lördag 13 september 2008

helgen kom och gick me enorm fart !

oj.. vad helgen gick fort. här sitter jag och det är redan söndag... fattar faktiskt inte vart dagarna tog vägen, men så är det väl ibland, tiden går fort när man har roligt !
petri och jag har umgåtts, bara tagit hand o
m varandra och mysat.. det har varit jätte skönt! jag ska börja från fredagen och berätta fram tills idag !

fredage kom hasse och hämtade felicia vid
3 tiden ca, vi åt nämligen pizza hela familjen och hasse innan barnen åkte. det va mysigt. sen skjutsade jag petri till jobbet vid halv fyra och michelle och ellen tog bussen vid kvart i fyra till sin mamma. så jag åkte hem och ringde frisören efter en akut tid eftersom jag bara kände helt plötsligt hur gärna jag ville klippa mig.... men dom hade naturligtvis ingen tid.... det hade jag ju kunnat räkna ut en fredag eftermiddag, så jag satte mig vid datan och prata med MAlin på msn i stället. så hon berättade att hon kunde klippa mig... va? ja va skoj, så jag åkte dit. och vi drack te och klippte hår. det va så skönt att någon tog sig tid att hålla på med håret och fixa fint... alltid skönt när någon annan gör det ! gott te och en bra frisör. mycket trevliga samtal. kan man få det bättre.... ? jag blev super nöjd med min spret frisyr, känns så skönt....

TACK MALIN !

sen åkte jag hem för mina hundra ville komma ut på prommenad också. och de va så kallt ute så jag frös och hade alls ingen lust men ut gick vi... sen in och lägga sig i soffan... burr. massa värme ljus och filtar och te. mysigt att va själv hemma ibland. klockan två på natten hämtade jag petri vid jobbet och sen tog vi faktiskt sov morgon på lörda
gen. sov ända till elva.

så lördagen då. den började ju med sov morgon, vilket jag inte haft på jag vet inte hur länge, har heller inte kännt behov av det. men det va skönt. och allra skönast va det att få vakna upp med sin älskling bredvid sig.... så jag smög upp och gjorde kaffe och frukost och satt och njöt av morgonen. petri kom upp en halv timma senare. sen beslutade vi oss för att vi skulle åka till stan och köpa en grej till vedklyven och bara strosa runt på jul
a och rusta, så det gjorde vi. vi skulle även ha gått till babyland men dom hann stänga innan vi kom dit. typiskt. det får bli en annan gång. så när vi va på rusta hittade vi jackor och petri övertalade mig att köpa en jätte varm och härlig vinter jacka, super skön, jag som inte unnat mig en vinterjacka på många år. så visst behövde jag en som va lagom. magen får plats ett tag... fniss. vi tog en i Large för magens skull, annars hade det räckt med medium. va glad man blir av den känslan, jag kan ha normala kläder... trots att jag är gravid... tror ingen kan förstå den känslan.... mer än dom som genomgått den !

nu sitter jag här lite morgon yr en skön söndag morgon med kaffet bredvid mig och mackan i magen. ensam. men så skönt. petri sover en liten stund till... ska snart gå upp. hundarna har sagt god morgon men inte riktigt vaknat ordentligt än. jag ska förmodligen städa och plocka fram lite finger vantar och grejjer idag. annars har jag nog inte så mycket mål för dagen, barnen kommer hem vid sex tiden och då blir det full fart igen. petri ska jobba i källaren tills dess och få lite saker klara. vi får se vad dagen för med sig, jag tror i alla fall att vi ska äta tacos till middag... mumsigt. älskar ju grönsaker.

så, jag tar dagen som den kommer idag så kanske jag skriver och berättar ikväll hur den blev, eller så skriver jag i morgon !
hoppas att ni som läser också får en trevlig söndag!

kram !


torsdag 11 september 2008

fredag.... tjohooooo!








hej !
ja inte för att det egentligen spelar någon roll i en "hemmfrus" liv om det är fredag eller inte. kanske ! men det känns ändå skönt
att det är fredag... dels för att barnen åker till sin andra föräldrar och just nu känner jag lite att jag och barnen behöver en liten paus från varandra.... och dels så jobbar petri sista natten i natt så att resten av helgen kan vi ta det lugnt tillsammans. eller åtminstånde göra vad vi vill tillsammans. just det där att vi får vara TILLSAMMANS känns underbart när det har varit så mycket runt oss som gjort att vi inte fått vara med varandra.. men nu är det ju över , i alla fall alla finlands resor utan familjen som petri sa. han vill inte åka utan oss mer. saknade oss för mycket, det låter skönt tycker jag ! då vet man ju att man är uppskattad i alla fall ! fniss!

i helgen är det även medeltidsdagarna i söderköping, och jag är så ledsen att jag inte kan ta barnen dit tillsammans med petri, det va så mysigt där förra året, vi hade jätte skoj ! och ellen blev ledsen eftersom hasse kan ta med felicia men hon vet att mamma inte tar henne dit! så nu har jag sååå dåligt samvete, får se om jag kan lösa det på något sätt. hur? ja jag vet inte ! ska prata med petri också !

igår satt jag och kollade på olika vagnar på nätet finns ju fan en miljon olika märken varianter priser modeller och funktioner, helt sjukt va det har blivit mycket bara sen tio år tillbaka. men så är det ju det utvecklas på alla plan. men jag trodde inte att det fanns så många modeller, hur mycket kan man egentligen ändra på dom ?
så är det väl det där med färger. det finns ju alla, och en del är så himla fina men då måste man nästan veta om det ska bli flicka eller pojke kan jag känna. sen finns det en hel del som är neutrala och jätte fina också. så jag har sparat en massa olika bilder. och hoppas att vi har någorlunda lika smak ! jag har ju hittat en för 2600 kr som jag vill ha, den är snygg och den duger gott och väl för mig....
men priserna varier
ar ju mellan fem och tiotusen beroende på märke! det är ju sjukt. tiotusen för en vagn ? ja ja, det finns säkert ännu dyrare också ! med diamanter på ! fniss!

här är några av dom jag tittat på .vad tycker ni? ser dom bra ut ?

den svarta med lite större blommor är just nu min favorit sen får vi väl se vad som blir petris favorit .... svårt det där med vagn...... men vi ska nog hitta en snygg i slutändan !

nu ska jag ta lite mellis och sen ska jag elda och fixa i ordning mig lite.... den här dagen blir väl ganska lugn tror jag ! vi får se om jag tar någon åktur. men som det ser ut just nu så blir allt väldigt lugnt.... jag är ju alldeles ensam förutom mina två bodyguards hemma ikväll... kan jag göra precis vad jag vill... ha ha ha! nej vars, jag kanske hälsar på någon.... eller slappar i min ensamhet !!!

jag skulle vilja gå till frisören för jag ser hemsk ut i huvet.... men det får väl vänta tills pengarna finns till det ! viktigast just nu är att barnen får klippa sig innan skolfotona.... michelle blev fin i håret hon valde en frisyr som liknar den hon haft innan, fast hon klippte ur så det va mindre volym! det blev mycket bättre !

nej, nu ska jag sätta fart.... men vi hörs senare !

puss och kram.... och ha en bra helg i fall jag inte skriver mer innan !


vetrinären, oj va han skämdes!

hej !
idag bestämde jag mig för att ringa lite viktiga samtal. bland annat så har jag sagt en period nu att vi måste ringa vetrinären för att ge Diesel en p spruta inför sveas löpperiod. det va ju såååå jobbigt sist.
så jag ringde vid halv nio i morse och fick en tid redan 11:15. kanon snabb tid. så jag fixade mig i ordning och kasta in diesel i bilen och åkte. på vägen dit plockade jag upp mamma eftersom alla hundar har en tendens att bli lite vilda när de kommer in i en vetrinär station. men han blev inte så farligt vild, han tyckte bara att allt luktade så himla gott.

så han fick sin prostata undersökt och jag har aldrig sett någon skämmas så otroligt mycket... i alla fall inte en hund. ett finger slank in där det absolut inte hörde hemma. ha ha fniss. diesel gillade väl inte direkt känslan. sen fick han sin spruta och när vi skulle gå så nästan sprang han mot dörren ! stackarn. så tog jag svängen förbi syrran och hämta ett par tröjjor eftersom jag knappt har några lånärmade. och samtidigt fick jag se syrrans lilla vovve! den va söt. freija hette den... en liten schäfer/rottis valp. den blir nog en liten tjej. men desto mer behändigt !

när jag kom hem från söderköping så satte jag bara på kaffe och sen gick jag upp och väckte min sambo. kröp ner hos honom en stund och kramades. skönt, vi får ju inte mycket tid med varandra just nu, så de små stunderna man får tar vi vara på. så vi låg där och mysade och bebbeli vaknade i magen, så jag tog tag i petris hand och la den på magen. och oj va de sparkades. en massa sparkar precis på petris hand, så himla mysigt, han sa at han kännt förut men inte riktigt varit säker på att det va de han kände, eftersom det varit så svagt dom gångerna. men nu kände han ordentligt! jag blev så glad eftersom jag inte trodde att han hade kännt. så mysigt !
det är så underbart att ha detta lilla livet inuti och känna rörelser och veta att ett litet mirakel växer där inne. mitt andra mirakel..... så otroligt härligt att vänta barn.... hoppas att jag får uppleva det fler gånger ! petri vill ju ocks ha fler. så det blir nog en till efter detta i alla fall !

nu ska jag lägga mig och sträcka ut ryggen en stund. kanske slockna ett par minuter för nu har den här dagen gått i ett! men jag skriver snart igen !

puss och kram !


onsdag 10 september 2008

hemma och sen borta!

ja, då va jag inne och hämtade petri i morse i stan, hans pappa hade skickat med en massa saker hem, så vi fick lasta över saker från hans kompis bil till vår bil. och så tog vi en kaffe latte på mc donalds för jag behövde kissa. kan ju inte åka många kilometer förrän det är dags att kissa....
så när vi kom hem packa vi in allt i bilen och lastade in i frysen för det va en hel del finsk korv också. det älskar petri.... jag dumpade lite på den, men den är sååå god... , .

våra tre tjejer fick godis från färjan, dom blev också glada för det. jag fick en kartong engelsk konfekt eftersom petris vet att jag gillar den. men dumpar efter tre stycken. men tanken va snäll, och man kan ju smaka ibland om inte annat. resan på färjan hade i alla fall gått bra för petri, dom åkte med silja hem och han åkte gratis eftersom han åkte med sin pappas kompis. det va ju tur det.... så denna gången behövde vi bara betala enkel biljett. kanon ! ibland kan man ha lite tur också....

så när vi väl hade packat in allt så låg vi bara och höll om varandra länge och petri försökte få en spark av bebbeli, men de blev ingen spark, så man får väl hoppas han känner snart... skulle så gärna vilja att han fick göra det. blir ju mer verkligt för honom med då ! så kanske i morgon...
nu har jag precis skjutsat honom till jobbet, för han ville inte ta ledigt och missa en dags lön bara för att han va trött efter resan. tyvär så blir ju inte barnen så glada. men värst va de väl för michelle som inte hann träffa honom alls... trist att dom går om varandra ! på fredag åker ju barnen till sina andra föräldrar och petri jobbar ju till två på fredag natt så det är ju inte mycket att göra. vi får ta nästa helg och hitta på något själva bara familjen !
typ badhuset igen, det gillar ju barnen och det kostar inte så mycket !

nu ska jag försöka få något gjort, jag ska väl ta vovvarna snart och så ska jag väl fixa lite med barnen innan det är dags för dom att hoppa i säng för natten... jag ska skriva ett brev och skicka också !

men jag kanske skriver mer senare !

puss på er från en väldigt lycklig människa !

klicka på denna!

hej mina vänner.....
klicka på denna länken så blir ni medlemmar och kan få gratis presentkort ! de blir skoj om vi hjälps åt så kan vi få en massa skoj !

kom igen... jag behöver lite present kort nu när bebben ska komma snart och allt !!!!

kram !

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=10131

tisdag 9 september 2008

hoppas att dagen går fort.......

ja som rubriken låter så vill jag att den här dagen ska flyga iväg så att jag kan vakna i morgon och känna att om två timmar får jag träffa min sambo..... så skönt att äntligen få hem han igen.
nu har jag som ni kanske ser lekt med kameran igen.... det blev lite ansikts bilder idag. så jag tänkte att den där passade bra högst upp på min blogg....
idag har även min vän kristin varit här och fikat. det va skoj, med sig hade hon sin son. en aktiv liten gosse... men söt i alla fall.... vi drack te och åt lunch, sen skjutsade jag hem dom när jag skulle åka och lämna pengar till michelle så hon kunde klippa sig. jag hoppas att hon får en frisyr som hon gillar för i morgon ska hon skolfotas....
jag kan sätta ut bild sen och visa hur resultatet blev... små tjejerna ska inte fotas förrän den 22. så dom hinner klippa sig senare !


nu snart ska jag sätta fart och laga lite mat och sen äta och sen börja älda och gå med vovvarna. sen är det nog läggdags innan allt de är klart. jag ska bädda rent i sängen också. tänkte de kan va skönt för petri att få komma hem till en nybäddad säng. och dessutom så skulle jag kanske sova bättre i natt om jag fick lite snygga lakan...... jag sover ju så illa nu när magen har börjat växa.... jag vaknar stup i kvarten och vänder mig och jag är kissnödig och ja, ni som varit gravida vet väl på ett ungefär..... men så här hade jag det inte när jag väntade felicia... då sov jag jätte bra ! men de e ju olika med olika magar..... jag är i alla fall trött redan nio på kvällen, så jag kan nog somna när som efter att barnen lagt sig...


så i morgon blir det att gå med vovvarna på morgonen och sen åka till stan och hämta min älskling, ska bli så skönt även att han kommer att jag onsdag till fredag natt så han kommer ju inte va hemma så mycket i alla fall förrän i helgen. men då är han i alla fall här i sverige och vi ses små stunder i alla fall. vi kommer nog inte att tröttna på varandra i första taget om våra liv ska se ut så här.....
det är nog på tiden att vi gifter oss.... ha ha ! vi får väl se !


nu sitter jag och avnjuter en god fullkornsmacka med keso och sallads krydda. till middag när michelle kommer hem blir det förmodligen korvstråganoff med ris.

bäst att jag tar och gör något nu och så kanske jag skriver senare igen !

ha de gott så länge !

pussar och kramar !

måndag 8 september 2008

en bild

försökte ta lite fina bilder idag! kanske inte lyckades så bra. det är svårt att ta bilder på sig själv i spegeln men här är i i alla fall en av bilderna. tyckte den va lite fin i alla fall... men som sagt lite knöligt att ta i spegeln....
jag gillar ju svartvita bilder så jag tänkte att det skulle vara fint att ta lite sådana på min lilla mage, men även få med ansikte! det gick väl halv bra.....

sitter i alla fall här vid datan och segar, ska snart ta min lilla diesel kille på en runda... sen blir det nog inte mycket mer i dag. kanske vika lite tvätt... men jag ska nog lägga mig tidigt... känns som om all sömn är värd mycket nu.... plus att ensamma kvällar är ingen höjdare. tv är ju inte så där jätte skoj. och datan tröttnar man ju på efter en stund. så det blir sängen och krama kudden...


har inte pratat med petri än idag, så jag vet inte när han ska komma hem, men jag tror nu att det blir onsdag morgon, för i så fall åker han ju i morgon kväll. han messade förut... men jag saknar honom så himla jätte massor att det känns som onsdag morgon är mil bort.... känns kanske bättre i morgon !


nu ska jag diska och ut med diesel. men jag skriver säkert i morgon igen !

puss!

söndag 7 september 2008

längtar !!!!!

fy, idag är vädret hemskt trist, blött duggregn som kommer ner, de va inget skoj att vandra ut med mina vovvar... kändes bara höstigt....

petri är fortfarande i finland och det känns jätte jobbigt, min trötthet som jag haft de sista veckorna blir värre, troligen på grund av järnbrist och vädret som suger. jag känner att jag skulle behöva en energi bomb så jag kan få lite ork....
det känns jobbigt att petri är där också för att man saknar honom, det är lite annorlunda att vara ifrån varandra, det är ju nyttigt men nu har det blivit så mycket av den varan. och det är ju ännu jobbigare tack vare att vi inte varit ifrån varandra så mycket sen vi träffades... vi gillar lixom att umgås med varandra och våra barn... vi pratade snabbt i telefon i går och om det blir som han trodde så åker han tisdag kväll från finland och anländer i norrköping på onsdag förmiddag.... det känns som en evighet dit..... så då blev det sex dagar även denna gången fast vi båda sa att det inte fick bli lika länge denna gången...
men man kan inte råda på allt... ibland får man ta det som det blir.

*snyft*
jag får helt enkelt tycka lite synd om mig själv....

idag ska jag fixa lite här hemma plocka lite och tvätta lite, slänga ut lite annonser på tradera och lite sånt... ska försöka orka med lite i alla fall. barnen ska till kvarngården på eftermiddagen. så dom kommer vara borta ända till halv fem och förmodligen vara ganska trötta sen ! så dom hinner äta kvällsmat och sel ite tv, öva lite med instrumenten och sen är det dags att sova.... på onsdag ska dom på skolresa till norrköpings stadsmuseum och titta. det blir nog skoj för dom ! annars ska det väl inte vara så mycket denna vecka...
michelle ska ta skolfoto på tisdag och jag skulle så himla mycket vilja få råd att skicka henne till frissan innan dess. tycker så synd om henne, dom andra ska ju fotas efter barnbidraget har kommit så dom hinner klippa sig.
jag får hoppas att jag kan fixa lite pengar till de!

igår fick vi besök av Malin och hennes barn, det va trevligt... vi pratade och barnen busade...


barnen ska få sälja jultidningar har jag bestämt nu i alla fall. om de inte får någe sålt till grannar och så så köper ju i alla fall vi i familjen och lite andra.... så då får dom kanske en liten vinst på det ! dom tycker ju att det är så skoj !

nu ska jag sätta lite fart och äta lite mellis så jag får lite energi... men jag kanske skriver senare. puss och kram så länge !!!