lördag 5 april 2008

picknick och långprommenad !




hej !
sitter här nu klockan är elva på kvällen, jag ska snart gå och lägga mig. dagen har varit bra. vi har haft det lugnt och skönt men ändå fått en massa gjort.
på morgonen tog vi alla sov morgon, så jag gick upp vid halv tio. sen vid tolv gick hela familjen ut på långprommenad. jätte mysigt och skönt. vi tog med oss kaffe och saft och kanelbullar och satte oss i skogen på halva turen och fikade, jätte mysigt ! små tjejjerna cyklade och vi and
ra gick.allihopa va med på picknicken, så mysigt ! kanon dag !


sen när vi kom hem åkte jag och barnen till affären och köpte lördags godis och mat, så lagade jag mat och under tiden lagade petri cyklar, så förhoppningsvis ska barnen kunna cykla på måndag till skolan och jag med. ger ju lite annan motion än vad jag fått hittills alltid bra att variera sig tänker jag !
sen åt vi mat... och efter det fortsatte petri laga cyklar och jag höll på i trädgården.
det va ju så skönt väder ute...

nu på kvällen har jag mest slappat... lagt barn och sett lite på tv. och snart är det dags att sova....

vågen visade 90,3 idag. och jag hoppas att den visar mindre i morgon, är så trött på att se den där nian framfrö, borde vara en åtta... så jag hoppas och hoppas ! senast måndag har jag ju sagt.... och det vill jag att det ska slå in... blir deppig av att vågen står stilla ! även om det bara är en vecka eller liknande...

jag lägger in lite bilder på våran härliga dag ! och så skriver jag mer i morgon !

natti natti och puss och kram !

fredag 4 april 2008

en lugn fredag

hej och hallå så här på kvällen !
denna fredag har varit lugn och skön. jag har inte alls gjort så mycket som jag skulle velat göra. jag tog en väldigt kort prommenad i morse eftersom jag va på lite dåligt humör efter att jag vägde mig, men sen när jag kom hem rakade jag benen och hade lite spa i min ensamhet och efter det så blev mitt humör bättre
jag tog på mig mina nya byxor i stl 42 och gjorde mig fin i håret och sminkade mig så jag kände mig faktiskt ganska pigg och glad efter det.
sen tog jag kort som dom ligger ju här på bloggen. jag tyckte nog att det blev ganska bra faktiskt, jag tar väldigt mycket bilder på mig själv för att jag fattar inte riktigt att jag går ner i vikt, jag behöver se förändringen för att hjärnan ska fatta, och det gör den ändå inte. man får lite fel bild. för i hjärnan så är man fortfarande fet men när man ser foton så är man lite mindre fet och just då i den stunden förstår man men sen är man tillbaka och tänker sig själv som fet ! idiotiskt att hjärnan kan va så !? men det är faktiskt fler opererade än jag som säger samma sak !

nu ska jag slänga mig i soffan och dega lite... ska väl lägga mig ganska skapligt ikväll. ska försöka träna eller gå en långis i morgon. i övrigt har vi inga direkta planer för den här helgen, vilket känns skönt. man behöver ta det lugnt ibland också.... petri ska väl jobba i källaren kan jag tro.... jag kanske fixar lite i trädgården eller något... får se ! känner för att slappa också ! men men det märks !

hoppas att vågen sätter fart neråt snart... senast måndag ska jag väga 89,9 kg. det har jag lovat mig själv och det ska gå ! jag vill ! nu ska jag äta kvällsmat... så att det inte blir så sent med den...
jag skriver mer i morgon igen, kanske kommer det lite nya bilder också !

natti natti !

puss och kram !

extreme make over ! *ler*

så, eftersom jag va lite nere i morse så tänkte jag fixa mig fin som jag skrev i morse.....
jag gjorde ansiktsmask, rakade mina ben och allt annat. sen duschade jag och sminkade mig och fixade håret. tog även på mig mina nya byxor som det är stl 42 i. fniss! helt otorligt att jag kan ha det ! men dom sitter tight, men jag kan ha dom ! så nu känns allt lite lättare. jag känner mig lite sötare nu i alla fall !

jag tog några kort på mig nu så jag lägger in dom så får ni se slutreslutatet efter min extreme makeover som i
nte va så extrem. men i alla fall ! kul och skönt va de i alla fall !

så här kommer dom !

mina byxor i profiloch fram i från


mitt ansikte


kram och tack för denna förmiddag !

torsdag 3 april 2008

VARFÖR????? :(

så nu är det morgon igen ! klockan är halv nio och jag har redan varit ute med vovvarna, visserligen bara en snabbis, dom fick springa lösa... jag sitter just nu och äter frukost.
blev så ledsen när jag ställde mig på vågen i morse. inte ett hg ner. men däremot några hg upp. nu vägde jag 90,9 och igår 90,0. fan ! VARFÖR ????
jag vet inte, just nu går det motigt. jag äter rätt och jag tränar... jag vet inte om det beror på att jag bygger muskler just nu ! om kroppen kommit igång och förbränner fett men bygger muskler. och muskler väger ju mer än fett så då är det ju naturligt ! men hur ska jag veta ? hur får jag reda på om så är fallet eller om det är något annat galet?
jag blir galen. har ju försökt i över en vecka nu att få komma ner under 90. börjar bli så depp på att bara stampa på 90 komma något!!!
vore då fan om jag inte kunde gå ner till 89,9 till i morgon ! eller ska jag sätta målet på måndag. det är ju fredag idag! låta kroppen vila nu under helgen och sen väga mig måndag och se om det hänt någe på vågen.. ha som mål att när helen är över ska jag va ner på 89,9.... japp nu är det spikat.. målet är måndag ! så slipper jag bli alltför ledsen i morgon när jag inte gått ner någe då heller!

just nu som sagt sitter jag och äter frukost. dricker lite kaffe, samtidigt springer jag fram och tillbaka mellan källaren för att elda. vet inte direkt vad jag ska hitta på idag. men jag tror jag ska satsa på att göra mig fin. sminka mig. och klä mig lite finare. och kanske bara njuta av att det börjar bli vår.... fast det va minus i morse!!
jag tror jag ska raka benen, och göra ansiktsmask och hårinpackning och njuta av min egen tid, för nu kommer ju helgen då alla kommer att vara hemma.... och michelle är ju lite jobbig som inte gör något. umgås inte med någon... så hon blir påfrestande... 15 år och helt utan intressen. det är jobbigt både för oss och henne.. men men! det kanske blir bättre i framtiden !

nu ska jag gå och fylla på i pannan !
men jag skriver säkert mer senare !

puss !

onsdag 2 april 2008

försöka duger ju !

hejsan! god morgon, klockan är nio på morgonen och jag sitter och väntar på att pannan ska vilja fyllas på. har precis eldat en panna, ska snart gå med vovvarna. men väntar på att fylla på pannan först.
jag har försökt ta kort på hur jag ser ut idag. och det funkar ju att ta kort i spegeln också. från sidan och fram i från i alla fall. bakifrån blir svårare.
tänkte lägga in dom här nu eftersom det är gan
ska skoj med före och efter bilder tycker jag !
och dessutom hjälper det mig att fatta. för det är faktiskt lite svårt att förstå att man förändras så mycket så fort...

så här kommer dom ! lägger en bild att jämnföra med också. en månad efter op och sex och en halv månad efter op !
enjoy!

en månad efter op 6,5 mån efter op


en månad efter op 6,5 mån efter op

förändring på sidan !

hej !
nu idag har jag gjort lite ändringar på min blogg. tänkte att det kunde va lite skoj ! jag vet inte ni får skriva vad ni tycker, om det är till det bättre eller sämre. annars ändrar jag tillbaka !

idag har jag haft migrän hela dagen, kännt mig allmänt dassig och till och med sovit en stund på dagen, i princip inte gjort något alls. jag har inte ens gått med vovvarna idag, jag åkte ut med bilen och släppte dom i skogen. jag hade alldeles för ont i huvudet för att orka med att gå.
synd för jag vill ju egentligen inte strunta i motionen. men ibland behöver man tydligen det. och migrän är väl ett giltligt skäl. jag har även tagit lite kort i dag på mig själv. men det va lättklädda bilder så dom lägger jag inte ut här, utan det är för eget bruk. fniss. jag ville se om det syndes och hur jag ser ut med bara trosor på mig. och jag måste säga att brösten försvinner väldigt fort. fniss! men det känns samtidigt skönt, dels eftersom jag slipper ha ont i nacke och rygg lika mycket som förr och dels eftersom jag kan shoppa snyggare bhar. ha ha ! och det är ju kul...

i morgon tänkte jag försöka städa i mitt hemska hus, behöver det... men jag har ej orkat i dag och igår va det ju petris födelsedag så då blev det inte så heller. i morgon är det även friskis igen så jag hoppas att jag slipper huvudverk så att jag kan gå på den. det är Anna som är instruktör igen så det kan bli skoj.
idag när jag hoppade upp på min envisa våg så vägde jag 90,0. så det verkar som om min våg inte vill att jag ska ner under 90. och det samma har jag för mig att det va när jag skulle ner under 100. det tog flera dagar av stampande på samma kilon innan den tickade ner till 99,9. jag hoppas att det blir 89,9 i morgon så jag kan slappna av och känna mig stolt. jag har 25 kilo kvar att gå ner till och jag vill egentligen va nere de innan sommaren som sagt men det blir nog omöjligt så jag får satsa på årsdagen. hoppas att jag klarar det. men i första hand nu är ju målet att gå ner till 85 kilo så jag kan träffa janne och linda med flera... nu har jag ju redan brutit mitt löfte, jag träffade ju perpe förra helgen. men det känns lite viktigare med janne och linda. kanske även evis och lina och ta en fika. skulle va skoj att chocka dom lite !

min mens kom ju regelbundet denna månad också, så jag måste säga att det mesta i min kropp börjar funka som det ska nu! jag är så glad över att jag gjorde operationen och jag kan nog aldrig ångra den, jo vissa stunder kan man ju de, tillexempel när man har ont om pengar och knappt råd att handla mat, men man vet att det är jätte viktigt att jag äter frukt och grönsaker och nyttigt och att jag inte kan äta vad som helst. men det är en droppe av havet dom gånger jag ångrar det ! mest av allt så känner jag fortfarande ett lyckorus över operationen och att jag lyckats så bra som jag gjort!

ska komma ihåg att tacka hans krook som min kirurg heter. ska nog köpa en blomma till han ! eller någe. för jag är sååå tacksam ! jag ska ju inte träffa honom förrän på ett års kontrollen och då hoppas jag som sagt att jag kan gå in där och väga 65 kilo och bara vara såååå stolt....

nu ska jag gå och lägga mig och sova, jag är jätte trött troligen på grund av min hemska migrän... men jag skriver i morgon igen då jag också ska försöka lägga ut lite bilder på mig igen. så ni hänger med i förändringarna för det gör inte jag !

kram och natti natti !



lite före operations bilder



så här ser ni två av dom bilderna jag har taget innan operation. det ena är taget ca 2005 på barnens dag i söderköping. då jag hade med mig ronja och felicia.




det andra är taget mars 2007, då vägde jag ca 137 kg. jag hållerpå och klipper träden och eldar grenar. så det känns lite små lustigt att titta på bilderna nu ! men men ! ska ta någon bild hur jag ser ut idag också !kansek kommer senare idag !

kram på er !









tisdag 1 april 2008

friskis och svettis och födelsedag !

så där jag , nu är dagen till ända... klnärma sig tio och jag kom nyss hem ! från friskis, det va anna som va ledare denna gången och jag måste säga att hennes pass har blivit roligare och bättre... så de va riktigt skoj att träna idag, och det behövde jag också kände jag i kroppen.
petris födelsedag blev lyckad tror jag. tror han gillade både barnens teckningar och presenter och kort. och jag tror han gillade tårtan också.
den blev fin ! se själva!

i morgon är det onsdag och jag har inga direkta planer. ska väl städa lite här hemma och gå med vovvarna, kanske hålla på i trädgården om det är fint väder. men det hoppas jag att det är !

nu ska jag sätta mig och slappa en stund! petri ska få sitt sista paket. och sen är det nog snart dags att sova !

jag skriver i morgon igen, då min tanke är att jag ska väga 89,9kg. men det kanske inte går ! men jag vill.

natti natti på er!

petris dag !

tisdag den första april. och det känns i alla fall som att våren är här nu ! solen skiner och det är alldeles vårigt i luften. vovvarna och jag va ute i skogen förut. så himla mysigt med fågelsång och solsken.
idag fyller petri år, så jag ska baka tårta nu på eftermiddagen, jag tänkte jag skulle försöka göra den till finska flaggan. får se om jag lyckas! kul grej!

idag har jag eldat och klyft ved och gått 30 min prommenad med vovvarna och tränat 12 minuter på crosstrainern, det räckte för jag blev trött. har inte bestämt mig än om jag ska åka på friskis ikväll, jag vill ju fira petri också.
vi får se. måste fundera lite.

nu ska jag snart åka till affären tänkte jag. jag ska köpa grädde och mjölk. och så ska jag fixa tårtan här sen. ska bli skoj. sen ska jag hämta barnen och fixa i ordning lite kalas stämning här hemma. får se om petri blir glad sen. han gillar ju inte att fira sin födelsedag. men det gör vi andra ! fniss! paketet han ska få av mig har tony fixat, så han komer väl lite senare. så då får han det då... får vi se hur han reagerar på det. kanske inte är det roligaste att få, men han sa för längre sen att han behövde ha sånt.
barnen gjorde gipsfigurer igår på kvarngården som dom slog in till petri. så det får han av dom ! michelle vet jag inte om hon lyckats fixa något glömde fråga henne igår. men annars så räcker det nog med att hon skriver en dikt eller ritar något snyggt !

jag hoppas att våren är här nu. det är på tiden !

ha en bra dag för det tänker jag ha !

puss och kram !

måndag 31 mars 2008

allmänt dåligt humör !

hej !
idag är en sån där dag då mitt humör är skit dåligt helt utan anledning, jag vill inte träffa någon och jag vill inte prata med någon. känner mig bara otrevlig !
kan kanske bero på att jag sovit dåligt och den sista personen jag tänkte på igår va en person som jag retar mig på massor ! en person som inte respekterar ett nej. vilket jag blir sååå sur på. men jag ska försöka bli på bättre humör innan resten av familjen kommer hem. känns ju inte bra att vara sur när man har folk omkring sig.
en affär på tradera gick lite galet också, så jag är sur på de också. men det löser sig väl hoppas jag. jag har ju pratat med deras kundtjänst och dom är ju på min sida i alla fall. skönt det !

idag väger jag 90,2 kg, så snart snart snart är jag nere på 80 kg klassen. känns så himla skönt, men jag tror inte på det riktigt själv än. måste försöka få in i huvudet att jag inte väger över 100 längre. men det tar väl ett tag att fatta.
jag har gått prommenad idag men inte tränat det va jag för tjurig för att gjöra. men jag kanske kan ta det ikväll. behöver kanske det!
snart kommer barnen hem, och sen ska dom iväg til kvarngården och gjöra lerfigurer, det blir kul för dom. så jag ska handla och laga mat under tiden.
och sotaren ska komma någongång mellan ett och tre. så jag måset ju vara hem ikring för att han ska kunna komma in. får hoppas att jag kan vara trevlig mot honom i alla fall. fniss! inte så skoj att vara sotare annars !

jag skriver mer senare och berättar om min dag !

kram och hej då !

söndag 30 mars 2008

snart kommer dom hem !

nu är det söndag, och det känns så skönt för nu kommer snart barnen hem, har saknat dom massor. ska bli så skönt att få hem dom och livet återgår till det vanliga igen. känns tomt här hemma.
idag tog visst petri och jag sov morgon. vi skulle gå upp åtta men råkade sova till halv tolv. och det är ju inte vanligt när det gäller mig. men det va skönt på sett och vis. sen tog vi vovvarna på prommenad. så underbart väder ute. varm och soligt och man kan nästan känna att våren kommer!
jag har inte gått ner mer nu , men jag hoppas att det visar neråt i morgon igen. verkar som det går långsammare nu. men det är ju bara att kämpa, 4,3 kilo den sista månaden nu och går jag ner det varje månad så är jag ju nere på 78 kilo i juni. och det är ju inte illa. och då i så fall så når jag mitt mål och går ner till 65 innan ett års dagen, och det vore ju inte helt fel.

nu har jag storstädat nedervåning ! och ska hoppa in i duschen. men jag skriver mer senare !

hej svejs !