lördag 9 februari 2008

lördag 9/2-08

hejsan ! nu är det lördag, ingen, tycker det går så fort.... trots det trista vädret.
idag har vi varit i norrköping och shoppat. kul till en början men sen blir det ju jobbigt efter en stund. vi va på en loppis och där hittade jag en skinnjacka, i figursydd modell som jag velat ha länge, knappt använd, så den köpte petri till mig, den va inte så hemskt dyr. sen va vi på ÖB, en sväng, hittade väl inget speciellt. sen tog vi rusta och euro prise och media markt. så till sist hamnade vi på city gross.... där handlade vi det mesta inför kalaset. och så fick barnen varsitt happy meal. det tyckte dom va kul !

så idag har det väl inte blivit mycket till motion, jag har visserligen gått snart 6000 steg, men det är ju ändå ingen direkt motion. men jag sa ju att jag skulle vila idag så då får jag väl hålla fast vid de !

jag ska försöka åka till friskis i morgon och då ville ju malin förlja med så då kan jag ju åka. syrrans lilla kille har ju fått magsjuka så jag vet inte om hon kan... synd. men om malin ändå vill så slipper jag ju åka ensam ! och då kan jag ju åka !
ikväll ska jag plocka i ordning här hemma, och kanske gå en liten prommenad med hundarna så jag får lite mer motion ikväll, men det blir väl en liten sån där kvarts prommenad!

städningen är ju ett måste ! kalaset ska ju vara i morgon! och då ska det va fint...
det mesta tar jag ju i morgon, men det kan ju ändå va skoj om man får klart en hel del ikväll....

jag skriver mer i morgon när jag hinner skriva, för det blir säkert en lite stressig dag i morgon ! nu ska jag lägga barn...

sov gott och puss.




fredag 8 februari 2008

fredags träning !

ha ha ! jag va bara tvungen att skriva en gång till ikväll ! fniss! jag har precis nyss tränat i 47 minuter. på x-boxet, det gick bra, menjag är nog lite trött i kroppen just nu för jag orkade inte så som jag brukar, det känndes tio gånger så jobbigt idag, och det gjorde de på friskis igår också ! men huvudsaken är att jag tränat idag också !


för det känns som om en hund prommenad på mellan 30-45 minuter är för lite motion när man försöker minska i vikt....
nu tränar jag ju i alla fall minst fyra dagar i veckan och går prommenad minst fem dagar i veckan! så jag får väl anse att det är väldigt bra. och nu har jag ju hållt på med träningen så pass länge att jag kan anse att jag fått rutin på den ! men det kan kännas himla motigt i mellan åt. men jag tvingar mig ! och det går ju bara man kommer igång ! så nu är det i alla fall gjort för idag med ! får se om jag vilar i morgon och tvingar syrran träna friskis på sönad efter kalaset ! det passar ju bra!

nu ska jag åka iväg och släppa vovvarna och sen ska jag natta barn. men jag skriver i morgon igen !

puss och på återseende !

fredag kväll!

hejsan !
nu är det fredag kväll och klockan är snart läggdags för barnen eftersom vi ska upp skapligt i morgon ! det blir stan i morgon i stället för idag. petri tyckte att det va bättre, så idag har jag städat barnens rum och fixat lite... inte alls gjort mycket egentligen. ganska tråkig dag måste jag säga, trött och seg och frusen är jag. men de hör ju till när man går ner i vikt....

idag pekade vågen på 99,6 kg vilket känns skönt för då vet jag att jag garanterat är under 100... men jag kommer inte att lyckas med fyrtio kilo innan min födelsedag. men man kan ju inte sätta för stora mål heller. jag får vara realist. vilket kan va svårt. men jag har ju gått ner dessa kilon så himla fort så jag tror det kan vara bra om det går lite långsammare en liten stund så kroppen hinner med, jag läste någonstans att det inte är bra för hjärtat att gå ner för fort. så det kan ju va bra att det går lite lugnare nu ! men jag vill ner till min normal vikt, helst i går ! fniss!

nu tänkte jag att jag skulle ta och träna 46 min innan barnen går och lägger sig för då kan jag inte stå och hoppa utanför deras dörr. jag tror jag känner mig skönare i kroppen om jag tränar lite nu och sen slappar resten av kvällen....
får ju ångest annars !

jag skriver nog inte så mycket mer ikväll, men jag kan skriva i morgon igen !

puss och på återseende !

fredag!

halloj allihopa !

nu är det fredag morgon och kl är halv tio på morgonen. jag är trött, men i vilket fall så har jag varit ute på 45 minuters långis med vovvarna. jag kan tyvär inte träna idag för jag har skallebang. så jag struntar i att träna nu på morgonen i all afall ! får se om jag tar det i kväll i stället . jag har i alla fall redan gått 4000 steg med stegräknaren så motion har jag ju fått.

jag tror att jag och barnen ska möta upp petri i stan i dag och åka till city gross och handla. vi behöver en massa saker till söndagen. så då blir det billigare att handla i stan. det är så sjukt egentligen att det är sån skillnad, bara på att köpa kaffe sparar vi in 100 kr på om vi köper tio paket i stan i stället fr här nere. man kan ju bara tänka sig vad det blir per år... vi som dricker en hel del kaffe också !
kött är ju samma sak, fast det handlar vi i stan enbart därför att vår lokala affär ibland säljer gammalt kött som både luktar illa och är missfärgat, det har hänt flera tillfällen att man fått gå tillbaka, så kött köper vi alltid i stan. mycket bättre, samma med frukt, den är mycket billigare i stan, här nere har man ju knappt råd att handla.
så jag tror att vi ska åka in till stan idag...

nu ska jag ta lite kaffe och så mina piller och sen ska jag duscha och fixa i ordning mig.... nu va det ett tag sen som jag sminkade mig och gjorde i ordning på i håret ordentligt, sminkar mig gör jag ju lite varje dag, men jag menar ordentligt !

jag skriver mer senare...

och Tina... tack för ditt stöd, jag ser alltid fram i mot dina m´kommentarer på det jag har skrivit.... och så himla gulligt av dig att läsa mitt svammel...

kram och på återseende !

torsdag 7 februari 2008

pass nr 8 på friskis

torsdag är det nu och klockan är snart halv tolv.... jag har varit på friskis tidigare ikväll, och om jag inte räknar helt fel så är det vårt åttonde pass. det va skojjigt och skönt... jag måste träna i morgon också. men då på x-boxet, ska försöka få det avklarat direkt på morgonen! gå en prommenad med vovvarna och sen träna ett 46 minuters pass. det skulle va kanon skönt.... eller kanske inte för jag kommer säkert att ha en hemsk träningsverk i mina armar i morgon, jag gjorde en massa armhävningar på friskis idag...

nu ska jag gå och lägga mig och sova... för nu är jag trött.

jag skriver mer i morgon....

kram och på återseende!!!

onsdag 6 februari 2008

vila från motion!

hej ! nu är det onsdag kväll och klockan är snart 23. jag är dyng trött. men jag har precis blivit färdig med att städa akvariet. så nu är det fint hos fiskarna. ska försöka få ordning i resten av huset under veckan också för på söndag ska vi ha lite kalas för släkten. felicia fylle rju på tisdag. ska bli skoj ! i morgon ska jag hämta ut paketet som jag beställde från ellos. hon ville ha massor av kläder och så , och det får hon.

ja, den enda motionen jag fått idag är en kort kort prommenad med vovvarna på morgonen, och sen att jag städat akvariet och eldat och klyvt ved. men jag tror det kan va bra att vila på onsdagar eftersom jag har friskis och svettis på tisdagar och torsdagar. sen försöker jag ju träna nätsan alla andra dagar.

jag är så stolt över att jag kommit under 100. känns så underbart skönt. och man har liksom åstadkommit något som man väntat länge på. och som man längtat efter.
nu blir nästa del mål -40 kg innan min födelsedag men de vet jag inte om jag lyckas med, om inte annat så får jag satsa på - 40 innan februari är slut... 3,2 kg på tre veckor, de borde ju funka... just nu har jag enormt ont i mina eggstockar, så ägglossningen funkar i alla fall. så jag kanske får regelbunden mens även denna månad, då är det tredje månaden jag får den regelbundet. och det va lääänge sen jag hade de.
men kanon skoj !

jag behöver nya byxor, så om det finns någon som har så säg till *leR* lite jobbigt att gå och dra upp dom hela tiden ! än så länge går det ju an men det blir väl värre kan jag tro !

så där nu har jag skrivit av mig för idag så nu ska jag gå och äta kvällsmat och se lite på tv innan jag sover !

men jag skriver i morgon igen !

puss och på återseende !

arbetsintervju!

så nu är jag hemma igen från stan! gu va trist det va... inget jobb jag vill ha tyvär! så det blev inget denna gång !
jag fortsätter söka andra jobb i stället... får väl fortsätta inom vården annars ! vilket inte är så illa egentligen ! men är ju liiiite trött på de måste jag erkänna !

idag har jag inte tränat vilket känns lite dumt. men jag tränade ju igår kväll och jag ska träna i morgon så kanske gör det inget om jag struntar i det idag... nu är jag i alla fall under 100!
tjohooo !

jag skriver mer senare !

kram och på återseende !

tisdag 5 februari 2008

99,9

vill bara komma in med ett litet inlägg så här på morgonen och berätta att jag är under hundra nu! visserligen stog vågen på 99,9. men det är i alla fall under 100 och jag är så glad för det. nu ska jag ner mer mer mer.....
men just nu är jag jätte nöjd med denna vikten. jag har kommit till ett av de större målen jag haft och de på bara 4,5 månader. så man ska nog inte klaga.

helt underbart !

nu ska jag äta frukost och sen ska jag åka till stan!

men jag skriver mer senare om intervjun och allt annat !

kram och på återseende !

friskis och svettis nr 7

så där då har man genomgått de sjunde friskis och svettis passet . det va halv kul, tycker de va lite slappt men man kan ju inte få allt... jag gillar den ledaren vi hade sist hon är suverän, och man blir glad med henne.... den här ledaren verkar ha lite dålig kondis om jag ska va ärlig, så de känns som ett mjukis pass trots att det ska vara ett medel pass. men men, jag har ju i alla fall tränat det är ju huvudsaken.... jag skulle dock kunnat hålla på en timma till.

MAlin och syrran och malins kompis jessica va med idag, och dom va duktiga. Malin bjöd på en apelsin efteråt. jag hade inte med mig någon banan. och det brukar jag ju alltid ha när jag är iväg och tränar. men hade glömt handla det.... synd.... det är ju så gott med banan efter träningen. men det får jag komma ihåg till nästa gång !
MAlin undrade om jag skulle med till badet på fredag kväll, så jag måste fundera påde. de skulle ju va skönt men samtidigt så kan man ju inte göra allt!
ekonomin måste ju tillåta det också ! och det gör den väl inte riktigt nu !

nu har jag precis ätit en knäcke bröd med lite ost. det va mumsigt ! ska dricka mitt kaffe och sen ska jag nog duscha och hoppa i säng, ska ju på arbetsintervju i morgon förmiddag. och jag hoppas att det är något jobb jag kan tänka mig... jag är så trött på att va timanställd inom vården ! man vet ju aldrig när man ska jobba. men om jag får detta jobbet så kan jag jobba lite extra på natten också och det är ju ok!
vi får väl se vad det för med sig !
pengar behöver man ju alltid ! det är ju en brisvara oavsett om man har gott ställt en månad, för på något sätt så lyckas pengarna alltid gå åt i alla fall !

jag hoppas att det är under 100 i morgon, bara 99,9 skulle va underbart! jag skulle känna mig såååå nöjd. ocg så lycklig.... så jag hoppas verkligen på det! nu har jag ju tränat ikväll och jag har ätit extremt nyttig mat idag så jag hopppas hoppas hoppas verkligen att jag är under tre siffor i morgon, nere på två de vore sååå skönt !
håll tummarna för mig !

jag skriver mer i morgon både om jobbet och om vikten... men med tanke på att jag stått still precis över 100 i ett par dagar nu så har jag nästan förlorat hoppet på att kommaunder !

puss och kram och på återseende !



ny dag !

hej !
idag är det tisdag och ikväll bär det av till friskis och svettis, tyvär så kom jag inte under hundra idag heller, verkar som om det är omöjligt*ler*. men jag kommer väl dit snart får man hoppas!
idag ska jag inte träna hemma utan det enda jag gjort idag än så länge är en prommenad med vovvarna i skogen ca en halvtimma. och så har jag städat nerevåningen. skönt att få ordning. nu ska jag ta i tu med barnens rum i veckan också, det behövs, eftersom felicia fyller år tisdag nästa vecka så måste de bli ordnong och reda....

men som sagt ikväll blir det friskis, de ska bli skoj ! de ser jag fram i mot !

jag skriver mer senare !

kram och på återseende !

måndag 4 februari 2008

bilder 4,5 månader efter operation !

hej igen ! nu har jag tagit lite fler bilder, dessa är 4,5 månader efter operation. kanske inte de bästa bilderna men man ser ju lite i alla fall. jag lägger in en bild som är lite äldre först och sen en på hur det är idag, ni kanske ser skillnaden för det gör inte jag ! tyvär, i alla fall inte så mycket än.... men man kankse ser snart. jag känner ju på kläderna att dom blir större i alla fal, och det är skönt. men jag vet inte om det är kladerna som blir större eller om det är jag som blir mindre ! fniss! här kommer bilderna !



detta är ca 1,5 månader efter operation...









detta är ca 4,5 månader efter operation.













dom här byxorna va för små innan operation, men nu är dom allt annat än små tror jag ! fniss !








så där nu har jag uppdaterat med bilder håll till godo så kommer det flera om ett par veckor igen !

kram och på återseende !

tränat !

så, jag gick en halv timma i skogen och de va skönt ! få komma ut lite och röra sig när man har sovit på dagen. sen när jag kom in så tränade jag 46 minuter på x-boxet. det va mindre skönt! kommer ha träningsverk i morgon antar jag, och då ska man till friskis. det blir roligt! hoppa runt med träningsverk...... men det går ju över det med !
nu sitter ja här med skallebang, tyvär. lite migrän troligen för att jag jobbat i natt och sovit för lite och druckit för lite. men det går väl också över så småningom, om inte annat så är det väl snart dags att sova i alla fall 1 och då kan man ju hoppas att det går över tills i morgon ! jag har tyvär lite krångel med min nacke av någon anledning, vilket leder till spänningsverk som i sin tur leder till migrän i mellan åt ! ska be petri om lite massage på nacken sen ! de e sååå skönt !

jag måste säga att jag håller både tummar och tår för att jag står på 99,9 i morgon , nu börjar jag bli trött på att ligga på strax över 100. inget skoj alls.... men ner ska jag och ner går det ju om än lite sakta just nu men det går i alla fall !

operationen är fortfarande det bästa jag gjort... helt underbart att känna att man krymper ! och i natt när jag jobbade så va de en farbror som blev chockad över hur liten jag blivit och hur ung jag såg ut, han tyckte att det va stor förändring på den här 1,5 månader vi inte setts. lite kul ! han va nästan förstummad och kände först inte igen mig, förrän jag började prata !ha ha ! ja de e lite små kul att få den effekten också !
i helgen ska jag träffa tette och det har jag inte gjort sen innan jul så det blir skoj !

jag skriver senare !

kram och på återseende !

natt jobb!

hej !
nu är det måndag, och i natt jobbade jag! fy va trött jag va vid halv fyra snåret, trodde jag skulle somna, men jag höll igång så att jag skulle hålla mig vaken, huvudverk fick jag ockå, det va mindre roligt, men natten gick bra i vilket fall. kämpigt när man ej har jobbat på länge. men nu vet jag ju att allt är sig likt, men det är jobbigt med maten när man jobbar natt. och inte har jag gått ner någe sen igår heller. jag måste träna idag, känns som om jag är en latmask idag, tränade ej igår. men jag ska träna idag. medans barnen är på sitt fritidsintresse...
jag ska gå ut och gå i skogen med vovvarna först och sen ska jag träna. och så ska jag fixa värme i huset, för nu känns det att man inte eldat på et tag.....

jag hoppas att jag till i morgon har gått ner under 100. för nu börjar det kännas lite retsamt att aldrig komma under. och det är ju ändå ett stort mål för mig, för alla mullisar tror jag!
sen är väl målet ännu större att komma ner till sin ideal vikt, men det tar ju lite längre tid, ska bli så skönt att få gå på friskis och svettis i morgon !

jag skriver mer senare !

kram och på återseende !