fredag 10 oktober 2008

varför ska det göra ont ?

jaha, då vaknade jag denna morgonen med en enorm smärta i min kissblåsa. fy vad det gör ont att ha urinvägsinfektion. fattar inte att det kan göra så ont. men tydligen. jag gick upp och kissade. och har sen dess varit två hundra gånger och kissat.
måste säga att jag vill verkligen slippa detta nu. smärtan är väl inte det som är värst. det som är värst är väl att vara orolig för bebisen att den ska påverkas på något vis. jag har läst att det inte ska vara någon fara för bebisen så vida man inte får fel peecellin. men så får man höra från andra att det är fara. och då kommer den där hemska känslan i korppen. jag vet inte vad jag skulle göra om det hände någe med min lilla bebis.
jag har pratat med min läkare och enligt honom är det bara lite bakterier och det ändå som kan hända är att förlossningen startar för tidigt.
jag vet en vän som gick med urinvägsinfektion större delen av sin graviditete och hennes lilla pojke kom ut nästan tre veckor efter beräknad dag och han är en jätte pigg och hrlig tre åring nu.
men man ska ju aldrig säga aldrig.
jag funderar över att ringa förlossningen för att kolla vad dom säger. för min barnmorska ringde aldrig upp igår och idag är dom lediga. lite jobbigt att det är så svårt att få tag i henne.
ja, jag avvaktar lite under dagen och kanke ringer någon sen. man ska väl inte vara larvig heller antar jag !


idag ska vi skjutsa barnen till deras andra föräldrar. hasse kommer ju hem från italien idag, men han ville få felicia direkt. och det förstår jag. får se hur dags han är i närheten.
i övrigt idag har jag inga direkta mål med dagen. ska försöka ta det lugnt så att jag inte får en massa sammandragningar. petri slutar vid fyra och de små tjejerna är hemma vid halv ett och michelle vid halv tre tror jag. så det blir väl att packa och fixa under eftermiddagen och sen när petri kommer så åker vi till stan. kanske man kan fika därinne. för vi har inga ärenden dit egentligen. mer än att lämna barn.

idag känns längtan efter att få föda bebisen väldigt stor. jag kan inte minnas att jag va så här orolig under graviditeten med felicia. men det kanske beror på att man blivit äldre och mer medveten eller att jag väntat så länge på att bli gravid igen, längtat så mycket. petri är också orolig nu tack vare urinvägsinfektionen. och det är ju mer jobbigt för honom tror jag, för jag känner ju ändå bebisen där innne. vi får se vad vi gör, kanske försöker vi få komma till en doktor på förlossningen idag bara för att få kolla upp allt innan helgen. det vore skönt ! kunna slappna av lite !

jag hoppas dagen blir lite mer lugn vart efter'!

hoppas att ni får en bra dag !

kram !

varför ska det göra ont ?

skvaller och skitsnack !

ibland undrar jag om livet kan bli mer orättvist..... visst det kan det ju säkert...
jag lider med min vän som förlorat sin sons pappa, jag lider med mitt ex som förlorat sin vän och jag lider med personen som är en del av olyskan. mina tankar går till dig. föraren till lastbilen. det är inte ditt fel. och det är något du ska veta.
jag stöttar dig till 100 och finns för dig!

jag vill inte skriva mer om det. men jag ville ändå ta upp det. till alla er i viken.
speciellt då i viken eftersom jag antar att ni gottar er i rykten och myser över tanken att få reda på detaljer kring vad som hänt och inte. skit på er ! så jävla roligt är det väl inte att en person är död och en annan kommer att leva resten av sitt liv med tanken på att man är en del av orsaken till det. fy fan för er som pratar och spekulerar. skaffa er något vettigt att göra än att beskylla någon människa, eller att föra saker vidare som ni inte har fakta om ! fundera i stället över vad ni skulle ha gjort hur ni skulle ha mått. skaffa er sympati i stället för att berika ert liv med att sprida saker ni inte vet någe om !

det va allt jag ville säga om den saken.....


torsdag 9 oktober 2008

urinvägsinfektion ! inte skoj !

hej !
har inte hunnit skriva ännu tack vare att det blev bråttom i morse. jag ringde vårdcentralen och fick tid kvart över tio. så det va bara att kasta sig in i duschen och åka typ.
väl där så gick det jätte fort för ovanlighetens skull. fick komma in till doktorn direkt och lämnade urinprov. och jo visst lite bakterier i urinen som tyder på urinvägsinfektion, så han skrev ut penecellin. men jag tänkte pröva i två dagar med tranbär och citron först och se om det gör nytta. det är ju inte bra att äta penecellin när man är gravid. så jag avvaktar, mamma köpte tranbärstabletter på hälsokost affären idag och jag ska köpa citron ikväll så ska jag väl få ut alla bakterier. allt som är surt tar ju kål på dom för bakterierna gillar tydligen inte det. jag ska även försöka dricka en himla massa vatten för att kissa ut dom. gamla huskurer, jag tror på dom faktiskt. och med tanke på penecellin och dess effekt på bebis och allt så vill jag undvika det så länge det går !

jag ska ju till barnmorskan på tisdag så då kan hon kolla ett nytt urinprov och se så dom små bakterierna har åkt ur. och det lär jag väl även känna efter helgen, just nu trycker det ju på hela tiden, får ju gå och kissa i ett kör....
igår kväll hade jag sammandragningar och ont som tusan. så då blev jag rädd som tusan för jag har inte tänkt föda barn riktigt än, det känns lite tidigt, men tydligen så kan trängningarna i urinblåsan göra så en förlossning startar och det vill jag inte, så nu håller jag tummarna på att det är lugnt, och jag har inte haft ont idag så det är ju skönt, bara varit kissnödig.
doktorn som jag va oss va en ung pollack, men verkade ganska bra.. jag ska lämna nytt urinprov om två veckor till honom för att se så den här infektionen gått över.

annars idag, jaa mamma har namnsdag det är ingrid och det heter hon i andra namn så jag bjöd henne på thaimat. vi delade en portion eftersom ingen av oss är stor i maten. och jag blev proppmätt, jag köpte även en kaka till kaffet så vi firade hennes namnsdag ordntligt. och nu är jag nyligen hemkommen. barnen kom också nyss hem. dom har varit på resa till norrköping med sin klass idag. dom skulle till stadsmuseet och kolla, och dom hade haft skoj!
petri jobbar till fyra så då ska jag ha lagat mat tänkte jag! den här dagen blir ju väldigt kort tack vare att jag va tvungen att åka iväg till doktorn. men sånt händer, jag tar hellre det säkra före det osäkra.


nu ska jag nog lägga mig en stund och slappa i soffan. men jag kanske skriver ett till inlägg idag om jag hinner med det ! i morgon ska jag skjutsa barnen till stan och sen blir det nog att fortsätta rensa på vinden eller hålla på med veden i helgen. så nog finns det att göra alltid. vi hinner kanske med att gosa lite också se någon bra film och bara hålla om varandra också !

ha en bra eftermiddag allihopa!

kram !

onsdag 8 oktober 2008

min lilla mage !

idag ligger min lilla bebis och stampar på min urinblåsa, så jag har nog sprungit på toan ett hundratal gånger snart....
inte alls skönt, men så är det väl vissa dagar.... den lilla retstickan.

min mage växer och växer, så jag bad Petri ta kort på min mage. den är så söt. jag älskar min lilla mage. och jag längtar så himla mycket efter min lilla bebbeli.

idag har jag fikat med min syrra, hon har varit här och vi har rastat hundarna tillsammans. det va skönt väder. solen skiner och det är så skönt. jag skulle vilja vara ute men jag orkar inte just nu! jag är lite trött nu efter att syrran har åkt och barnen kommit hem. nu skulle jag vilja vila mig. men jag måste börja med maten snart.... usch va seg jag är. jag kanske skriver mer senare och uppdaterar lite.

vi hörs senare...

kram på er !

meningslösheten tar ut sin rätt!!!

man kan undra om det finns någon rättvisa i världen när det gäller vem som får leva vem som ska dö?det är ju absolut så att vi inte kan avgöra det.. men varför ska unga människor ryckas bort från sina nära och kära.
igår dog en kille, föredetta sambo med en av mina vänner, pappa till en 3 årig pojke, kompis med många, en snäll människa som mig veterligen inte gjort något illa i detta livet, men ändå så är livet så orättvist att han rycks bort. hemskt, jag tänker på hans familj, hans lilla pojke och alla hans vänner som lider och saknar. så meningslöst och så hemskt, så orättvist och grymt.

vila i frid!

jag hoppas att någonstans finns det rättvisa och meningsfullhet med att våra nära och kära försvinner känns inte så. och när jag berättade för felicia igår vad som hade hänt så undrade hon varför så många människor dör runt omkring oss. jag sa att det är livets gång och att man inte kan råda över det ! hemsk tanke ! men så är det väl !

jag blev väldigt chockad men jag hoppas att jag kan vara ett stöd för min vän och framförallt för hasse mitt ex som va go vän med han !


tisdag 7 oktober 2008

hösten !

hej ! eller god morgon! ja något i alla fall.
här sitter jag och äter lite mellis. det blev havregrynsgröt idag.
det har börjat smaka gott igen.ett tag blev det för mycket och då smakade det inte gott
till slut.

jag har redan hunnit elda och tvätta två maskiner så jag ska for
tsätta plocka lite under dagen. skönt att få lite gjort. jag har även vikt tre maskiner tvätt. det va egentligen michelles jobb, men hon "glömde" det igår så hon får göra något annat idag eller så får hon vika det jag tvättar idag, för det har blivit mycket tvätt nu när jag rensar rummen. och vinden.

grovsopsbilen kom och hämtade ett lass igår och petri och jag va borta med två stora säckar till myrorna med kläder och en full säck med papper till pappersinsamlingen. så nog rensas det så det står härliga till nu i alla fall. funderar över att fortsätta rensa lite i barnens rum, jag började ju igår. men jag gjorde klart allt utom deras barbielådor. tänkte att det kan dom göra själva. men kanske att jag gör det, vi ska ju byta rum snart så jag vill få så mycket som möjligt gjort i deras rum innan så det bara är att flytta saker mellan rummen. jag hoppas att vi kan plocka up
p loftsäcken på övervåningen i helgen, så jag kan börja måla michelles rum då också. sen går det ju undan när den biten väl är gjord. det är ju den biten jag inte kan göra själv.

jag ska fortsätta rensa, lite lugnt idag, i övrigt ska jag gå med mina hundar nu när jag ätit upp gröten och sen ska jag väl även försöka få in en lång skön dusch också. för det är såååå skönt. tänkte jag ska försöka åka till min mamma och bada någon dag. skulle va underbart att få bada en timma eller två. fniss, det va så länge sen och det är så skönt när man har bebis i magen. avslappnande!!!

igår va barnen på kvarngården och fick ansiktsmålning, visst blev dom fina?
två små hundar !


hoppas att ni får en härlig dag ! för det ska jag ha, solen börjar komma fram och dagen ser ju ut att bli riktigt fin. en vacker höstdag i alla sina färger, sååå underbart!

kram på er !


söndag 5 oktober 2008

söndags morgon i kyrkan kan ni tänka er ?



ja så är det ju !
vi startade morgon med att gå upp klockan sju, och det va ju inte va jag ville en söndag, men klart man gör det för sina barn.... så det va bara att fixa frukost och kläder och hår frisyrer och fixa sig själv för att va
ra i ringarums kyrka kvart över nio. och vi hann, vi va där fem över nio. helt ok, men jag skulle ju inte va där förrän tio då gudtjänsten började. innan skulle ju barnen repetera. så jag mötte upp min mamma vid macken och tog en kaffe. det va gott för jag frös som satan i stormen, hemska höstväder, det som va så vackert igår ! suck !
så här såg barnen ut när de stog och sjöng i kyrkan. det va jätte fint och dom va super duktiga. präsetn dansade och sjöng han också. en sån häftig präst inte så där traditionell och tråkig som en del präster är. utan en helt underbar ungdomlig präst, helt ok !
under gudtjänsten började prästen helt plötsligt att glo på mig så ja
g undrade varför och mamma poängterade det för mig också. vi började undra varför? och efter gudtjänsten kom han fram till mig och berättade varför.
han tyckte att jag såg så vacker och lugn ut där jag stod och klappade magen och bara njöt... han tyckte det va fridfullt och fint sa han. gulligt sagt av honom, och på något lustigt vänster så även om man inte är troende så får man något lugn i sig när man går in i en kyrka och jag tror det beror på att det inte finns radio, mobil, bilar, neon ljus, stress, affärer, och att när man är där så är man där av en anledning. och då släpper man allt annat känns det som! jag vet inte, men så känns det i alla fall. och jag tror att fler med mig känner så ! tror inte
det har med gud eller jesus eller va som att göra utan bara att det är en lugn plats. och jag valde att tända ett minnesljus till pappa och miika och rikard idag också för det tycker jag är fint att göra. nog om det!

när jag kom hem väckte jag petri och vi drack lite kaffe tillsammans. sen skulle vi ut med vovvarna och handla och så och då kom mamma och kim förbi. så det blev lite stressigt... och än mer stressigt skulle det bli. för jag hade kollat fel på bio tiden. våra barn har gått på helspänn hela veckan, för att vi lovade dom en överaskning om dom hjälpte till med veden. så idag skulle dom få den, och det va bio att se wallE och dom anade inget. jag
trodde den böjade fem men den började tre tur att vi kollade en extra gång. så stressade vi iväg på det också.

så när dom va på bio så fikade petri och jag och mamma och kim. det va lite synd att barnen inte fick va med och fika men dom fick ju se bio, kim ville inte följa med för att joachim skulle ändå köpa den filmen till henne sa hon och hon ville inte göra pappa
besviken med att se den innan ! så hon stannade hos oss. och de va ju trevligt de också. jag började förbereda tacosen och pratade samtidigt och sen när mamma och kim åkte så tog vi våra vovvar igen och släppte dom så dom fick busa i regnet, sen hämtade vi barnen och åkte hem och åt. dom tyckte att filmen hade varit bra och va nöjda med sin överaskning. kul det ! så nu är klockan redan sex. tiden går så fort allra helst när alla är lediga! snart är det dags att sova. petri är i källaren och barnen babblar i köket och jag sitter här... så skönt att alla verkar nöjda.. bebisen sparkar i min mage och hoppar på min urinblåsa. och vovvvarna ligger utslagna... ute regnar det som tusan och blåser, men inne är det skönt ! snart ska barnen få duscha..... jag ska bara ner och elda först !

hoppas att ni har haft en bra söndag för det har jag trots att den va lite stressig stundvis och nu är jag ganska seg... men vi har haft det bra i alla fall....

jag kanske skriver senare igen, annars blir det säkert ett litet inlägg i morgon igen.

pussar och kramar till er!