietist och barnmorska kommer att säga men sen inskrivningen den 27 majhar jag bara gått upp 2 kilo. det är ju ganska lite med tanke på att man bör ha gått upp runt fyra kilo vid den här tidpunkten för att gå upp det bebis och allt vatten i kroppen och sånt väger. så med andra ord har jag gått ner i mig själv. trots att jag äter kanon bra... så jag får väl hålla lite koll ! jag ska ju inte till barnmorskan förrän 16 september, men man får väl försöka kolla själv lite....


jag lägger ut en liten bild på min fina bebis !


vecka 16+6
bebbeli 16+6

så ska jag sova puss puss på er !

natti natti !

onsdag 30 juli 2008

stora dagen med stort D

hej !
vaknade för typ en halv timma sen av någon dåre som före enormt oväsen ute, vet i sjutton vad han häll på med, men vem börjar hacka och dunka kvart över sju på morgonen ? pucko !
nu sitter jag trött och dan med mitt kaffe och min trista macka, men gott är det, det bästa kaffet är morgon kaffet, sen dricker jag ju inte så mycket mer, sen jag blev gravid har jag minskat ner massor... renlevnadsmänniska fniss, rökfri, nästan kaffe fri, motionerar lagom, äter nyttigt . kan man ge sin bebbe bättre start ? kan man säkert men jag försöker ju i alla fall !

som sagt idag är dagen jag gått och väntat på ett bra tag, trodde det skulleta super lång tid men nu när den väl är här så känns det inte som jag väntat sååå hiskligt länge ! mitt stora ultraljud är idag, jag ska få se min lilla bebbeli. spännande på flera olika sätt, dels är man ju orolig att någe ska vara fel och dels är jag förväntansfull vem det är som ligger där inne. så himla häftigt att man kan se det egentligen. se sin bebis så lång tid innan. jag har ju gjort ett vaginalt ultra ljud i vecka 9 och då va det ju en liten böna som sprattla där inne... men nu ska man se den lilla som en bebis, för nu är dom ju så utvecklade.. jag går in i vecka 19 idag. så härligt att tiden går. nästa vecka är det halv tid. snart är det väl nyårsafton fniss.
petri fick tyvär inte ledigt från jobbet så jag åker till ultrat med min syster. lite ledsamt, men samtidigt så ska vi ju på ett tillväxt ultra sen i vecka 32 så då hoppas jag petri kan följa med då. i vilket fall så får han ju träffa bebbeli senare en hel del. men man vill ju helst ha med sig sin sambo till ultrat. men en syster funkar ju det med.

jag scannar in en liten bild sen på bebbeli så får ni se . jag hoppas bara allt ser bra ut, är lite spänd. fy !

solen lyser i alla fall idag och det verkar bli jätte fint väder. barnen ska vara hos min systers sambo magnus och leka med ronja och timothy och dom hade också köpt pool så dom kan både bada och hoppa studmatta och leka, jag hoppas bara att dom håller sams. annars blir det jobbigt för magnus. men det tar ju bara två timmar ca på ultra ljudet så det ska nog gå bra. nu ska jag ner och elda och fixa gröt till barnen för det har dom beställt till frukost. sen är det vovve prommenad och sen ska vi åka. men jag skriver mer senare och berättar hur det gick på ultrat och allt sånt.

kram och ha en underbar dag !

sol bad och mys !

hej !
idag ska vi till yxningen och träffa malin och hennes tjejer så det blir tjejligan idag. bara en massa tjejer i ungefär samma ålder. kul !
jag ät trött, men så är det ju vissa dagar! idag är en sån där dag som jag hellre skulle sova bort. men det kan man ju inte heller. malin messade precis när jag slog upp mina stora blå och fråga om bad och det är ju en toppen idé, plus att det tråkigaste som finns är att sitta på stranden själv så får man lite trevligt sällskap så ska man passa på !
så om ca en kvart ska vi åka !
jag tar med kameran och lägger ut lite badbilder senare idag !

puss och kramar från elin !

tisdag 29 juli 2008

lilla magen i bild också !

kom på nu. jag kan ju lägga ut en liten bild på lilla magen ! gjorde ju inte det förut idag. det va bara bilder från eskilstuna ! så här kommer magen också !

magen vecka 15magen vecka 17


måndag 28 juli 2008

bilder !








god morgon !
nu har jag lagt in alla bilder från eskilstuna och min lilla mage på datan!
jag vet inte vad petri gjorde för fel sist nä
r han sa att det inte funkade men nu gick det i alla fall !

så denna morgon tänker jag inte skriva så mycket... kanske
skriver mer i eftermiddag.
nu kommer det bilder !

kram !

ny vecka

hej !
ny vecka och petris semester är slut. så nu återgår det mesta till sina gamla vanor. i alla fall för honom. barnen har ju ledigt ett tag till, ett par veckor. det blir nog skoj för dom sen när skolan börjar att få träffa alla kompisar och ha skoj !
jag njuter så länge alla får va lediga för det är ganska skönt att ha dom hemma. man kan hitta på lite saker om dagarna och få lite infall också.
jag har sovit lite halv dåligt inatt, drömmer ganska mycket nu under graviditeten, både mysiga drömmar och otäcka drömmar, det värsta med dom är nog att dom är så verkliga. jag fattar inte när jag vaknar om det har hänt eller ej.

min vikt, om ni är intresserade av att höra om den. fniss. jo jag står ganska stilla i vikt. jag har snart gått 18 fulla veckor gravid, så det är två veckor kvar till halv tid kan man säga. och jag har gått upp från 83 till 86 på den tiden. min dietist tycker att det är kanon. hon ville se mig stanna i vikt och det har jag gjort. för tydligen så ska bebisen väga runt fyra kilo nu, alltså med fostervatten och moderkaka och allt annat. och så all vätska jag samlar på mig, så mellan två och fyra kilo väger ju den biten. så då måste jag ju stå stilla i vikt. dietisten va nöjd i alla fall. jag känner ju fortfarande oro för vikten, vill inte gå upp alls mycket. kan sträcka mig till 95 kilo om jag nu måste, men fasiken va jag ska springa omkring med barnvagnen efter sen och få bort alla kilon plus dom sjutton som återstår sen innan. jag hoppas att man kan komma igång med friskis så snart som möjligt efter förlossningen. beror väl lite på hur det går... men jag vill....

idag ska jag trimma vårt dike så allt gräs förvinner tänkte jag, innan jag hoppar in i duschen. sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. petri slutar fyra så han är hemma halv fem. michelle är ju på läger så det är jag och tjejerna och vovvarna som måste roa oss. och jag tror att dom vill bada. men det är trist att sitta på stranden ensam. vi får se vad som sker!

eftersom min dator har gått sönder så har jag inte kunnat lägga in bilder. nu får jag sitta vid petris data. och jag ska försöka koppla in kameran till den idag och få in bilderna här. så ni får se semestern och magens förändring ! har väl kanske inte hänt så mycket, semesterbilderna är skojjiga att se i alla fall. på torsdag ska jag på ultraljud, och tyvär så kan petri inte följa med, vilket känns jätte trist, men han har ju nytt jobb, så han kan ju inte bara ta ledigt hur som helt, allra helst inte när han precis haft två veckors ledighet. suck. men jag får åka dit, kanske ta med syrran. och köpa fyra kort så vi har kort på bebbeli i alla fall. sen ska vi ju på ultra i vecka 32 också så då kanske petri har mer tur. då kanske vi kan anpassa efter hans arbets tider !

nu ska jag ta en kopp kaffe och sen ska jag ta ut mina små vovvar. men jag kanske skriver senare igen !

soliga kramar !

söndag 27 juli 2008

oj vad dagarna går !

ja dagarna går verkligen fort. jag har ju inte skrivit sen i onsdags, men vi har visserligen inte varit hemma dessa dagar knappt.
i torsdags åkte vi till eskilstuna. en varm dag, men ingen av barnen klagade, det va jätte mysigt och trevligt på alla sätt och barnen va nöjda. dom fick åka hur mycket karusell dom ville och dom fick se massor av gulliga djur. och petri och jag kände oss också nöjda med dagen. vi åt mat i katrineholm efteråt sen, vi hade matsäck med oss in på eskilstuna så vi hade ett par mat och dryck pausar. skönt i skuggan.
en helt underbar kanon dag, men sen va vi alla såååå trötta efteråt. så vi somnade nog tidigt allihopa.

fredagen, ja det va ju inte riktigt planerat. men petri tyckte vi kunde åka till linköping så det blev det. biltema och alla andra butiker och barnen fick varsina två hundra att handla vad dom ville för. det blev lite kläder och varsitt snorkel set för barnen. dom fick mycket kläder för pengarna eftersom det va ta två betala för en på alla rea saker på hm, så dom gjorde ganska mycket klipp. och trots att dagen va varm så va dom nöjda och glada och vi avslutade dagen med pizza här hemma... också en perfekt dag, och jag va trött och somnade i soffan med petri på kvällen. ont i bäcken av allt man gått de sista dagarna. men så nöjd över att både barn och man och jag va nöjda och glada.

lördagen alltså igår, ja då tog vi de små tjejerna med oss och åkte till grännäs och lät dom bada en timma eller nästan två, dom ville pröva sina snorklar. så det fick dom och dom hade skoj. sen rullade bara dagen på. petri höll på med sitt båt bygge och jag fixade i ordning här hemma och lagade mat.
sen vilade jag nästan två timmar eftersom magen gjorde lite ont efter allt gående de sista dagarna. så idag känns magen mycket bättre. den växer så det knakar tycker de andra, men jag tycker det står still. men det gör det nog inte.
dagen igår va ganska lugn och tråkig. men helt ok ! idag har vi inget inplanerat mer än att vi ska till stranden någongång under dagen så dom får snorkla lite. vi ska äta lite mat och det ska bli kall skinka med potatis och grönsaker och gräddfil. jag vill inte ha varm mat idag känner jag och det r nog ingen som orkar med det.

michelle åker i väg på läger idag, och kommer inte hem förrän på fredag då hon fortsätter direkt till sin mamma. så hon är borta hela veckan, bara jag och små tjejerna hemma denna vecka. petri kommer att jobba igen, hans semester är slut.
så vi ska åka till busfabriken någon av dessa dagar, ska se om jag kan hitta en mulen dag !

så där nu har jag uppdaterat lite vad som hänt i våra liv de senaste dagarna. jag kanske skriver mer ikvääll och lägger in lite bilder.

puss och kram på er !