onsdag 5 november 2014

dag fem.

nu har det gått fem dagar på nya dieten. fas ett ska pågå i sju dagar men eftersom jag åt två clementiner i helgen så tänkte jag gå in i fas två på måndag vilket gör att fas ett varar i 9 dagar.
än så länge har jag gått ner 2,9 kilo.
känns super bra. jag hoppas att jag går ner 2,1 kilo till i fas ett så att fem kilo är borta av dom 15 jag tänkt gå ner. då är det ju bara tio kvar att försöka få bort i fas två som varar i fyra veckor.
det blir ju ca 2,5 kilo i veckan. det borde jag väl klara. med lite stöd och rätt kost och en massa motion.
sen skulle de ju inte göra något om jag gick ner fem till.... men det är bara bonus.

när jag gått ner fem kilo alltså om 2,1 kilo så får jag klippa mig kort igen om jag vill. annars så kan jag ju vänta fem kilo till så blir håret långt och kanske lättare att göra en frisyr av!
vi får se. om 12 veckor när programmet är helt slut ska jag i alla fall väga 15 kilo mindre än jag gjorde förra veckan.

nästa vecka får jag börja motionera igen. det ska bli skönt.
tänkte jag skulle följa programmets utmaningsschema och försöka gå lite promenader eller crosstrainer. det kommer bli tuft eftersom det är ett tag sen jag tränade så det kommer va jobbigt att komma igång igen! men igång ska j ag !


nu ska jag ge mig ut i vedboden och ta in en massa ved. får se det som träning också !

skriver igen senast på söndag om mina förhoppningsvis framgångar i viktnedgången.
om jag lyckas med 2,1 kilo till så blir jag överlycklig!
:-)

snart kanske jag är nere under min lägsta vikt. det är 7,8 kilo dit. men dit ska jag ta mig ! och då ska jag ge mig själv något fint !

//Elin//

måndag 3 november 2014

nu är jag igång

dag 3 på nya dieten idag. även om jag har tillåtit mig själv två clementiner i helgen fast jag inte skulle de . men det va en mjukstart. nu blir det hårda bud hela veckan.
startar dagen med ett te med tre tabletter och och sen väntar jag 20 minuter så får jag äta en mängdbestämd frukost bestående av protein.
det är tufft. och jag känner mig sugen på de mesta. men försöker verkligen att tänka på att dricka mycket vatten och fokusera på att ha saker att göra !
i helgen har jag ju dock inte haft mycket till lugna stunder eftersom barnen har varit väldigt aktiva och maken har renoverat badrummet och satt in ett hörn badkar.
den enda lugna stunden igår blev invigningen av badkaret. sååååå skönt. har aldrig badat med maken förut. men nu så !
det va ett kämpande att få in badkaret och fixa i ordning, lite små pill kvar men när det blir klart kommer det bli jätte mysigt!
nu vill jag måla om vardagsrummet. men det får nog vänta lite.

idag är det ju jobb som tar upp hela dagen. jobbar till 17. men ska försöka flexa ut en halvtimma fyrtiofem minuter tidigare så att jag kan promenera till bussen. ifall jag orkar !
denna vecka vecka 1 på dieten skulle man ta det ganska lugnt. ingen träning och så lite fysisk anstängning som möjligt.
denna dieten är nog mitt sista försök att gå ner de sista tio femton kilo som jag har som mål att gå ner.
lyckas jag inte nu så lär jag nog aldrig göra de.
dieten kostar ju en slant. och det kostar energi att försöka med detta. så om det inte går nu så får jag nog erkänna mig besegrad att väga för mycket....
men det skulle va så skönt om jag kunde lyckas nu !
dom som jag pratat med och som blivit antagna till detta som kört sina 12 veckor har gått ner mellan 5 och 25 kilo på 12 veckor. skulle då jag lyckas gå ner 13 så skulle jag va super nöjd.
det måste gå !
denna vecka ligger all fokus på att bara äta protein, men nästa vecka får jag lägga till en speciell yoghurt och massa smaskiga grönsaker.
2 liter vatten ska jag bälja i mig vilket brukar gå bra efter ett par dagar. men första två dagarna kissar man ju hela tiden.
längtar efter att väga mig på måndag nästa vecka så jag får reda på om detta faktiskt funkar för mig !


//Elin !