torsdag 20 mars 2008

lite till ner i alla fall !

hej !
idag vaknade jag före klockan igen, det har hänt tre gånger sista tiden.ganska skönt. pigg och glad va jag ! tänkte jag skulle äta tidig frukost springa en runda med vovvarn och sen elda och duscha. tänkte vara klockan tio i viken. så jag åt frukost samtidigt som barnen, det brukar jag inte göra. brukar äta när jag lämnat dom. och sen tog jag med vovvarna i bilen när jag åkte med barnen och sen gick vi en runda i skogen. skönt va det helt underbart väder att vandra omkring i. så vi va väl ute ca en halv timma och sen åkte jag hem och elda och duschade och fixade till mig, kristin och jag hade bestämt lite grand att vi kanske skulle ta en fika. men hon är nykär och orkade tyvär inte träffas och fika! jag blev lite ledsen och besviken, men man vänjer sig ju vid det med. skulle varit kul att ses. det får bli en annan dag !

jag ställde mig i alla fall på vågen och det va glädjande, nu har ju kilona kommit igång igen ! så idag vägde jag 91,8 kg, vilket då innebär att jag om 1,9 kilo kan klassas som 80-kilo klassen. sååå himla skoj ! känns så skönt, jag närmar mig mitt mål lite grand dag för dag. ganska sjukt att det har gått så fort som det har gjort. jag är nog i chock fortfarande för jag fattar inte att jag väger så lite som jag gör ! och att jag har mått så fantastiskt bra hela tiden, det är också ganska häftigt !

nu sitter jag här och sammanfattar dagen som har varit ganska händelserik. mycket att göra. jag åkte in till norrköping i stället för att fika med kristin. så på vägen in stannade jag i söderköping och fikade med min mamma och min systers dotter Ronja, det va skönt. sen åkte jag in till stan och hämtade petri och vi åkte och handlade tobak och tankade och käkade en korv. sen åkte vi hem och hämtade barnen i skolan och sen hem och fixa till påsk kärringar på löpande band. felicia och ellen skulle gå ihop med mathilda och eleonor. så jag skjutsade runt på barn fram och tillbaka hit och dit. men det gick bra. dom är ju bara för roliga de små liven. och dom fick ihop en hel del godis och pengar.
nöjda och glada men hungriga som vargar när de väl kom hem. då va de dags för mig att åka till friskis. och det skulle vara en ny instruktör idag och det va det . men hennes pass va tyvär en besvikelse. jag trodde nog att det skulle va skojjigare. ingen bra musik och ingen takt. sist jag tränade va de ju benke och då va vi nästan 150 pers i lokalen, nu va vi ca 60 pers. lite skillnad.
blir och ta nya tag nästa gång ! då är det Anna men det är bättre än det här i alla fall !

nu är jag lite seg, sitter med en kaffe kopp och skriver på min blogg. ska hoppa in i duschen och göra mig skön för kvällen, ta på mig badrock och bara njuta ! hoppas att kilona har rasat lite till tills i morgon !

jag skriver mer då !
puss och natti natti !

onsdag 19 mars 2008

6 månaders dagen är här !!! !

hej !
idag är det på dagen 6 månader sen operationen. och jag lyckades med mitt lilla delmål, idag väger jag 92,6 kg. vil
ket innebär en viktminskning på 45,1 kg. i snitt blir det 1,8 kg i veckan. men det stämmer inte riktigt. jag går ca ner 1 kg i veckan, snittet blir ju högre eftersom jag tappade 17 kg bara första månaden.
känns så skönt att jag kom under 92,7 tills idag. sååå nöjd. tills min sju månads dag skulle jag vilja satsa på 85 kg, men det tror jag inte att jag klarar. det är ju trots allt 7,6 kg och det går jag inte ner på en månad. så jag får väl sätta upp ett mer realistiskt mål, till första maj ska jag väga 85 kg, då kan jag åka och fika med janne och linda och perpe. då kanske dom blir hur chockade som helst ! fniss!

jag åt ett par choklad ägg igår, smakade av godiset vi köpt till påskäggen. men fy vad jag mådde illa. men va ändå så himla choklad sugen, tro
r främst det beror på att jag ska ha mens. helt fruktansvärt kom jag på att det va i alla fall. sugen så man kan döda för det och sen när man får det så vill man bara kräkas för att man inte tål det !! suck. men de innebär ju att min mage fungerar som den ska ! och det är ju bra.. men ibland skulle man vilja stänga av den funktionen. jag åt liksom bara tre ägg. men men !
jag ska inte äta fler ägg nu på ett bra tag. jag ska ner mer !
6 månaders bild..

michelle fick ta halvårs bilder på mig nu på morgonen. jag vet inte om det syns så mycket skillnad sen sist. men jag gör som vanligt. lägger ut en bild sen ganska länge tillbaka och en nytagen så ser man skillnaden. det är lite skojjigt !!! det värsta är väl att den där magen lilla magen längst ner är såååååå svår att ta bort. får väl göra fler situps, eller vad man nu ska göra !

ja ja, här kommer bilderna. och jag skriver förmodligen igen senare !

puss !

1,5 mån efter op
6 månader efter operation !










1,5 månader efter op
6 månader efter operation !

6 månaders dagen är här !!! !

tisdag 18 mars 2008

ingen friskis! dumma snö !

hej !
så det blev ingen friskis ikväll, på grund av att det snöade, kände att jag inte ville köra i mörker och snö, och så viktigt är det ju inte att komma till friskis att man ska offra livet för det !
så jag stannade hemma, petri och jag åkte ut med vovvarna och till affären. och direkt efter det så tränade jag på x-boxet. gjorde ett fys test för att kolla hur mycket jag förbättrat mig sen sist och det tog väl ca en kvart och sen tränade jag 30 minuter på x-boxet, efter det gick jag ner och tog 7 minuter på crosstrainern, jag borde nog köra ett par dagar i veckan på den, det känns ju att det ger någe. x-boxet känns inte så mycket.
friskis känns ju, för då är man genom svett när man är klar. men om jag skulle träna tre dagar friskis och två dagar på crosstrainern. undrar om det skulle bli för mycket ?

ja eller i alla fall en dag i veckan, så får det bli, en dag som är bestämt och sen en bonus om det blir två dagar. svårt att hamna på en bra nivå i träningen faktiskt......

nu har jag precis haft fotvård, satt dom stackarna i fot bad och filat dom och smörjt dom och fixat, så nu känns det jätte skönt om mina fossingar. behöver göra sånt oftare, men jag tar mig aldrig tid till det, ganska synd, sen har jag ju ett present kort till en fotvårdare som jag fick av min mamma i födelsedags present, vore kanske dags att boka en tid... skulle va himla skönt. och sen får man väl gå ett par gånger till för att få helt i ordning på tassarna, men det är något jag måste ta mig råd till förr eller senare.

ska snart gå och lägga mig, är seg . behöver sova lite, i morse va jag ju så trött att jag inte vaknade av klockan. dumt. försov mig ju en halvtimma. men vi hann ju i alla fall !

så jag skriver mer i morgon.

ha de gott så länge

puss ! natti natti !

ingen friskis! dumma snö !

snöig kall dag !

så va de tisdag ! och en hel massa snö har fallit ner över vår lilla by i natt. inget skoj alls eftersom jag trodde våren hade kommit. men det kan ju bli så här vi påsk tid, det är ju inget ovanligt.
idag började dagen med att jag försov mig lite grand, jag va visst trött som tusan, vaknade tjugo över sju, men då hade barnen redan klätt sig och kammat sig så det va ju lugnt. det va bara frukosten som skulle fram. och fem i åtta va vi på väg till skolan. så dom kom i tid i alla fall.
efter det åkte jag hem och åt frukost och fixade lite saker på datan. och sen tog jag mina två bästar och gick till skogs. va faktiskt ganska mysigt med snön i skogen och vovvarna tyckte att det va väldigt skoj att springa omkring och bita i snön och knuffa omkull varandra,. så vi va ute ca 45 minuter. kanon skönt. efter det gick jag ner och eldade och insåg att det va dags att ta in ny ved uteifrån så det roade jag mig med i nästan en timma. det är ganska tungt att hålls med, men skoj samtidigt.
dagen har gått väldigt fort. men det är samtidigt skönt, jag har ju hunnit damsuga och torka golv och fixa lite också.och ringt lite viktiga samtal. så jag får nog känna mig ganska nöjd i alla fall.

ikväll är det dags för friskis igen om det inte blir snöstorm ikväll, jag gillar inte att köra bil när det snöar massor och är mörkt, tycker man blir blind och yr. så jag hoppas att det kan va uppehåll så jag kommer iväg på friskis för det skulle va så skönt ikväll, avreagera sig lite och ta ut all energi på det. ikväll tror jag visserligen att det är anna som r instruktör och hon är ju den lugnaste av dom, men det blir nog skoj i alla fall.

jag har sökt ett ledigt jobb i dag, men sommarvikarie tyvär enbart, men jag tänkte att man kanske får in en fot och kan stanna där. sos alarm va det på. och det skulle jag kunna tänka mig att jobba med.
funderar på att sätta mig och ringa runt lite andra jobb också, eller fundera ut om jag kan hitta på något att starta eget, för det skulle va det absolut roligaste.
ja ja, vi får se hur framtiden ser ut !

kram, jag skriver mer senare !


måndag 17 mars 2008

ny dag! men vad är det som kommer i luften ?

god för middag !
vaknade med gott humör, pigg, till och med före klockan ringde och trots att jag sovit ganska dåligt i natt. vaknat flera gånger utan anledning. men jag va i alla fall pigg. vi gick och la oss ca 23 igår kväll. så det va ju tidigt för att va vi !
nu på morgonen har jag fixat och donat lite. eldat och klyft ved och gått en kortis med vovvarna. vädret är ju inte roligt att va ute i ! svin kalt, blött och så kommer det en massa snö uppifrån ! fy bubblan, jag som trodde våren va kommer. men icke!
ja ja, de e ju bara ta det som det är och acceptera det hela, men känns inget skoj !

nu sitter jag och mumsar i mig en banan till mellis. fryser som en hund och funderar över om jag ska ta ett tränings pass innan jag duschar. skulle va bra eftersom jag gick så kort prommenad.

skriver nog mer senare ! ska försöka få lite gjort här hemma nu !

puss och kram och på återseende!

söndag 16 mars 2008

en helg ! en fest ! ett pass !

hallå på er !
jag har visst inte skrivit sen i torsdags, så jag får väl sammanfatta helgen nu då !
i fredags va petri och jag på stan och shoppade för mina presentkort, så jag hittade inga kläder direkt som jag ville ha så jag köpte smink på hm och trosor på lindex. blev nöjd för de också. kul att ha lite roligt smink.
sen på kvällen mysade vi bara i soffan. de va skönt de med, såg lite film och bara slappa.
lördagen blev det kalas, syrran 30 år! jag garnerade tårtorna innan festen och sen klockan tre började folket rulla in ! blev ett bra och trevligt kalas.
efter det skulle vi gå ut men det fanns inte så mycket att göra så jag åkte hem, skit trött och somnade i soffan.
söndagen vaknade jag klockan halv tio och började städa köket.damma hyllorna och diska alla mina prydnads kossor. sen eldade jag och petri och jag tog en prommenad ut i skogen i solskenet med vovvarna. det va jätte skönt ! sen va de dags att åka till friskis, det va benke idag, tyvär så har jag hft migrän hela eftermiddagen så jag njöt inte särskilt mycket av passet, men det gick bra. kom hem för ca 20 minuter sen och nu är alla barnen hemma, det är skönt att hela familjen är hemma. snart dags att lägga barnen, jag tog precis nyss en migrän tablett och hoppas att det ger sig. det suger att ha migrän, bara skönt att det blivit bättre efter operationen.

så har min helg varit. så nu är helgen över och i morgon är allt tillbaka till sina vanliga rutiner. skönt på sett och vis. i morgon ska jag ringa lite viktiga samtal och sen ska jag fortsätta städa huset. det är ju påsk nu snart också.

skönt att det snart är läggdags !

fick frågan av hanna om jag kunde lägga ut hur jag äter varje dag här på bloggen, så det ska jag göra. men det fixar jag under morgon dagen !

skriver mer då !

puss och kram och på återseende !