lördag 3 maj 2008

lördagen! varför migrän ?

god morgon.
här sitter jag nyligen uppstigen, trött sombara den, somnade strax efter tre i natt, vi låg och kollade film och mös och helt plötsligt va klockan tre. jag fick flimmer migrän i natt, den satte sig till och med på talet.kunde inte så fram vad jag ville säga det va jätte knasigt, petri skrattade förståss.. ganska obehagligt! vaknade för ca en halv timma sen, fortfarande med en skallebang.. och trött.. Ellen har ju en förmåga att vakna runt sex tiden på morgonen, sen hittar hon på allt hon kan tjata och fråga om, och klättrar på sängen. ganska jobbigt för petri vaknar inte lika lätt som jag, så jag har blivit väckt minst två tre gånger i timmen sen klockan sex. som tur är så har hon inte lyckats väcka felicia än, hon behöver all sömn hon kan få... det skulle förmodligen jag också behöva nu när jag har migrän, men det va bara att gå upp ta tabletter och hålla sig vaken !

idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.jag hade planer på att städa akvariet, men nu vet jag inte längre. vi får se... skulle va skoj att hitta på något hela familjen också... åka iväg och ta en glass någonstans eller så. eller bara ta den lugnt... jag vet inte, vädret är ju inte det skojjigaste !

vikten står fortfarande stilla. 85,6 och 85,8 har jag vägt nu i en veckas tid, inget skoj! men det kanske sätter fart om jag kommer igång och tränar igen, för nu är det ju 14 dagar sen jag tränade sist! inget bra! jag har ju gått prommander men inte varit på träning... så i morgon ska jag iväg till friskis med syrran och mamma pratade om att hon ville följa med också. det ska bli skönt för kroppen... jag behöver verkligen det !
felicia mår mycket bättre i alla fall... man såg stor skillnad från igår och i förgår. och det känns toppen skönt.. jag har varit så spänd och orolig i en veckas tid, så jag behöver få slappna av lite!och bara man ser att det går åt rätt håll så är man ju glad..

nu ska jag försöka få något gjort... och hoppas att migränen släpper... menjag kanske skriver ikväll igen !

puss och på återseende !

fredag 2 maj 2008

det blir bättre och bättre dag för dag !




god morgon mina vänner! idag är det fredag och jag ska roa mig med att klippa gräset! jag tycker om att klippa gräset, då kan man gå runt i en timma och lite till och bara fundera på vad man vill fundera på! och med tanke på att jag inte haft en enda minut ensam på två veckor snart så känns det som om jag kan behöva det! så det ska jag roa mig med! ska blir sååå fint !
men innan det ska jag ta en trask med mina vovvar, dom måste ju också få komma ut i vårsolen och kissa av sig, jo för solen lyser faktiskt här idag! det ser riktigt skönt u
t!

felicia mår bättre idag, yr fortfarande, men färgen börjar komma tillbaka på kinderna och hon klarar sig lite mer själv, men varken jag eller petri vill att hon ska gå iväg eller va ensam eftersom hon kan trilla eller slå sig på annat sätt, motoriken och ballansen är fortfarande påverkad.. så dom får vara på tomten och inne i huset och med oss. igår badade dom i
baljan i över en timma, dom hade jätte skoj ! fniss! två nio åriga damer i en liten balja såg lite trångt ut !

jag bytte gardiner i köket häromdagen så jag tänkte lägga in en före och efter bild så får ni se hur det blev. nu är båten borta som vi hade i trädgården så det är mycket ljusare och finare i köket! jag fick också hem nya gardiner från tradera till vardagsrummet, men dom har inte kommit upp än. det är franspaneler. svarvita så klart ! skit snyggt tror jag!!h
är kommer kökets bilder ! den mörka gardinen är före den ljusa efter bytet ! ganska fint tycker jag själv !


kram och skriver mer sen !








torsdag 1 maj 2008

vilket helvete vattenkoppor kan leda till !

ja, nu vet jag inte hur många dagar sen det va jag skrev sist, men det är säkert ett par. felicia hade ju som sagt va vattenkoppor förra veckan... och dom gick över i slutet av veckan. febern la sig ju efter en två dagar, men så i helgen kom febern tillbaka och hon blev yr.. när hon kom hem från sin pappa så kräktes hon, och det hade hon även gjort lördag kväll. jag blev orolig, inte normalt att et barn går runt och är yr... så jag ringde sjukvårdupplysningen i söndags och det va väl då jag skrev sist. i måndags skulle jag kontakta vårdcentralen och det gjorde jag direkt på morgonen, men felicia va extremt svårväckt, vaknade klockan nio efter att jag försökt vecka henne över en halvtimma, mycket ololigt, vårdcentralen lät oss komma halv två. till en faktiskt jätte bra läkare. hon undersökte massa på ballans och reaktion och reflexer och allt, tog blodprover och så, men hittade inget som hon kunde ställa en diagnos på. så hon valde att ringa till läkaren på barnjouren i norrköping. och dom ville att vi skulle komma med en gång. så då bar det av dit... där träffade vi en barnläkare som sa att hon trodde det va virus på ballans nerven, och vi nöjde oss med det just då. och åkte hem, på kvällen så blev hon mer yr och kräktes igen, men jag tänkte att det kanske hörde till. tisdag samma sak inget förbättring och då satte jag mig vid datan och läste om alla yrselsymtom och vattenkoppor och alla följdsjukdomar och allt. mina misstankar lutade mer och mer i mot hjärninflammation, så onsdag morgon så ringde jag in till sjukhuset igen, och bad dom kolla ordentligt en gång till.då fick vi träffa doktor isak och han undersökte jätte noga, han gick upp och pratade med neurologen som tillsammans ställde diagnosen hjärninflammation. en lindrig inflammation som tur är och hon är redan på bättringsvägen.
nu känns det i alla fall skönt att kunna luta sig mot en diagnos, den kommer att läka ut av sig själv och hon kommer att va trött och lite yr i en till tre veckor, och får inte anstränga sig de kommande 3 veckorna.

jag bröt som sagt ihop i tisdags kväll. och de senaste dagarna har väl sömnen och avslappning inte direkt varit vad man prioreterat. men nu känns det lite mer somom man kan börja slappna av. men jag kan inte lämna henne ensam för hon slår sig och ramlar lite nu och då ! får se om det blir skola eller ej på måndag!


jag står just nu stilla i vikt, och det beror nog på allt som händer ! men jag väger ju i alla fall 85 kg ! inte så många kilon kvar nu!!!

jag skriver mer senare!
puss!!!

söndag 27 april 2008

hemska saker och irreterande saker

gokväll! behöver skriva lite nu känner jag ! efter en jobbig dag med mycket irreterande saker och trista saker... just nu känner jag att jag skulle vilja gråta. ... så trist är det !

jo dagen började med att jag vaknade klockan åtta vilket va skönt för då brukar man få ganska mycket saker gjorda... det negativa va att jag vaknade med en liten svag migrän och det va ett tag sen jag hade migrän, så jag tänkte att jag ska inte ta tabletten utan äta lite frukost och se om det släpper. men jag fick ta tabletten vid elva i alla fall för då hade det inte släppt, inte mer med det tabletten gjorde ju nytta... sen vek jag tvätt och tyckte att det gick ganska ok... petri vaknade vid tio.

vid tolv kom tony och vi gick ut för att ta kaffe och bloss på trappan. tänkte att det kunde va skönt. då hade grannen bytt ut motorsågen som han kört med sen klockan halv nio på morgonen mot gräsklipparen och en cross som hans son åkte runt runt med på gräsmattan så det dånade i hela området, men jag tänkte att dom slutar nog snart. men det ska man ju aldrig tänka eftersom våra grannar lider av någon form av "störning" uppenbarligen eftersom dom inte fattar att man ska ta hänsyn till andra i omgivningen. dom skiter totalt i att ingen annan granne i hela området kan va ute på grund av att dom låter från morgon till kväll, och hur trevligt är det att försöka fika med någon ute om grannen för oväsen så man knappt hör vad man säger.
inte nog med detta, när gräsklippandet va klart så fortsatte crossåkandet, fram till ca klockan sex ikväll. hemskt ljud hela tiden !

sen mitt på dagen hade jag mina hundar ute på gräsmattan för att rasta dom lite för då va grannarna inne och deras kanin som alltför ofta springer lös på gräsmattan va också inne så jag tänkte att jag passar på. och jag hann väl vara ute tio minuter och spela lite fotboll med vovvarna så sprang sonen ut med kanin, så jag blev ju tvungen att ta in mina hundar eftersom svea är en nyfiken vovve som älskar katter, fast mer på ett vänskapligt plan eftersom hon brukar slicka och gosa med mammas katt. jag kan inte ens ha mina vovvar ute längre, och inte heller va ute själv, snart blir jag psyk... alla andra grannar också! sunt förnuft och ömsesidig respekt är något som dom inte har. det finns crossbanor där man ska köra cross, det finns också åldergräns på vad man får köra för fordon. det finns regler om hur och var man får köra. men inget av detta följs av dessa människor, precis som om dom ägde allt i hela världen, mina barn kan inte cykla och leka på den lugna vägen bakom vårt hus längre för dom låter sonen köra där också, så vart ska man va ? blir så arg ! så snart blir det polisanmälan....

i vilket fall så kom barnen hem klockan sex ikväll. felicia har ju varit sämre i helgen, med feber och yr och illa mående och kräkningar. men sen piggna hon til lite under dagen så jag tänkte att det kanske bara va tillfälligt, men icke, hon blev mer yr och efter kvälls maten nu så har hon kräkits sex eller sju gånger, vaknar till och med och kräks, så vid nio ringde jag sjukvårdsrådgivningen. och rådgjorde med dom ! så dom misstänker hjärnhinneinflammtion för det kan man tydligen få efter vattenkoppor. så jag ska vara vaksam över henne hela natten och sen om det blir värre så ska jag ringa direkt så får jag förmodligen åka in akut och om hon är stabil hela natten så ska jag ringa vårdcentralen i morgon bitti och tvinga dom ta i mot oss.
känns så jobbigt när ens barn är sjuka , man blir så orolig och mammig, nojjig! så just nu känner jag bara för att gråta... vill ju inte att det ska vara något allvarligt ! fy ! jag blir sååå nervös... har under tiden jag skrivit dett ainlägg varit uppe och tittat till henne sex gånger. och hon har käkts en gång ! fy! mår så dåligt när hon mår dåligt ! hon ligger i min säng i natt ! så det blir att vara vaken hela natten och hålla koll på henne!

nu ska jag avsluta detta inlägg och hoppas att allt är bättre i morgon på alla sätt !
kram och godnatt på er! och tack för att ni orkar läsa om allt, trots att mitt inlägg idag va väldigt negativt och trist !

kram !