måndag 10 mars 2014

livets små prövningar

ja, igår va dagen full av små prövningar, jag lovade mig själv att inget skulle kunna få mig arg igår. och jag höll de.... trots diverse små prövningar.
morgonen va kanon. jag kom till jobbet. pratade lite med bra arbetskamrater och tog sen med mig elev ut på morgonrundan som numera mest består av att ge insulin.
morgonrundan gick bra. sen in och fika med en arbetskamrat och han är alltid lika kanon att fika med, man blir glad av sällskapet.
sen ut på nästa runda. som också gick bra. träffade min vän emma som är assistent hos en av mina patienter. alltid lika kul att ses.
sen va de lunch och den åt jag med samma kille som jag fikat med plus en läkare och två andra sköterskor från landstingssidan. och det är alltid lika kul. mycket skratt blir det när vi tar lunch tillsammans.
dagen rullade på.
när jag kom hem möttes jag av ett inte fullt lika roligt brev. men efter ett samtal va de ordnat och felet hade rättats till. så nu känns det bra.
sen kom kvällen och barnen somnade .
vi slappade i soffan. och sen skulle jag åka och köpa cigaretter till petri. tog bilen som ska besiktas på onsdag, och naturlitvis bara för att jag tog den så stod polisen där.... så det blev böter.
men eftersom jag hade lovat att inget skulle kunna få mig arg. så va jag lugn och poliserna va jätte trevliga och gjorde ju bara sitt jobb så vad ska man säga...

jag tänkte försöka ha samma inställning idag..... inget ska kunna rucka min positiva energi !
de bästa igår va också att min sänka hade gått ner från 46 till 18. och den ska ligga under 21. så det känns super....

så det innebär att sänkan inte är en risk vid operation och jag har en dag kvar på pencillinet.
jag är nervös för op och drömmer ganska mycket på natten. men jag ser samtidigt fram i mot det ! en dubbel känsla.!
två dagar kvar sen är dagen med stort D här.... hua jag som har väntat och kämpat så länge... nu ska jag äntligen få den. och sen är det bara börja finslipa kroppen.....

nu är det dags att dra till jobbet , idag ska jag introducera en vikarie. vi får hoppas att det går bra ! men har mina tvivel!

god morgon på er och ha en härlig dag !

söndag 9 mars 2014

nedräkning!

ja nu är det verkligen nedräkning. tre dagar kvar till torsdag kväll och på fredag morgon är jag på väg...... rädd nervös och en aning förväntansfull. 
men allt kommer säkert att gå bra. 
smärtan skrämmer mig inte alls. utan det som skrämmer mig är narkosen och om risken för att aldrig vakna igen. men som dom säger så är ju riskerna små idag. men rädslan finns ju där ändå. 
jag tänkte försöka fasta fram till operation eftersom jag gått upp fyra kilo sen jag va på besök på plastikkirurgen sist. 
så jag blir rädd att dom ska säga nej jag väl kommer dit , säga att jag är för tjock. vet att det säkert inte kommer att hända. men i alla fall. 


jag kommer garanterat lägga ut före och efter bilder vart efter. måste ju ha gördel på mig dygnet runt de första sex veckorna. 
och magen är väldigt svullen första tiden. jag läste att man inte kan se det färdiga resultatet förrän ca 6 -12 månader efter operation. så efter sommaren kanske jag kan se lite resultat. 
jag längtar verkligen efter att få komma igång med träningen efter operation. för nu blir det att satsa allt. 
efter att bukplastiken är gjord och jag får klartecken för att träna ska jag gå ner tio kilo och börja forma en riktigt snygg bukmuskelatur och försöka slanka av benen lite. 
nu kommer all fokus ligga på att komma i en bra form och må bra. 
mycket träning, mycket boxning joggning och kettelbell. 

idag blir det jobb. och idag ska jag ha med mig en elev och lära henne lite saker.... sen resten av veckan ska jag introducera min vikarie som ska jobba för mig när jag är sjukskriven.... 
så denna vecka kommer gå så fort. 
när jag kommer hem idag från jobbet ska jag ta med mig min lilla kille ut på en cykeltur..... det kommer bli härligt ! han och jag behöver lite egen tid ! 


ha en toppen dag ! 

// Elin //