fredag 7 mars 2008

lugn fredag !

hej !
nu är det fredag kväll, och som vanligt så måste jag ju skriva hur dagen har varit ! så skönt att sätta sig vid datan och skriva av sig lite !

idag har jag inte gjort så jätte mycket, eller ja de beror ju på hur man ser det. vaknade klockan sju med jätte migrän, suck så himla trist. och så insåg jag att huvudverkstabletterna va slut och kaffet likaså. och affären öppnar nio, så det var bara at vänta och så skulle jag va i skolan med små tjejerna kl kvart i tio för dom hade uppvisning med instrument.
jag fick gå där med min huvudverk och elda och duscha och fixa i ordning mig och sen ta ut vovvarna på en snabb tur, sen va det dags att åka till skolan ! så det blev att handla efter skolan! suck. men jag överlevde ju de med ! och kaffet smaka desto godare eftersom jag va sååååå sugen när jag väl fick de !
och när tabletterna hade gjort nytta så städa jag lite i huset, sen kom hela familjen hem inom en timma! så förmiddagen gick snabbt !
klockan två bestämde jag mig för att åka till stan och träffa tette eftersom hon ska åka hem i morgon , jag ville inte missa att träffa henne, de bli ju inte så ofta längre!
jag åkte i alla fall in till stan och vi gick en prommenad i folkparken med hennes lilla bebis teodor. han är sååå söt, vilken goding ! prata en massa skit, och hade trevligt ! hon blev chockad över att hela jag va borta som hon sa ! men jag har ju 28 kilo kvar att ta bort så nog finns det lite till att bli av med !

nu ska jag äta min kvällis och se lite på tv sen ska jag nog så småningom hoppa i säng, i morgon blir det ju bowling ! michelle ska ha sitt kalas på bowlingen i söderköping! och små damerna ska också få bowla. blir kul !

natti natti och på återseende !

kram Elin !

torsdag 6 mars 2008

friskis

pust, gäsp, och allt annat man kan säga så här klockan halv elva på kvällen. jag är i princip nyss hem kommen, jag va på friskis med Malin och min syster. de va skit kul men jobbigt, idag tog de i mot lite, men bara lite..... kändes i alla fall skönt i kroppen ! på söndag blir det syrran och jag som kör. bli kul de med. Malin ska tyvär jobba.

just nu sitter jag här har nyss ätit min kvälls macka och kollat mailen. jag r trött och ganska seg i kroppen också. va ute med hundarna nyss och frös som en liten hund jag med. men det gör jag alltid efter träningen !
ska väl hoppa i duschen och sen ska jag väl snart krypa ner i sängen ! det låter inte helt fel kan jag säga.

snart är det helg, och barnen är hemma senna helgen, det känns skönt. michelle ska ha sitt kalas på lördag och då ska vi bowla. ska bli kul och se om barnen lyckas. det är ju många år sen jag bowla nu. så jag är nog också en aning ringrostig. men det ska väl gå !

jag har tänkt en hel del i dag på jobb och annat, jag måste försöka hitta ett jobb som jag mår bra av. klarar ju inte längre att jobba natt ! det känns inte bra för min vikt. får inte in matrutinerna efter jag jobbat, så jag måste nog sadla om. jag ska till arbetsförmedlingen snart så jag får väl kolla upp det där med lärlingsplats och se om jag kan bli någe annat, skulle va så skönt.....
jag ska försöka leta rätt på ett del tids jobb så länge så får vi se om jag kan jobba typ 75 % på någe som jag mår bra av! vi behöver ju pengarna! fy va hemskt att man inte bara kan få välja ett jobb och sen trivas med det !

ja ja, nog babblande för idag !
jag skriver mer i morgon !

natti natti !


torsdag!

halloj ! torsdag idag ! sköööönt ! nu är det dags för friksis och svettis ikväll. ska bli så skönt, hoppas att det blir ett hård pass.
jag behöver det ! i morse gick jag med vovvarna, det regnade när jag gick men när jag kom hem igen så sken solen ! helt underbart med en stor härlig sol på himlen. våren kanske kommer nu !

malin ska med på friskis skönt det. för jag tror inte att syrran ska med och själv vill jag ju integå. ska som sagt va bli så skönt!

nu ska jag sätta igång med maten, jag ska laga chili con carne til petri och köttfärsås till banen, och till mig själv vet jag inte än. det märks. kanske kan jag ta köttfärsås idag, det är ju inte så onyttigt, behöver ju proteinet i köttet och lite fett skadar ju inte, man behöver ju de också !
men tyvär så har jag knappt inga grönsaker kvar hemma. suck så jag får väl skrapa i hop de jag hittar. tycker det mesta börjar ta slut i mitt förråd av frysta saker, dags att storhandla igen !

så nu ska jag laga mat och efter det ska vi äta och sen ska jag skjutsa barnen till danse och efter det hem igen, sen är det dags för friskis och sen lär jag väl slockna. men då är ju klockanredan halv tio.

jag skriver kanske sen när jag kommer hem, annars skriver jag i morgon igen !
på återseende !

puss / Elin !

onsdag 5 mars 2008

det känns i kroppen !

oj oj ! två dagar utan träning. fy det känns i kroppen, nu är det dags, jag måste få träna. och jag ska ju på friskis i morogn om inte alla andra stannar hemma. jag vill ju fortfarande inte gå ensam dit ! fy. det är så hila jobbigt att man känner isg rastlös i kroppen och irreterad på sig själv när man inte kommer i väg ! jag ska försöka ta mig en långprommenad med vovvarna i morgon. och hoppas att det är fint väder så man kan njuta av det samtidigt !
just nu sitter jag trött och dan här vid datan ! fy, jag ska gå och sova tror jag ! behöver nog få ett par timmars sömn.....
petri och jag har sett på film ikväll. en al pacino film, ganska bra ! i övrigt så har dagen varit bra, lugn och bra på alla sätt !
jag skulle ha tagit en fika med tette i morgon men det verkar inte som om det blir av. det är synd. det hade varit kul, men ibland sker det konstiga saker i livet som gjör att saker och ting inte sker. synd det ! så jag får ta en långis och så får jag städa lite här hemma i stället.

ska försöka sätta ut lite annonser på tradera också, det har ju blivit lite av en hobby och en drog för mig, känns kul när det rullar in pengar stadigt på kontot.
och för små kläder för barnen och för stora kläder för mig är ju inte mcyket att ha. så det är bättre att någon annan som har nytta för dom får ta dom ! visserligen köpa dom men billigt.. men det blir ju lite klirr på mitt konto i alla fall !

nej nu ska jag krypa ner och gosa med min kudde !

jag skriver här mer i morgon !

natti natti !

kram !

skallebang och fika !

oh vilken dag, somnade igår kväll med huvudverk, vaknade i morse med huvudverk, men hade inga migrän tabletter hemma så jag fick ta en annan tablett, den hjälpte lite, iväg och släppa hundarna och elda så huset skulle bli varmt, och sen iväg och fika med min brors sambo. stressig morgon. men det gick ju bra i alla fall. jag fikade med annelie och fick en massa kläder till barnen. dom tyckte de va julafton här hemma. helt ok. så just nu testar dom kläder. det är ju skoj.
annars så pratade vi lite om hundar och jag fick träffa deras ludde, han va lugn och söt. men mina godingar är alltid sötast. fniss!

jag har upptäckt att för tillfället har alla mina vänner kärleksproblem, mycket märkligt att alla har det samtidigt. men det kanske är så det ska vara efter en trist och mörk vinter. då passar alla på att ta fram alla problem och bråkar.
jag kan väl bara vara nöjd och lycklig att mitt förhållande är bättre än det någonsin varit, och det är så underbart skönt att få känna så. det behöver jag och petri med. så himla skönt. våren kommer ju med stormsteg och normalt så brukar jag bli som en nykär galning då. och det är ju inte helt fel, att få sväva runt på små rosa moln och bara ha det gott...

nu ska jag fixa lite middag snart för jag antar att både barnen och petri snart vill ha det. i övrigt så ska jag nog inte göra så mycket idag. jag har gjort två mystery shopping uppdrag idag och tjänat lite pengar, men dom får jag ju inte se förrän nästa månad. men jag ska gjöra ett uppdrag till i morgon. lättförtjänta pengar det är alltid välkommet. jag önskar bara att dom kunde rulla in i lite större antal. men 600 kr för att inte anstränga sig jätte massor är väl helt ok !

ha de så gott så skriver jag senare !!!

puss och på återseende !

tisdag 4 mars 2008

ingen friskis ! *besviken *

hej ! det blev ingen friksis ikväll. trist men jag förstår dom andra, dom hade ju sina skäl. men jag ville ju, eller nja egentligen inte eftersom jag haft ont i huvudet hela eftermiddagen.
men det känns så skönt i kroppen efteråt. men det blir ju på torsdag i stället, helt ok de med. jag vill ju än så länge inte gå själv till friskis. gillar inte tanken riktigt, men det kommer väl så småning om !
jag har ju varit på återbesöket idag i alla fall och det kändes ju kanon !

nu är jag trött, ska krypa i säng snart, ska bara se till så det finns lite värme i pannan innan, annars är det så kallt när man vaknar på morgonen och det gillar inte jag...

i morgon ska jag iväg och fika med min brors sambo och hämta kläder som brorsans dotter vuxit ur. hoppas det är saker som våra barn kan ha.....
annars ska jag inte göra så mycket. plantera lite växter med felicia. hon fick ju ett mini växthus i födelsedags present.

jag skriver i morgon igen !

kram och på återseend e!

natti natti

återbesöket ! :)

hej ! nu är jag hemma igen, efter en dag i norrköping ! det va skönt att komma i väg hemifrån en stund, men det är alltid lika skönt att komma tillbaka hem.
läkarbesöket va klockan elva, men eftersom vi va tidiga så fick vi komma in klockan kvart i elva i stälet, skönt det .
hon vägde mig och prata en hel massa. det roliga va att hon inte kände igen mig när hon skulle ropa upp mig, hon tyckte jag hade förändrats massor.. och det har jag väl.
hon tyckte inte att jag skulle oroa mig för mitt hår avfall men hon skulle be doktor krook att skriva ut zink som tydligen skulle vara bra för sånt, hjälper till att återhämta . annars såg allt bra ut tyckte hon.
hon började räkna efter och titta på min start vikt och min nuvarande vikt och sa att efter ett år brukar man räkna med att en viktopererad ska ha gott ner 40% av sin övervikt. hon räknade bara lite snabbt i huvudet occh sa att det blir ca 45 kg. och nu när jag räknar med miniräknare så visar den ca 50 kg. så hon tyckte jag gått ner väldigt mycket väldigt fort.
men att det inte va någon fara så länge jag själv mår bra. och det gör jag. men hon va väldigt imponerad och gick till och med och sa till dietisten att titta på mig. dom va båda imponerade och det känns ju skönt.
så hon skulle medela min kirurg det och hon trodde att han skulle bli stolt.

med tanke på att jag gått ner ca 7 kg i månaden i snitt de här första sex månaderna så skulle det innebära 42 kg. men jag har bara 29 kg kvar till min mål vikt, så i så fall skulle jag nå min målvikt snabbare än beräknat och snabbare än man brukar.
hon sa att hon aldrig träffat någon som gått ner så mycket så snabbt som blivit opererad i norrköping, så det känns ju skönt, då har jag ju gjort rätt någonstans i alla fall ! hon tyckte att jag skulle hålla mig till att träna tre dagar i veckan och prommenera, inte mer, det räckte tyckte hon, för att hon blev lite orolig när jag sa att jag tränat varje dag en period, man kan bli utmattad och trött lättare, pluss att hon påminde mig om att det bara är 5 månader och ett par dagar sen jag gjorde en jätte stor operation, kan ju va klokt att ta det lite lugnt i mellan åt. så tre dagar friskis får räcka i nu läget så får vi se om jag ökar senare. prommenaderna är ju nyttiga på andra sätt. friks luft och motion, pluss en trevlig samvaro med vovvarna, och i mellan åt petri eller Malin eller barnen.

nu ska jag ta det lugnt en liten stund, sen är det väl dags att laga mat och utfodra familjen, sen är det friksis dags i kväll. det blir malin och jag , kanske mamma och mycket svagt kanske syrran.

jag skriver förmodligen mer senare !

puss och kram och på återseend e!

måndag 3 mars 2008

världens lataste Elin !

go kväll !
idag har jag haft en riktigt slö dag! jag har inte ens gått med vovvarna, utan bara åkt med bilen ut i skogen och släppt dom. usch va lat jag känner mig. däremot så har jag ju rensat ur barnens garderober och städat nedervåningen, så lite har ju gjort i alla fall. men jag känner mig trött och slö. förmodligen för att jag varken gått prommenader eller tränat. men i mrgon ska jag träna friskis igen, då blir det Malin och jag. skönt att få träna... i morgon ska jag även på mitt åter besök hos kirurgen. det ska bli spännande och se vad dom tycker om min viktnedgång och allt annat i övrigt. tänkte kolla med dom va dom tror om mitt håravfall. jag tycker kanske dte blivit bättre sen jag klippte mig så kanske håller håret på och må bättre, vem vet!

jag ska försöka hinna med och träffa tette i morgon också eftersom hon är i norrköping. det skulle va kul ! annars får jag ta det på torsdag, men det känns inte riktigt som om man har råd att åka fram och tillbaka varje dag ! blir ju en slant i alla fall !

nu är det snart dags att krypa i säng, jag är lite seg plus att jag känner att jag måste i säng tidigt om jag ska orka upp på morognen ! och va någorlunda pigg när jag ska till kirurgen klockan elva.

jag skriver i morgon när jag kommer hem från sjukhuset så får vi se vad dom tyckte om allt !

sov så gott allihopa !

puss och kram och på återseende!

söndag 2 mars 2008

måndag morgon ! segt värre !

god morgon !
sitter här vid datan och lyssnar på gammal 80-tals musik och äter frukost. en grov macka med ost och tomat och en kopp kaffe... mumsigt... känner mig lite seg och trött. men jag kommer nog igång så småning om! jag tänkte jag skulle rensa ur ellen och felicias garderob idag. dom har för mycket och en massa för smått så det är dags. sen kan jag lägga ut en massa på tradera, pengar behöver man ju alltid !
i övrigt idag ska jag till arbetsförmedlingen. på något som dom så fint kallar basinformation kl 14. känner mig ju inte så där jätte manad,men annars åker man ju ur a-kassan. så det är väl bara genomlida en timma med dom ! i övrigt så ser väl dagen ut som alla andra vardagar.
ska väl gå med vovvarna här så småningom. men jag känner inte för dte idag, tycker det är kallt och äckligt ! men dom känner nog för det.
igår va jag på friskis och svettis, det va Malin och min mammma som hängde med. det va jätte kul. skönt att få hoppa och springa och känna att man gjorde av med lördagens slapphet. men man måste ju vila ibland också..

jag kan skriva mer senare ! när jag känner mig piggare och vet vad dagen har att erbjuda.

kram och ha en bra dag !