lördag 31 maj 2008

ibland är det så underbart !

hej ! god morgon, vilken härlig morgon. solen lyser och jag är ensam vaken, alla andra sover, så jag har en lugn och mysig frukost alldeles ensam vid datan. jätte skönt. kaffet smakar underbart och det känns som om den här dagen kommer att bli kanon, trots att jag håller på och sluta röka, det är däremot ingen enkel sak har jag kommit fram till. men jag ska lyckas...

nu har jag visst inte skrivit på ett par dagar igen. mendå har det säkert inte funnits så mycket att berätta om mitt liv. petri har jobbat natt mellan onsdag och lördag och då har jag lagt mig strax före tio varje kväll. helt underbart att sova ut känner jag. jag är inne i någon period där jag kräver massor av sömn. i torsdags firade vi Ellen lite. och så åkte vi till mamma och fikade där och hon firade ellen och barnen passade på att bada vattenspridare. jätte skönt för dom. i fredags gjorde vi inte alls mycket. jag fixade i trädgården och gjorde fint. och nu igår hade vi en underbar familjedag !

lördagen började visserligen lite segt men blev bättre och bättre ju mer klockan blev. på morgonen sov petri eftersom han gick av sitt nattskift kl två så behövde han sova ett par timmar, så han sov till elva. jag eldade och gick med vovvarna och fixade så när klockan va elva så va allt färdigt och det enda petri behövde göra vaatt dricka kaffe och ta en dush för att vakna till liv, sen när klockan blev ett kom hasse och skulle fira ellen och då passade vi på att åka på gusums dagen och kolla alla jippon, det va väl inte så där jätte mycket att ha, men helt klart skoj att det händer något i denna lilla byhåla. men vi stannade inte där så länge utan handlade i stället läsk och korv och åkte ut till yxningen och grillade korv och barnen badade, petri passade på att fiska lite. det va jätte mysigt, varmt och skönt, så solen tog mycket kan jag säga. så nu är man lite rödbränd, men jag har i alla fall fått färg. vi stannade där ute till klockan sex ungefär, då tog michelle med sig sin kompis anna hem till oss och petri och jag dukade upp glass och fruktcocktail ute och vi fikade allihopa, medans hundarna fick bada vatten spridare. dom njöt, och dom fick varsin fisk av petri också som han fiskade ute vid yxningen. sen efter fikan så lekte barnen med olika utespel ända fram till kvart i tio. och dom hade så skoj. sen slog dom ihop som döda sillar när det va läggdags vid tio.
en kanon dag för oss alla, och jag tror att allihopa va nöjda. såg så ut... petri njöt också i fulla drag av att vara helt ledig..

idag vet jag inte riktigt vad dagen för med sig. jag tror jag ska städa lite inomhus, även om det inte är ett dugg kul att va inne när det är vackert väder. men ibland måste man ju ! petri ska nog jobba i källaren och barnen vill nog utnyttja varje minut av dagen för att vara ute, i alla fall de två minsta. den äldsta får vi nog sparka ut... fniss!

jag hoppas att denna dagne blir lika skön och bra som gårdagen. och att ni allihopa också får en bra dag !

puss och kram allihopa !

onsdag 28 maj 2008

solen skiner och dagarna rusar i väg !

god morgon !
oj vad dagarna går fort, det är redan torsdag och jag inser att det är flera dagar sen jag skrev sist... men nu när solen är uppe och det är slutet av terminen så händer det massor och dagarna rusar iväg, knappt jag suttit vid varken tv eller data på flera dagar. plus att jag faktiskt går och lägger mig runt tio varje kväll. då minskar ju tiden att sitta här !jag mår toppen nu i alla fall, sover kanon bra, fast jag vaknar tidigt oftast mellan fem och sex, och allt före klockan ringer, men det är samtidigt skönt att komma upp tidigt och få ut någe av dagen.

nu ska jag alldeles strax skjutsa barnen och sen ska jag rasta hundar och klippa gräset.
ska bli skönt att vara ute för det ser ut att bli toppen väder idag... ellen fyller år, så i eftermiddag ska vi väl fira henne lite innan petri åker till jobbet. men vi firar mest på lördag.
igår va jag i sörping och fikade med mamma och syrran och sen gick mamma och jag på sörping och letade efter de sista presenterna till ellen. det är svårt att handla nu när dom är i den här åldern. dom både leker och inte leker.
men jag hittade lite smycken och lite annat smått och gott. blir en massa små paket och kläder! funkar kanon !

sen igår kväll städade jag hela nedervåningen så om jag orkar ska jag välförsöka ta övervåningen idag. men jag brukar vara ganska trött efter gräsklippning och trädgårds skötsel så vi får se... men det vore skönt att få övervånngen snygg också !

nu ska jag skjutsa barnen, menjag skriver nog mer senare! om jag får en liten stund att göra det !

ha en solig och bra dag !

kramar !

söndag 25 maj 2008

joachims kalas !

god kväll alla mina vänner!
dagen idag blev riktigt bra... jag hämtade mamma hos ronny och vi åkte ut till joachim. han fick ett apelsin träd av mig. jätte charmigt med fin kruka till.
vi åkte till hans nya sommar stuga som han hyr. han och hans familj. den låg mitt ute i ingenstans men så himla mysigt vid en sjö och bara skogen och sjön runt omkring, ingen tv och inga andra bilar... så avslappnande. ja, de va perfekt, så syrrans barn badade och vi åt grillad korv och drack kaffe ute i trädgården alla va glada och hade roligt och trevligt ! så dagen blev väldigt bra !

när jag kom hem så kom felicia strax efter med hasse och hon hade köpt ett jätte fint ros träd till mig som ska ut i trädgården till min ros uteplats som blir mer och mer rostät för varje år, med blandade färger och sorter. det är det som är tanken. och så fick jag doftljus med jordgubbs doft. i morsdags present... min mamma fick vita rosor av mig eftersom jag vet att hon gillar vita blommor, sen ska hon även få hål i öronen senare... för det vill hon ha !

det har varit en varm dag idag, men det är skönare det än kyla... så bara njuta !

i morgon ska petri och jag till söderköping, vi ska dels handla de sista paketen till ellen och sen har vi lite andra ärenden, jag hoppas att loppisen är öppen för det vore roligt att gå dit och kolla. ibland kan man hitta skojjiga saker... sen kanske jag även kan åka förbi och kolla på sofias mattor och sno en av henne hon hade två vardags rums mattor som hon inte behövde, så då kan ju lika bra jag ta en !

just nu sitter jag och dricker te. smaskigt... har väl inte tänkt att göra så där överdrivet myket ikväll. ska lägga mig tidigt eftersom jag ska upp med barnen halv sju ! och jag vill va pigg.... tror jag bara ska njuta denna kvällen av att ha barnen hemma igen och av att känna lugnet efter en bra dag !
och kanske även tjattra lite i telefonen, tette kanske skulle ringa om en liten stund...

jag skriver förmodligen mer i morgon !

natti natti !