lördag 10 maj 2008

solig söndag, helt underbart !

god morgon ! nu har jag precis nyss vaknat. sov ända till halv nio. ganska otoligt ! idag ska jag städa här hemma för barnen kommer ju hem ikväll, ska försöka fixa till lite fint. och så ska jag tvätta. solen skiner ju så då torkar det så bra !

igår grillade vi hos tony på kvällen, det va trevligt och sååå himla gott, det va vår första grillning sen varlborg förra året, nästan så man skäms, vi har ju egen trädgård så svårtska det väl ändå inte va att kunna fixa lite mysiga grillkvällar !
vi får skärpa oss i år ! det är ju så mysigt och gott.. så vi grillade några extra bitar så vi har middagen klar tills idag eftersom det bara är petri och jag hemma. och så har vi feta ost sallad till det. mums....

jag köpte ju ny tröjja igår så jag tänkte jag skulle lägga ut en bild här på bloggen, för jag tycker att jag blev fin i den ! så här kommer den !
så det va dom bilderna. jag tycker i alla fall att tröjjan va snygg och jag känner mig fin i den. och så himla skönt att kunna ha leggins och tunika nu när det är sååå varmt ute !

ha en underbar dag. jag skriver nog mer senare !

puss och kram !

ännu soligare lördag !

så idag är det lördag och värmen är verkligen här nu ! solen skiner oh det är inte ett moln på himlen ! känns så skönt att sommaren är här ! har redan lyckats få lite färg!
idag hade vågen rört sig neråt igen, det känns skönt så nu har jag gått ner 53,5 kilo och nu väger jag 84,2 kilo. helt underbart! skulle va kul att komma under 80 snart ! men men, nu får det ta den tid det tar.
jag va med mamma upp till klädladan här en lokal affär. och då hittade jag en jätte fin tunika, 249 kr så den slog jag till på. och gissa vad det blev för storlek.
den första jag tog med mig in i provhytten va stl xl men den va jätte herrejösses förstor ! så underbart så då kom mamma med en medium, och den va extremt lagom ! sitter så snyggt ! ska lägga ut kort senare ikväll !

nu ska vi åka en sväng tillnorrköping! men jag skriver mer senare !

puss och kram och hoppas att ni njuter av vädret idag !

fredag 9 maj 2008

solig fredag !

hej !
vilken härligt solig fredags morgon, kom precis in från morgon prommenaden med vovvarna, de va jätte skönt ute ! vi va i skogen och lekte och så borstade jag dom också. dom har inte riktigt kommit igång att fälla ordentligt, eller så har dom snart fällt klart jag vet inte vilket, men jag fick inte loss så mycket. har försökt att ta lite då och då och det kanske har gjort att de inte fäller så mycket ! jag vet inte. i vilket fall så var det otroligt skönt där uppe i skogen, det ska ju bli rekord värme i hälgen säger dom ju ! så då kan man ju passa på att va ute !

jag är seg idag, va på friskis igår men kunde inte träna så jätte bra för jag har en självspricka i foten som gör otroligt ont, så jag tog det väldigt lugnt på träningen igår ! men så här dagen efter så känner jag mig trött. vet inte vad det beror på. brukar ju vara tvärtom på våren. det går nog över snart !
nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen ska jag fixa i ordning mig, känner för att göra mig fin idag ! får se om det blir en tur till stan idag eller ej. jag är inte så jätte upplagd för det, men vi får se ! barnen ska ju åka till sina andra föräldrar idag så dit måste dom ju komma på ett eller annat sätt. men dom kanske får ta bussen !
hasse kommer och hämtar felicia i alla fall...

jag kanske skriver mer senare !!

hejsvejs !!

onsdag 7 maj 2008

känns i kroppen !

nu känns det verkligen i kroppen att det är sommar ute... trots att jag lider av en konstant trötthet just nu, men man känner sig glad, och det där lilla sommar pirret och leendet på läpparna finns där. så himla skönt.
idag ska jag fortsätta klippa gräset! och så ska jag plantera en buske. vet ej om jag ska plantera om de andra också, så att häcken blir tjockare. vi får se. det är ju sååå trist att gräva.

vi började sätta upp brevlådan igår, men vi blev inte klara så vi får väl ta det sista idag! den kommer att bli så fin vår nya brevlåda. mycket roligare att ha en personlig brevlåda som ingen annan har likadan.
jag ska även ta och plocka i ordning ute under trappan och runt om på tomten idag! nu vill jag ha ordning, skulle vilja köpa färg och fixa dörren och trappan också. ska man göra det så ska man ju göra det nu! så jag får väl prata med petri och se vad han tycker om saken! men det blir ju inte idag, det blir i så fall i helgen !

alldeles strax nu ska jag skjutsa barnen till skolan, dom sitter helt färdiga i lugn och ro vid tv just nu ! så skönt att dom får en stund på morgonen att ta det lugnt på !
sen när jag lämnat dom, ska jag ta en morgon macka och sen prommenad med vovvarna, sen ska jag ta gräsmattan, så jag har i alla fall lite saker planerade idag ! ikväll är det friskis igen. jag vet inte vem som är instruktör. så det blir lite av en överaskning. fniss.

vi får hoppas att den dagen blir kanon för allihopa ! nu ska jag sätta fart ! men jag kanske skriver mer senare !

puss gulligull !

tisdag 6 maj 2008

tisdagen , en bra dag !

solen skiner över lilla gusum idag.. jätte skönt... jag har varit ute och klippt halva gräsmattan, sen tog bensinen slut, så jag får köra andra halvan i morgon! nu sitter jag och äter en mellis macka, ska snart börja baka pannkakor för att överaska barnen, felicia har ätit himla dåligt de senaste dagarna så jag måste få henne att äta, så då blir det hennes favorit mat.

jag har även städat idag och tvättat, för solen skiner ju och då är det så underbart att hänga ut kläderna. och så har jag damsugat hela huset och torkat golv, riktigt duktigt gjort, trots att jag är trött som sjutton, tror jag måste öka mina järntabletter, tror jag fått lite brist, det är ju inte ovanligt när man gjort denna operationen och gått ner en massa. så jag får nog ringa sköterskan och kolla.

just nu är barnen hos en kompis och leker och jag ska hämta dom halv fem ungefär samtidigt som petri kommer hem, de blir lagom att äta då. men nu ska jag börja med maten så nu kan jag inte sitta här mer!

jag kanske skriver sen igen ikväll!

kramen !

måndag 5 maj 2008

en skön dag

hej !
vilken skön dag det varit idag, solen har varit framme och tre maskiner tvätt har torkat, helt underbart. luktar ju så gott om kläder som får torka ute. helt underbart....
idag på morgonen passade jag på att få en del saker gjorda, och felicia badade och jag gick med vovvarna under tiden, för felicia va hemma från skolan idag också. och efter hundprommenaden duschade jag och sen tog vi en tripp till viken , där fikade vi hos kristin och jag fick ett par piratbyxor och en klänning av henne. en åkte vi till skolan för att hämta ellen och prata med felicias lärare. så i morgon ska felicia komma som vanligt.

skönt för henne. jag ska passa på och njuta av min egen tid i morgon, behöver nog de jag med...

nu ska vi lägga barnen och sen måste jag bädda rent i sängarna, för dom har jag slitit av lakanen från idag... stor tvätt dag!
men jag kanske skriver mer igen sen ! annars skriver jag i morgon !

här kommer en bild på min nya brevlåda, innan vi satt upp den!

kram !

söndag 4 maj 2008

frisk luft och motion!

go kväll !
nu har jag i alla fall fått en ordentlig dos med frisk luft och lite motion också. idag åkte vi ut till min mammas kompis Ronny och fikade och barnen lekte i hans gamla lada. dom byggde café av gamla kartonger och hade skoj. och så va dom nere vid bäcken och kollade. det är så mysigt där ute. lugn och ro inte ett hus i närheten och man hör inte en enda bil. så skönt...

så vi va där i tre timmar tror jag, vi drack kaffe och pratade skit och så sprang alla fyra hundarna lösa och barnen lekte, och vi fick vår nya brevlåda. jätte fin ! så den ska sättas upp i morgon ! jag ska visa bild här på bloggen sen !

sen efter vi kom hem från Ronny hann jag lagom slänga i mig lite mat och sen va de dags att ge sig av till friskis, syrran och jag skulle dit. så skönt att få komma i väg och träna, tyvär så va de ju seija, men en mjukstart så här efter två veckor funkar !
när jag kom hem va de läggdags för barnen och sen tog jag vovvarna och gick en liten prommenad. det va så skönt ute, och så passade vi på att titta på en elg som va ute på gärdet här borta och mumsade gräs. dom är så otroligt häftiga, det är nog det djur jag finner mest spektakulert och vackert i dom svenska skogarna, så synd att en del måste skjuta dom ! men jag förstår ju att man måste det, men jag tycker det är synd i alla fall. just nu har vi väldigt gott om elg här i våra skogar, tre på samma gärde är inte ovanligt. och det är så kul att se dom, och dom är inte förskräckligt skygga heller. jag njuter av att spana på dom. vovvarna kände lukten mycket efter mig och då hade elgen lunkat upp till skogen för den kände lukten av oss långt innan, menjag hann titta på den en bra stund... skulle haft kameran med mig !!

nu ska jag sova, för nu är jag trött och i morgon är det ju skola för två av barnen, felicia får vänta i alla fall en dag till, sen får jag prata med hennes lärare och ta beslut efter det.
hon är ju fortfarande lite yr och tappar lite saker och vinglar till och snubblar i mellan åt, men det är stor skillnad på bara ett par dagar, så på bättrings vägen är hon helt klart. och hon vill inte va hemma längre! hon tycker nog att jag är lite taskig....men det ärju det vi är till för ! *ler*

jag skriver mer i morgon igen, och nu när jag kommit igång med träningen igen så hoppas jag att vikten börjar röra sig också !

puss och god natt !

god morgon!!
just nu känner jag mig som ett ufo som har landat, vaknade klockan tio. fick sov morgon idag, ellen har inte väckt mig massa gånger. jätte skönt! tyvär så har jag lite ont i skallen idag med, men det tror jag har med att göra att vi gått och lagt och så sent hela helgen.
igår va en lat dag, jag gjorde inte många knop kände jag. jag eldade och klöv ved och duschade, och efter det bytte petri däck på bile
n så då hjälpte jag till. råkade slita av handbroms vaijern. inget bra, så nu måste vi köpa ny,men dom brukar inte vara så dyra. efter det sen skjutsade vi michelle till ringarum,hon skulle sova hos en kompis och så skulle dom sälja lotter till skolresan. jag hoppas vekligen att dom kunde sälja några.
sen åkte vi och handlade lördags godis med småtjejjerna. och mat, så jag gjorde fetaost sallad med grillad kyckling igår. jätte mumsigt. så det blir det väl att äta idag med. det blev så mycket.

sen senare på kvällen va barnen ute och lekte. och petri va över hos tony och hjälpte honom så då passade jag på att städa rent i akvariet.det bev jätte fint.
l


igår fotade jag mig själv lite, ansiktsbilder, mitt självförtroende är inget vidare just nu. måste jobba på det lite så jag får upp det och vågar va bland folk mer. så jag försöker fota mig och utsätta mig för att se mig själv för då måste ju självförtroendet påverkas.

idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitt apå, kanske åka till Ronny och fika. mamma skulle va där och fixa. och då kan hundarna springa lösa och bara ha de bra. och det är ju toppen väder ute i dag så man skulle passa på. ikväll ska jag i alla fall på friskis och det ska bli sååå skönt! eller inte, men jag hoppas att huvudverken har släppt då, för då blir det skönt.

igår fick vi låna en tratt till svea, så hon ska låta bli att bita och klia på sin bak, hon har fått något exem där, så det tvättar jag med klorhexedin och nu sen igår kan hon heller inte klia, så nu hoppas jag att det ska ge sig. men visst är hon söt i sin tratt. *ler*

jag skriver kanske mer senare!

puss!