fredag 16 maj 2008

fredags migrän!

hej !
igår kom tette och hennes lilla pojke theodor hit och spenderade hela dagen, jätte skoj! vi åt mat och fikade och pratade om bebisar och gamla minnen och allt som vi inte hunnit prata om när vi inte setts.. jätte skoj att ses igen efter så lång tid, saknar henne, tycker att hon skulle bo kvar här nere så man kunde ses oftare. men hon mår ju bra av att bo i Dalarna så de e ju positivt i alla fall.
just nu sitter jag och dricker mitt morgon kaffe, mår väl inte så där super bra, men det blir kanske bättre under dagen, huvudet började verka strax innan tette åkte hem i går, då blev det flimmer migrän och jag tappade känseln i ena handen och förmågan att tala försvann för ett par minuter igen. det är väldigt läskigt när det blir så ! och jag undrar varför det blir så. men nu är det bara lite svag huvudverk kvar och den kan jag leva med under dagen, men jag skulle helst vilja slippa helt. det vill väl alla. så eftersom jag fick migrän igår så övertalade jag petri om att köpa familje pizza till sig och barnen för att jag skulle slippa laga mat, så jag smakade också en bit och så åt jag pizza sallad, gott.... och trots att jag smakade både några choklad nötter och en bit pizza igår så har jag gått ner i vikt till idag !

nu väger jag 83,5 kg en total viktminskning på 54,2 kilo.och jag vätte mig idag också, på den fronten har det väl inte hänt så mycket .
men lite grand i alla fall och det är ju skönt. nu har jag inte tränat på ett par dagar. men jag har varit ute och gått och jag har rört på mig här hemma, så jag har ju inte varit inaktiv i alla fall. men jag känner mig som världens lataste just nu!
får öka på prommenaderna och börja små träna igen snart, hoppas att min energi kommer tillbaka ! och det ska den väl förhoppningsvis göra !

idag är det regn i luften över lilla gusum. och det är trist, säkert skön luft men kallt, igår höll jag på att frysa ihjäl. det va så kallt, petri fick sätta på värmen i huset igen för det va så rått. nu är det lite varmare och skönare här inne !
så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, jag ska nog täffa tette en stund i alla fall, iövrigt vet jag inte. klockan är än så länge bara åtta på morgonen så mitt huvud är väl inte riktigt vaket än... fniss....

jag kanske skriver mer senare ! ha en bra dag trots väderet.

kram !

onsdag 14 maj 2008

underbar luft efter regnet

vilken morgon. regnat har det nog gjort till och från under natten, det är blött på marken fortfarande. men vilken underbar luft, stod på trappan och drog ett par djupa andetag och bara njöt av att kunna andas, det blir ju så friskt och härligt efter regn. inte lika roligt dock att jag glömde min tvätt ute så att den också är blöt. men det gör inget. jag kan tumla den i värsta fall..

nu sitter jag och äter min morgon macka och dricker lite kaffe. har nyligen lämnat barnen tilll skolan, och ska snart fixa i ordning mig. barnen ska på studiebesök här på en fabrik idag så eftersom inte felicia får anstränga sig så ska jag skjutsa henne fram och tillbaka... blir lite jobbigt för mig att passa upp så mycket även när hon är i skolan, men vad gör man inte för sina barn. och genom att hon fick bakslag på sin hjärninflammation sist dom va ute och gick så tar jag hellre det säkra före det osäkra ! så nu får hon ta det riktigt lugnt tills hon är BRA.

igår kom min tette ner till viken så vi ska försöka ses nu ett par dagar eftersom vi ses så sällan sen hon flyttade till dalarna. det är ju en bit att åka. det ska bli skojatt träffa henne.. och teodor. hennes son !
idag fyller min syster son år. fem år blir han lilla thimothy. men vi ska väl förmodligen fira honom i helgen. då finns det ju lite mer tid! jag tror jag ska köpa lite coola grejjer till hans cykel, för han får sin frsta cykel idag ! skoj ! får hoppas att det inte blir en massa skrap sår och blå märken...

nu ska jag fixa i ordning mig för halv tio ska jag hämta felicia upp vid skolan. så då vill jag va ordninggjord och känns mig lite snygg. sen senare idag så har vi utvecklings samtal. så då får jag reda på hur det går för mina frön i skolan ! jag är inte så upplagd för det idag, men det är något man måste !

ha de så gott i dag trots det trista vädret. men efter regn kommer sol, så vi får väl hålla tumarna för det !

kram !

tisdag 13 maj 2008

fasiken vad dagarna går fort !!

oj! det är redan onsdag, tycker inte ens veckan har börjat! men så är man redan i mitten. jag har typ inte hunnit med något. jo jag har städat och varit på sjukan och så. men det känns som om dagarna går snabbare nu på våren. idag är jag i alla fall lite piggare än jag va i måndags, känns som om jag borde satsa på att sova ut lite mer. i måndags gick jag och la mig nio på kvällen och sov garanterat halv tio. men igår va jag inte i säng förrän halv tolv igen !

just nu sitter jag och äter min frukost macka. och dricker lite kaffe.. är inte sugen på att äta i dag så det blri tvång. känns lite jobbigt kan jag säga. nu väger jag 83,9 kg så har nästan gått ner 54 kg. jag undrar hur mycket min kropp vill att jag skagå ner. för det är ju ändå kroppen som sätter stopp antar jag !
jag pratade med Malin i telefon igår och vi kom på små saker som man märker viktnedgången på. jag tillexempel märker att jag inte kommer i mot ratten med magen längre utan nu är det ca 15 cm tillgodo mellan ratt och mage och det va det inte förr. sen är det ju vid matbordet, man kommer närmre sin mat nu och spiller inte lika ofta i urringningen ! smidigheten, att man springer upp för en trappa i stället för att gå. eller att vissa saker går mycket lättare än dom gjort förr. att man inte blir blöt på magen när man diskar. små glädje ämnen i vardagen som man kanske inte riktigt tänker på utan bara tar för givet ! skoj är det !

idag ska jag till arbetsförmedlingen, mindre skoj! men tyvär ett måste. så det är väl bara att åka dit. jag ska va där under förmiddagen, inget tidsbokat ! och de är ju också lite skönt, slippa passa en tid, så jag tänkte satsa på mellan tio och halv elv, så just nu sitter jag och väntar på att duschvattnet ska bli varmt så att jag kan duscha. hundarna har redan fått en 20 minuters prommenad, och frukost så dom ligger nöjda och sover !

hoppas att det blir lite varmare idag än igår !
och att ni får en bra dag !

kram Elin !

en orolig mamma

så igår va det måndag, och eftersom felicia visade lite tecken på försämring i balansen i helgen så hade jag i söndags bokat tid till barnjouren igen. orolig mamma som man är. vi skulle va där halv tio. det kändes ganska skönt att få det stödet av dom där inne i alla fall, att dom tar i mot så. och hasse tog förmiddagen ledigt också för att va med.
morgonen blev lite stressig eftersom hundarna skulle ut och ellen skulle till skolan. men vi kom i väg i tid och väl inne på sjukan så tog det ca en timma innan vi fick träffa doktorn. men det gjorde inget, vi satt och läste och spelade spel.
doktorn gjorde en massa undersökningar och kollade och pratade med felicia. sen gick han för att prata med neurologen. och kom tillbaka med beskdet att det kan bli lite sämre vissa dagar precis som med alla andra sjukdomar så går det upp och ner innan det blir bra ! och att det kunde ta hela sommaren innan det blir helt bra.jobbig tid framför oss. men det ska vi nog klara, blir ju som att ha ett litet barn igen, för hon kan ju slå sig när som helst så jag vågar inte riktigt släppa henne vart som helst, plus att hon måste ta det lugnt så det blir inget gungande och linbanande och studsmattor. vilken elak tråkig mamma jag är !

sen igår kväll så va jag så trött så klockan nio låg jag i sängen och halv tio sov jag säkert ! men inte va jag mycket piggare för det i morse. och idag på dagen har jag redan lyckats vila mig en halv timma. men å andra sidan så har jag varit ute på långis och och jag städat och fixat här hemma, tvättat två maskiner tvätt och hängt ut. hunnit massor faktiskt. felicia ska pröva att gå halva dagarna denna vecka för att se om det funkar bättre så hon inte blir lite slut som förra veckan. de långa dagarna ska hon gå halva och det korta får vi se hur det går med. jag hoppas att hon inte kommer missa så mycket i skolan. men hon ligger ju långt före i matten och allt annat tror jag hon ligger som hon ska !

nu har jag precis ätit en banan. den va inte så där jätte smaskig, men kroppen behöver ju lite mellis... til middag ska jag göra köttfärssås och spaghetti eller makaroner. det går snabbt och smidigt !

nej.... nu ska jag nog ta ett bloss och sen hitta på något !

kram och ha en trevlig dag !