lördag 24 maj 2008

och nu är helgen snart över !

nu är det söndag och jag ser att det va ett par dagar sen jag skrev sist.... så kan det bli i mellan åt. i fredags hade jag en sån där dag då allt bara flyter på och är trevligt och roligt.... först på morgonen mötte jag upp syrran och hanna vid göta kanal i söderköping och vi tog en prommenad vid kanalen ca 45 minuter ca 4000 steg, et va jätte skönt och trevligt, vi gick och pratade och njöt av solen.... sen åkte vi och handlade lite lunch, vi köpte nybakat bröd, 1 grillad kyckling och varsin kaka, jag är så svag för vanilj hjärtan så det smakade jag efter maten, och jag mådde inte dåligt av det... men jag va så fruktansvärt mätt... men det va trevligt att sitta på syrrans altan och prata en massa skit och äta lite gott... mamma kom förbi då en snabbis också och smakade lite lunch... vi fikade fram till halv ett då va jag tvungen att åka hem och hämta barn och fixa i ordning dom tills dom skulle åka till sina andra föräldrar. hasse kommer ju alltid och hämtar Felicia, men jag skjutsar alltid in Ellen och Michelle till deras mamma. så det gjorde jag även denna fredag, då följde petri med eftersom han har ledig vecka nu mellan natt passen. skönt, så vi passade på att gå lite i affärer och jag passade på att köpa en matta från city gross som va nedsatt till två hundra, kanon, perfekt till köket! skulle vela haft en till fast mörkare till tv rummet och kastat ut den jag har där, men men, man kna inte få allt... det får bli nästa gång... sen på fredag kvällen kom kim och tommy förbi, då hade vi precis grillat revben och gjort en sallad så vi bjöd dom på lite middag. det blev inte mycket men det blev lite smak prov i alla fall. och det va mumsigt, förutom att jag åt för mycket och blev illamående. men men... efter maten tog vi hundarna och åkte till skogen, tommy hade med sig sin hund ammo. så vi släppte ihop alla tre vovvarna. dom sket fullständigt i varandra... dom bara gick omkring, tittade knappt åt den andres håll. men dom va glada... sen åkte tommy och kim hem och vi åkte hem till oss och la oss i soffan och kolla film, minns ärligt talat inte vad vi såg, va sååå trött. så jag gick och la mig kort där efter...

lördagen sen va jag trött redan när jag vaknade, med bortdomnade fingrar och flimmer framför ögonen, en härlig migrän morgon. fy !!!! ner och ta panodil och lägga blöt handduk på huvudet och hoppas att det släpper, och det gjorde ju det värsta sen , men lite huvudverk och en grym trötthet resten av dagen, plus att jag va så törstig att jag drack nog två liter under dagen, skumt...
jag gjorde inte så mycket igår, städade köket och la på min nya matta, det blev fin fint. alltid skönt att göra riktigt fint. skulle va ännu skönare om jag kunde måla om och tapetsera om också ! men det ska bli av i sommar, jag ska lyckas med det innan sommaren är slut. sen gick jag och la mig vid halv elva igår kväll, trött och skalle bang igen !

idag nu, vaknade jag vid halv åtta, trött och med skalle bang, fattar inte varför den ska sitta i i flera dagar för? men det va bara ta panodil koka lite kaffe och hoppas på det bästa och det har släppt det värsta nu, idag ska jag nämligen ut till min bror och fira honom, jag ser väl inte riktigt fram i mot det eftersom det har en förmåga att kännas lite konstlat när allihopa ses... men det är väl bara att bita ihop och hoppas att alla sköter sig och håller sig på gott humör... ska åka bort till affären och köpa något litet sen eftersom petri inte kunde fixa någon skyllt. men den ska han få senare. bara jobbigt för petri att han har mycket beställningar på skyltar men att maskinerna inte är klara än. måste ju bygga ihop dom på nytt... jag fattar inte helt och hållet. men det blir nog bra när det blir klart !

jag hoppas att min huvudverk håller sig borta och att denna dagen blir helt ok i slutändan!
jag ska försöka skriva lite oftare... lovar !

kram och hoppas att ni får en solig och härlig dag !

onsdag 21 maj 2008

dumping av den värsta sorten

god morgon, idag sov jag lite längre än igår. vaknade i alla fall sex. bättre än halv fem igår i alla fall. gick och la mig väldigt tidigt igår efter att ha mått dåligt hela kvällen. vet inte om jag råkade ut för min första riktiga dumping sen operation. jag åt en mannafrutti för jag tänkte att det kunde va smidigt och jag älskade mannafrutti förr. så jag mumsade i mig den och en kvart efter låg jag i enorma mag eller bröst smärtor och det kändes som om jag inte fickluft, de va hemskt.
och det enda jag kan tänka mig att det va så är det dumping av värsta sort. fy alltså tog väl ca en halv timma så gick det över och jag blev trött och frusen. så jag antar att det va det..... fy vill aldrig ha så igen!

annars va ju dagen igår väldigt bra. mamma och jag spenderade hela förmiddagen med att gå på viken och kolla affärer. finns ju inte så där jätte mycket ! men lite skoj är det i alla fall och trevligt att umgås med mamma också, bara vi två!
sen hämta vi barnen och drack en kopp kaffe och sen åkte mamma hem och vi åt middag och fixa allt man ska göra fram i mot kvällen, barnen fick plocka i ordning i sitt rum. det blev så fin så ! sen va de nästan dags för dom att lägga sig när jag dumpade. så det drog ut på tiden. så igår kom dom inte i säng förrän halv nio. men dom va pigga idag i alla fall....

idag ska barnen ha frilufsdag. dom ska ha friidrott. och då skulle dom ha matsäck med sig. så jag fixade festis, riskakor och kex, en varsin frukt och en varsin risifrutti. och så får dom ju middag i skolan också, så dom kommer inte att svälta ! dom tyckte allt såg mumsigt ut!
idag ska jag fortsätta trimma i trädgården lite grand och så ska jag väl få lite ordning inne också. tvätta en massa tvätt för det hade dom fixat en hel del åt mig. annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra! blir väl mest det !

hoppas att ni får en solig dag för det verkar som jag kommer att få det ! kram på er !


tisdag 20 maj 2008

redan onsdag !

god morgon, har visst inte bloggat sen i måndags och nu är det redan onsdag. ibland skener visst tiden iväg. ja de har väl inte hänt så där jätte mycket. i måndags hade jag gräsklippar dag så då blev det fint i trädgården, även om man nästan kan tycka att det är dags igen på grund av att det regnat så mycket, det växer ju så det knakar. jag måste i alla fall köra trimmer i dikena, för där har jag inte tagit någon gång. men nu börjar i alla fall trädgården bli fin.
så de va måndagens nöjjen då jag även grovstädade speisen och alla bänkar och sånt i köket, det blev så fint, sen gick jag och la mig jätte tidigt, petri har ju jobbat natt nu söndag måndag och tisdag.
igår va jag till stan. jag va en sväng på sjukan och pratade med dietisten och så fikade jag med eva på sjukan. sen åkte vi ut till maxi och shoppade lite. ellen fyller ju år nästa vecka så jag passade på att börja med hennes paket. hittade lite fynd kläder som passar henne.
så hittade jag ett par trosor och en tunika till mig. jätte mysig tunika. den kostade 174 kr på rean och trosorna kostade 29 så det va billigt, lite klipp så där.
tyvär så hann jag inte hem innan petri åkte, han åkte två minuter innan jag kom. snyft, alltid skönt att åtminstånde få pussas hej då. men det hann vi inte. så nu på morgonen så kom han hem och väkte mig klockan fem. så sen dess har jag varit vaken. klockan är 6 nu och barnen ska inte gå upp än på 45 minuter. visserligen skönt att få en stund i sin ensamhet så här på morgonen! det behöver man ibland...

idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. kanske ta och städa lite och så där. men jag har inga direkta mål med min dag. petri ska väl sova till i alla fall tolv ett tiden och barnen går ju i skolan till halv ett !

ja ja, jag kanske skriver senare och berättar om dagen förde med sig något skojjigt..

puss och kram och ha en bra dag !


söndag 18 maj 2008

oj vad snabbt helgen gick !

god morgon, här sitter jag nyvaken , slog upp mina stora blå första gången vid fem snåret och andra gången när petri kom och la sig vid sex. så då tänkte jag att det kunde va skönt för honom att få sova ensam i sängen så jag gick upp. nu är klockan tjugo i sju och jag sitter och pimplar i mig en god kopp kaffe. försöker vakna lite, somnade halv elva igår så jag borde vara ganska utvilad.

idag är det exakt på dagen 8 månader sen min operation och min totala viktminskning är 54,2 kilo.jag är otroligt nöjd måste jag säga. jag väger 83,5 kilo. det är ju inget om man titar på vad jag vägde från början. det konstigaste är att alla som ser mig tycker att det inte finns mycket att ta avkvar och undrar var jag ska ta de 18 sista kilon från. och lite så undrar väl jag med nu! jag vet inte. det kanske inte är så mycket när det sitter utspritt på kroppen. jag kollae i alla fall bmi tabellen på nätet och för att enbart räknas till de överviktiga så måste jag ner till 79, jag räknas fortfarande som fetma. och det tycker jag är sjukt. för såååå fet tycker jag inte att jag är längre. eller hur man nu ska säga... jag skulle helt enkelt ha varit längre. då hade jag varit enbart överviktig för länge sen !
BMI beräknas på personens längd och vikt och räknar på så sätt ut kilo kropps fett per kvadrat meter eller någe. fattar inte exakt det där !

idag, om det blir varmare ute tänkte jag försöka klippa gräset nu på förmiddagen, det har varit minus grader i natt. inget skönt alls, inte roligt för alla blommor ute heller! stackarna, jag hoppas det vänder nu och håller sig varmt för jag fryser som en hund.
barnen ska snart till skolan. dom sitter just nu och slappar vid teven. gott om tid kvar innan dom ska åka. skönt att de sällan behöver stressa. en timma räcker gottoch väl för dom att bli redo.

jag skriver kanske mer senare igen. om det finns någe intressant att tillägga.

kram på er allihopa !