lördag 29 mars 2008

dagen efter natten !

hej ! nu är det kväll igen ! klockan är 20:00 nu och jag sitter och skriver lite här på datan. vi har sett på film ikväll och nu jobbar petri i källaren. jag vet inte riktigt om jag ska göra så mycket idag. känner inte för att göra allt för mycket.
igår jobbade jag ju natten tills idag, det gick kanon bra, va pigg ändå fram till 5 på morgonen då började jag dala lite. men det gick bra, väldigt skönt att få komma hem och sova. va väldigt kul att träffa linda och se mina gamlingar att dom levde och mådde bra.
sov till klockan två, fast jag skulle bara sovit till tolv, men petri glömde att väcka mig. fniss! men det va skönt.

jag åt två bananer under natten, så då funkade det bra med magen, hade inte alls ont som jag hade sist. jag ska nog försöka gå in och jobba lite mer nu. känner att jag tror jag klarar av det. och vi behöver ju pengarna.

jag hade inte gått ner något i morse men huvudsaken är att jag inte gått upp, sist jag jobbade natt gick jag upp ett halv kilo, vilket kändes väldigt jobbigt. men denna gången stod jag still på samma vikt. skönt det. och i morgon kanske den gått ner under 90, det skulle va skoj. typ väga 89,9... kanske lite för mycket att gå ner på ett dygn, jag väger ju 90,6 nu. men man kan ju hoppas!

i morgon kommer barnen hem, det känns skönt. saknar dom faktiskt, allra helst felicia. min lilla solstråle. blir för mycket när dom är borta fem dagar i stället för två och en halv. känns tomt. fy!

jag skriver mer i morgon !

kram och natti natti !

fredag 28 mars 2008

wow, va länge jag sov !

hej !
klockan är snart två. och jag lyckades sova till elva idag, helt otroligt ! skönt eftersom jag ska jobba natt i natt. jag ser faktiskt fram i mot det , mycket eftersom det är linda jags ka jobba med !
idag har jag än så länge bara tagit de lugnt. jag har ätit frukost i lugn och ro och sen har jag lagt in bilder och annonser på tradera och så har jag gått till skogen med vovvarna och eldat. men tagit det väldigt lugnt. och det kommer jag fortsätta att göra hela den här dagen. känner inte för att göra så mycket. petri kommer snart hem från jobbet så då ska vi väl äta ihop. annars vet jag inte att vi har så mycket planering.

hoppade upp på vågen i morse och blev lite glad, nu väger jag 90,6 vilket innebär att jag gått ner 47,1 kg. det känns kanon skönt. jag mätte mig i morse också och det är ju lite skillnad sen sist. och det är ju skönt det med. mäter mig ca var 14 dag. och ett par cm här och där försvinner ju, mest dock på midia och bröst. brösetn kommer inte finnas kvar snart. fniss!

nu äter jag apelsin och ska snart hoppa in i duschen. men jag kanske skriver mer senare !

ha en bra dag på er!

kram Elin !

torsdag 27 mars 2008

friskis passet !

så... nu är jag hemma igen ! har varit på friskis. det va väl skapligt, men det va samma instruktör som förra gången och det är inget skojjigt pass. men et kanske blir bättre om hon får öva lite... hoppas på det i allafall.
lite svettig blev jag ju i alla fall ! syrran va med ! så vi prata lite skit efteråt...

nu har jag precis ätit min kvällsmacka, har dessvärre missat ett mål mat idag, men jag känne rmig inte sådär jätte hungrig för det. kanske får ta en apelsin innan jag lägger mig sen så att jag inte dör på morgonen ! det är ju ganska viktigt att jag får i mig det jag ska.

i morgon ska jag jobba och det va ju ett tag sen sist så det ska bli kul faktiskt, jag hoppas att mina gamlingar håller i och lever. annars blir jag ledsen. jag ska jobba med linda och då går ju natten fort. det ska bli kul att träffa henne för hon har inte sett mig sen i augusti någon vecka innan operation, så får jag se hur hon reagerar på mig nu, det är ju en viss skillnad. fniss! jag skriver och berättar om hennes reaktion.

nu ska jag dricka lite te och bara ta de lugnt. petri och jag är ju ensamma så vi gjör så lite som möjligt känns det som. och jag har ingen lust att göra så mycker mer än att duscha och mysa ikväll. för i morgon blir det ju jobb så det gäller att passa på att slappa ikväll...

skriver i morgon igen, och då hoppas jag att jag kan ta en lång sov mogron så att jag orkar jobba på natten sen !

natti natti på er !

kram Elin !




sovmorgon !

hej !
torsdag idag, igår lämnade jag barnen hos hasse och lena, dom ska vara där tills på söndag. saknar dom kan jag säga, det blir så tomt. men dom kommer ju snart hem igen !
så jag tog sov morgon idag, ända till halv nio... sen gick det inte längre !
på förmiddagen nu så har jag fotat kläder till tradera och jag har varit ute på skogsprommenad med vovvarna. ska fixa lite i huset idag tänkte jag. bland annat vika en stoooor tvätt hög och fixa i ordning i vårt sov rum..
sätta ut nya annonser på tradera för vi måste få in pengar. de saknas lite i kassan. fy va fattigt det är just nu... blä!!!

igår kväll rensade jag ur min garderob, det finns inte mycket kläder jag kan ha där inne längre, kastade en massa underkläder och byxor, en dle av det kan jag nog sälja på tradera men vissa saker är ju slitet så det får gå till myrorna. men jag har inte många plagg kvar i mitt skåp nu. känns samtidigt skönt att få rensa ur. då ser man hur hur många plaggd et egentligen är som bara ligger. det är vissa saker som jag sällan eller aldrig använder. så nu ska det bli ordning i skåpet.

petri jobbar så jag är helt ensammen hemma, känns väldigt tomt, men samtidigt kan man passa på att fixa med en massa saker. blir mer effektiv då !

nu ska jag snart kliva in i duschen. ikväll blir det förmodligen friskis, det va ju ett par dagar sen jag tränade där nu! så det ska bli skönt.


jag skriver nog mer senare.

hej svejs !




tisdag 25 mars 2008

mycket motion på en dag !

idag har jag i alla fall rört på mig ordentligt ! och visst känns det för nu är jag trött som sjutton ! skulle kunna sova nu, och det ska jag snart göra. är verkligen trött.
dagen började med snöskottning eftersom sopbilen skulle komma så ville jag få fram soptunnan till dom, så jag va ute redan kvart över sju! *hurtig som man är* sen höll det ju i sig, snön föll. jag gick en långis med vovvarna i skogen, super skönt verkligen trots snön. efter det så fixade jag lite här hemma och sen fick jag för mig att jag skulle träna, så jag hoppade upp på crosstrainern och köre 10 minuter först och sen ner på golvet för att göra 20 sit ups och 20 armhävningar, sen upp på maskinen igen och körde fem minuter till, sen ner och samma igen sit ups och armhävningar och denna gången även sido situps. jätte skönt, kände mig helt död i kroppen efter åt , men det va skönt.
sen duschade jag och fixade i ordning mig och åkte till affären, men innan jag kunde åka så fick jag skotta en omgång till. så mycket snö....


sen lagade jag mat och fixade lite och efter maten eldade jag och plockade in ved utifrån. sen efter de hoppade jag i kläder och gick ut med vovvarna 25 min !

så motion är väl vad denna dagen har bestått av förutom snö förståss, vart kommer eländet ifrån kan man undra, eller ja de vet man ju, men varför nu när våren ska va här ?

i morgon hoppas jag att vågen satt igång att röra sig neråt igen, börjar bli så less på den att den står stilla. blir ju deppig av det !

i morgon ska jag lägga ut foton så ni får se hur mycket snö det är i vår lilla by! fy bubblan !

barnen och hundarna gillar de ju i alla fall! och de kan väl få ligga denna vecka ut i alla fall då !

nu ska jag röka och sen hoppa i säng.


men jag skriver nog mer i morgon !

natti natti !
så här mycket snö har vi

måndag 24 mars 2008

ny dag, ny snö.....

så där ja, nu sitter jag här relativt nyvaken och äter en macka och dricker mitt kaffe. klockakn är kvart över åtta. snön vräker ner, så mer och mer snö blir det. varför ska de komma nu ? jag vill ju ha vår.... men barnen gillar det ju så det kan få ligga nu under lovet sen kan det ju bli vår tycker ja !
kilona står nästan still nu, platå tror jag. jag vägde 91,8 idag. 2 hg minskning från igår. men de e ju inget. jag vägde ju 91,8 för ett par dagar sen med, och sen upp till 92,0 och sen ner igen. jag fattar inte vad som är fel. blir lite ledsen över de. men man får väl inte sluta arbeta på det i alla fall. och man får väl hoppas att det kommer igång igen.
igår tränade jag ju ! först gick jag 30 minuters prommenad med vovvarna i skogen och fick sko skav, skit ont... sen kom jag hem och skottade snö i nästan en tima och sen gick jag in och tränade 20 min på maskinen och gjorde 40 sit ups och 40 armhävningar. jag tänkte jag skulle köra ett pass nu på morgonen med. sen är det ju friskis ikväll. malin skulle följa med och hon skulle köra. det blir skönt att få hoppa loss i salen lite ! och komma hemifrån lite, nu har jag varit hemma hela tiden sen i fredags ! inte varit utanför byn!!! hemskt !!! fniss!

om jag tittar i min bok nu så har vikten stått stilla i 10 dagar, känns en aning tröstlöst... jag vill inte !!! suck!

nu ska jag snart ge mig ut i snön med mina små vovvar, dom älskar ju de så det är inget problem, jag är väl mindre förtjust när det flyger i luften, men det ska väl vara skapligt inne i skogen. sen blir det väl att skotta snö igen... så det blir samma procedur som igår !

jag skriver nog mer senare !

puss och på återseende !

tänkte!!! glömde!!! kom ihåg!!!

hej allihopa !
nu kom jag ihåg att jag lovat att skriva ut hur jag äter . så jag tar mig själv i kragen nu och skriver tre olika dagar så ni ser hur det kan se ut. här kommer det !

frukost 10:15
1 knäcke light med keso och paprika
1 dl youghurt
kaffe med mjölk.

mellis12:30
1 clementin

lunch 15:30
wokgrönsaker med en vårrulle och kryddor och chilisås. ca 2 dl

mellis 18:00
1 dl youghurt med 1 skivad banan

middag kl 20:15
1 dl gyros kött med sallad. totalt ca 2,5 dl

kvällis
kl 00:00
1 knäcke light med keso och sallads krydda.

här kommer ett exempel till

frukost 7:20
1 grov macka med keso och sallds krydda
kaffe med mjölk

mellis 11:00
musli med 1/2 banan och mjölk

lunch 13:00
wokgrönsaker med jordnötter och 1 vårrulle

mellis 15:45
1/2 banan

middag 16:30
kycklingfilé ,bulgur, minimajs , majs och soya, totalt 2 dl .

kvällis 21:40
1 banan.

ett sista exempel

frukost 8:00
kaffe med mjölk och 1 grov macka med ost .

mellis 10:00
1 banan med kaffe och mjölk

lunch 12:00
1/2 ost och skinkpaj färdigköpt.

mellis 14:00
1 knäcke med ost , kaffe med mjölk

middag 16:30
kyckling klubba med ris och brunsås majs, totalt 2,5 dl.

kvällis 21:45
1 grov macka med ost och salt , kaffe med mjölk .

så där brukar det se ut, tre olika dagar tre ganska så lika sätt att äta. äter ca 2-2,5 dl middag och lunch. ca 1-1,5 dl till mellis.
sen är det ju utöver detta att man ska dricka minst en liter vatten per dag och motionera. men det är ju så för vem som helst även om du inte är opererad.

nu ska jag hoppa ut i snön och skotta och gå med vovvarna. det är ca 2 dm snö ute. jag skriver med senare !

hej svejs !



söndag 23 mars 2008

påskhelgen !

visserligen så är ju inte påsken slut än. men skärtorsdaggen är avklarad och påsk kärringar flög omkring både här och där. långfredagen är också avklarad, vet inte om jag tyckte den va längre än andra. påskafton en händelserik dag med god mat.och så kom påskdagen idag, med strålande solsken och ett par minus. så unerbart vackert ute !

igår tränade jag inte, och jag fick bara ihop tre tusen steg på min stegräknare.känns ju inte så bra med tanke på att jag lovat mig själv 10000 steg om dagen, men å andra sidan så ska ju lördagar vara min vilo dag !
nu ska jag aldeles strax lägga barn, dom har en kompis som ska sova över i natt ! de är skoj för dom. dom har varit ute och lekt hela dagen så dom slår nog ihop alla tre! idag har vi klippt träden i trädgården, mamma, jag och Ronny(mammas kompis) ronny klippte och jag eldade och mamma hjälpte till med bägge. det va kallt ute men helt ok så länge man jobbade med träden. precis innan ronny kom så va jag ute på långprommenad. kanon skönt. bara jag och vovvarna. svea började löpa idag så kommande två veckor kommer att va himla jobbiga både för henne och Diesel och oss andra! kan ju inte lämna dom ensamma en sekund, jag vill inte ha valpar. och petri vill inte kastrera en av dom. så det blir att hålla koll.

idag har jag inte heller tränat men som sagt jag har hållt på med trädgården och hittills har jag fått ihop 8300 steg, så jag hoppas att jag kan få ihop ett par till innan det är dags att sova. i morgon ska jag träna. på maskinen. behöver det känner jag ! min vikt står fortfarande lite stilla. känns trist. blir så nervös, har inte minskat alls mycket den sista veckan, men men, det är väl så det kan bli i mellan åt !
på tisdag är det dags för friskis igen, det ska bli skönt ! jag saknar det idag. men eftersom det är röd dag så är det inställt.

jag ska lägga barnen nu , men jag skriver säkert mer i morgon !

natti natti !