lördag 28 juni 2008

lördag! va blir det idag ?

god morgon !
klockan är nio ca. och jag sitter och dricker en skvätt kaffe och börjar så smått vakna! är ganska så pigg idag, gick och la mig ganska tidigt igår !

idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. blir nog ganska lugnt tror jag ! jag vet inte om petri har tänkt att jobba i källaren för då blir det väldigt lugnt för mig och barnen, jag skulle vilja hitta på något hela familjen, men man vet aldrig ! vi har inte hunnit prata så mycket om sånt. igår sprang tiden i väg. petri va trött och jag orkade inte planera helgen, så det får vi väl göra idag. petri börjar ju jobba 21 i morgon igen. så han är ju bara ledig en kort stund känns det som !

det ser ut att bli en fin dag med solsken i alla fall, så man kan ju hoppas på det, för då skulle man kunna åka och bada, det är ju alltid uppskattat av barnen ! och det skulle va helt ok att spendera ett par timmar på stranden och bara ta det lugnt !

jag kan skriva senare och berätta vad vi beslutade. nu ska jag nog tända en brasa så jag kan duscha sen ! men jag skriver senare eller i morgon !

puss och kram !

fredag 27 juni 2008

fasansfull migrän !

fy f** vilken dag det va i går. när jag hade bloggat klart på morgonen så kom flimmer framför mina ögon och mina händer domnade totalt, så hemskt ! jag hatar min skalle....
så då va det bara att ta huvudverkstabletter och kall handduk och tigerbalsam på nacken och hoppas att det skulle gå över snarast! men icke, det pågick hela förbannade dagen. låg bara i soffan och halvsov och försökte komma på någon lösning, petri jobbade ju så jag va ändå tvungen att ta hand om mina barn. det är bara tur att dom är så himla duktiga själva också.
dom lekte och höll sams, spelade data spel och lekte ute på tomten. jag fixade lunch och sånt till både dom och mig, för jag måste ju ändå äta regelbundet även att mitt huvud exploderade så fort jag gjorde en lägesändring! fy fabian!!!

men dagen gick i alla fall, trots att jag vid flera tillfällen funderade på att ta till yxan och hugga av eländet ! fniss!
petri kom hem halv fem och då hade jag maten klar ! så då började migränen lätta lite ! men icke mycket. blev en vilopaus efter maten också !

efter den lilla vilo pausen åkte vi i väg och rastade våra tålmodiga hundar som inte heller fått vad dom behövde under hela dagen, bara små kortisar på tomten. och mat och dryck förståss. men ingen motion...
extremt duktiga, det är som om både barn och djur förstår att när man mår dligt så gäller det att man får vila... och det fick jag faktiskt ! så snälla alla fyra !

men även att jag hade sovit typ hela dagen så gick jag upp och kröp ner i sängen redan vid halv tio. skönt, sov som en bebis hela natten... och vaknade med mindre skallebang! nu är den i princip helt borta !

idag har jag klippt gräset ute. det blev så fint ! och så har jag vattnat alla blommor och duschat mina vovvar. och damsgit och eldat och fixat fint i köket. jag har hunnit en hel del faktiskt, tvättat två maskiner tvätt och bakat bröd...
effektiv som tusan. men det e klart jag har väl sovit ut ordentligt nu !

nu ska jag sätta fart med att göra lasagne så blir petri glad när han kommer hem. i morgon kommer michelle hem från sin mamma och kommer då va hemma sex dagar för att sen åka igen. då åker allihopa och kommer att vara borta i två veckor. snyft, hur ska man överleva.... ?
jo det gör man eftersom man inser snabbt att man har en vedhög att ta hand om ! blä!!!!

ja ja, nu ska jag inte skriva mer för det känns som dett ainlägg blivit extremt långt !

men jag skriver säkert i morgon igen !

puss och kram !

onsdag 25 juni 2008

go morgon !!

här sitter jag igen med min morgon kaffe och skriver dagens inlägg på bloggen ! trött som tusan är jag... lite svag skallebang troligen för att jag gick och la mig sent i natt... och vaknade vid halv sju !

igår åkte jag till söderköping för att ta blodprover men dom fick jag inte ta eftersom jag skulle ha varit på fastande mage och det hade dietisten glömt nämna så jag måste åka tillbaka på måndag igen, men det gör inget. barnen fick ju leka med ronja en stund och jag fick fika med mamma och syrran, så det va en helt ok dag i alla fall !

när vi kom hem hade petri redan kommit hem från jobbet så jag började med maten direkt och så åt vi och sen tog jag hundarna och åkte till skogen. där plockade jag smultron medans vovvarna lekte... tänkte överaska barnen med smultron och dom blev glada. tyckte det va jätte mumsigt till kvällsmat!

nu ska jag gå och ta en huvudverkstablett och hoppas att det hjälperför jag har annat att göra än att ha migrän idag !

men jag kanske skriver sen. om inte miränen bryter ut !

kram ! och ha en bra dag !

måndag 23 juni 2008

regn regn och skallebang

god morgon !
fy vilken trist sommar det är just nu! ska det hålla på så här?
jag vill ha sol, värme och badväder... jag behöver klippa gräset och det går ju inte när det är så här ! fy !!!!!!

just nu sitter jag och slurpar i mig en kopp kaffe och försöker vakna till liv... skallen värker och just nu önskar jag åska. för då brukar huvudverken lätta och man brukar bli normal. det är ju tredje dagen idag som min huvudverk finns till ! fy !!!

usch va gnällig jag låter ! det va inte meningen! det blir nog en bra dag i alla fall.. jag ska tvätta lite idag och då får jag torka i tumlaren, men jag måste få lite tvätt rent så jag kör tumlaren, sen tänkte jag om jag skulle baka lite bröd också. det kan va skoj !och gott med nybakat till kvällen... petri är på jobbet, så tjejerna och jag är ensamma hela dageni dag me..... petri jobbar 7-16 denna veckan. nästa vecka är det natt... nu är han ju fast anställd och det känns ju kanon skönt... då vet vi ju att pengar alltid rullar in !så underbart !
igår betalade jag räkningar och det är ju mindre skojjigt att göra ! bara se pengarna försvinna så där ! nej, inget skoj alls...

nu ska jag ut i regnet med vovvarna så dom får morgon kissa på gräsmattan, sen ska jag nog elda... men jag kanske skriver senare igen.... och berättar vad dagen förde med sig !
kanske komer solen senare! eller åskan !!!

kram och ha en bra dag !

nyvaken...

godmorgon !
här sitter jag nyvaken med kaffe koppen och försöker vakna till liv denna måndags morgon, det blåser halvstorm ute, inget direkt sommarväder... blir säkert en skvätt idag med.
jag har fortfarande skallebang,inget skoj! jag skulle vilja få ett rejält åskväder och sen kan faktiskt sommaren få komma tycker jag ! nu har det varit trist väder i så pass många dagar.... undrar om denna sommaren ska bli lika trist som förra....

idag ska jag till arbetsförmedlingen på något skojjigt som heter basinformation. känns inte riktigt motiverande. men man måste ju gå dit om man stämplar så jag ska gå dit så slipper jag det på två år tror jag ! men fy jaghar ingen lust med det ! jag skulle vilja va hemma och klippa gräset och fixa i stället. men det får väl bli i morgon ! för nu börjar gräset faktsikt bli långt.... så det är dags.
på onsdag ska jag till doktorn och ta blodprover. kolla så allt ser bra ut.. så det blir väl ett rör eller två... ha ha !
sen har jag nog inte så mycket mer för mig denna vecka. det blir nog ganska lugnt. det är bara små tjejerna och jag hemma om dagarna, petri jobbar ju och michelle är ju kvar hos sin mamma. jag funderar över om jag skulle försöka hitta på något sätt att möblera om i vardags rummet denna veckan, men det finns ju inga bra sätt. så det blir att fundera en hel del innan man tar beslut!

nu ska jag gå ner och elda och sen är det dags att göra frukost till tjejerna. så ska vi alla duscha innan vi åker till arbetsförmedlingen...

men jag kanske skriver mer i kväll om det händer något skojjigt idag som jag kan berätta om !

ha en härlig dag !

kram !

söndag 22 juni 2008

nu är helgen över !

hej !
nu är klockan 20 och det är söndag och midsommar helgen är till ända.. va skönt...
idag har jag varit på kalas hos ronja, hon blev tio år. och fick en hel del skojjiga saker.
annars har jag i ärlighetens namn inte gjort så mycket.. jag har haft skallebang på grund av detta hemska lågtryck hela dagen och petri likaså. våra skallar gillar inte detta !
är lite bättre nu efter att jag hittade en panodil brus och kunde dricka upp. den smakade illa men hade effekt... skönt.
så nu ska jag strax fixa kvällsmat till små tjejerna som kom hem idag, michelle däremot ska stanna hos sin mamma ett par dagar till ! men det kan va skönt det med att bara ha små tjejerna och fokusera på och det kan va bra för michelle att få umgås med sin mamma ensam och se hur det är !

annars har denna helgen varit extremt lugn för oss. vi har sett lite på film och mysat i soffan och gått på mysiga långprommenader. så mysigt har vi haft det !

jag kanske skriver mer i morgon för nu måste jag göra kvällsmat och sen ska jag nog gå och lägga mig tidigt ikväll...
petri jobbar dag denna vecka och jag ska till arbetsförmedlingen i morgon ! inget skoj alls, men ett måste ! fy !

men som sagt !! på återseende i morgon !

puss och kram på er !