onsdag 22 april 2015

dag 3 på dieten.

tre kändes bra. vaknade lagom hungrig. drack mitt råa ägg med lite kaffe och kokosfett.
sen lite vitaminer.
och så iväg till dagis och jobb. lite lätt huvudverk idag tyvärr, men det ska man inte låta sig slås ner av. till frukost här på jobbet blev det omelett. mättar bra och är nyttigt.
idag ställde jag mig på vågen igen. och hade gått ner ett kilo, så totalt på tre dagar är minus 1,8 kg. det känns bra. då är man ju på rätt spår. jag hoppas det fortsätter så.
och hoppas att jag hinner gå ner 3 kg till de kommande 14 dagarna så jag kommer ner till målet inför dietist besöket. men går det så bra som det gjort nu så ska det ju inte va några problem.
jag hann med två st promenader igår. så stegräknaren slutade på 18500 steg.
idag kommer jag kanske inte hinna någon promenad , men förhoppningsvis så gör jag det. men ska på läkarbesök idag så blir inte riktigt som vanligt.

tredje dagen brukar vara jobbigast eftersom kroppen känner av bristen på kolhydrater ganska ordentligt och omställningen från att ha ätit kolhydrater till att inte äta det alls är ganska stor för kroppen. nu börjar förbränningen på fett och ketoner i stället vilket är bra, men då kan man bli lite yr och huvudverk, trött lättirreterad och ja alla möjliga biverkningar.
men det är ju för att man rensar ur alla gifter i kroppen som man får när man äter kolisar.
nu renar jag systemet helt enkelt så det är bara uthärda den här dagen och kanske morgondagen också sen brukar det snarare bli tvärtom , man får ett energipåslag och blir pigg vaken allert och glad.
så det ser jag ju fram i mot.

nu ska jag snart sluta på jobbet och åka till doktorn.
hoppas på bra resultat i morgon med och hoppas att energin kommer tillbaka !

//Elin//

tisdag 21 april 2015

dag två

dag två har precis börjat och faktiskt så känns det bra.
igår gick dagen alldeles utmärkt. jag gick en lunch promenad på 30 minuter på jobbet och jag åt bara protein som jag skulle.
jag drack ca 1,5 liter vatten och mina vitaminer.
trots att alla sitter och äter god mat i fika rummet och maken och barnen åt glass på kvällen. men jag kände inget större sug och kunde motstå från allt gott. även när jag gick i affären och va jätte hungrig så motstod jag allt som frestade.
det känns bra och man blir ganska stolt. men det är ju ett par dagar till jag ska klara av så än ska man inte ropa HEJ!
men vågen visade i alla fall minus 0,8 kg i morse och det är ju glädjande även om det är en bit kvar till målet.... babysteps. alla små gram räknas.
jag kom tyvärr inte upp till mina 15000 steg om dagen utan landade på 14700 men det va nära så jag kan nog ha gott samvete ändå!

förra gången jag gick på den här dieten så gick jag ned 5 kg på 13 dagar. och om jag kan lykas med samma fina resultat denna gången och kanske lite bättre så når jag mitt mål tills jag ska till dietisten om tre veckor. det skulle innebära att jag skulle väga 79 när jag ska till henne. och det skulle göra mig lycklig.
nu har jag 8,9 kg kvar till mitt slutmål och om jag går ned i samma takt som sist så rasslar jag av dom på 6 veckor.
men jag har ju svikit mig själv förr så jag kommer inte ropa HEJ förrän jag är där.
men jag ska dit den här våren så är det bara !
helst ett par kilo till efter det bara för att ha lite att spela med eftersom jag vet att jag går upp i vikt ganska lätt ! men jag måste verkligen nå mitt mål nu. jag vill kunna säga dom orden och jag har varit så nära nu ett tag så nu ska jag dit.


idag har jag än så länge inte ätit något. jag har druckit mitt utrensande te och lite kaffe och ca 0,5 liter vatten. men magen börjar nog vilja ha lite kalkon snart.

en av mina kollegor sa igår att hon inte tyckte jag skulle gå ner mer. men det ska jag för att komma dit jag vill. siffran är viktig för mig !
av nån anledning så satte jag de som mål och de målet ska jag då också nå.

ny promenad på lunchen idag och ordning på kosten så är jag några steg närmre mitt mål !

//Elin//

måndag 20 april 2015

nystart !

nystart med nya löften och nya krav på mig själv.
idag startar jag igen. jag väger idag typ 84, eftersom vågen inte ville starta i morse så får jag uppdatera vikten i morgon.
jag va nere på 80,2 kg för några veckor sedan så nu blir et att vända detta och ta bort i alla fall fem kilo kommande tre veckor.
nu får det räcka med godsaker och dåliga motionsvanor.

så från idag kör jag en proteinvecka i 7-10 dagar. och dricker minst 2 liter vatten/dag.
sen blir det promenad på lunchrasterna på jobbet dom dagar det är fint väder och promenad på kvällarna hemma.
jag har en tid bokad med dietisten den 13 maj. och målet är då att jag ska väga under 80. jag vet att jag skrivit det förr men nu måste jag komma i mål. jag gick ju ner 10,2 kilo förra gången jag gick på denna diet på ca 1 månad så då borde jag väl klara detta målet på tre och en halv vecka. sen är det bara ett par kilo kvar till mitt slutmål och det borde jag ju då klara av innan 30 maj.

så vad ska jag göra.
jo
proteinvecka 7-10 dagar.
promenad på lunchen på jobbet och kvällarna hemma. , få ihop minst 15000 per dag. 10000 va mitt gamla mål.
samt att träna i alla fall ett par gånger i veckan med antingen jogging eller något puls pass.
inget godis, det är total förbud nu ett tag framåt. i alla fall strikt de här första 14 dagarna. sen får jag bestämma en dag där jag får äta vad jag vill och unna mig. inte så att det blir varoch varannan dag !

när jag gått ner fem kilo får jag klippa mitt hår, innan dess får jag bara låta det va oavsett hur långt det kommer att bli.
när jag nått mitt mål så ska jag fira det med något ordentligt för det har jag strävat efter så länge nu.


nu kör jag.... jobbit kommer det att bli men det ska gå och jag ska klara det ! heja heja!