fredag 18 juli 2008

tidig morgon i ensamhet !

god morgon på er!
här sitter jag och myser med mitt kaffe en tidig lördags morgon ! eller så himla tidigt va de inte jag gick upp, runt halv åtta. men ingen i min familj har lyckats komma upp ännu mer än jag! så det blev en ensam frukost framför datan i morgon stundens lugn, bara mina morgon pigga vovvar som kom och ville pussas lite för att sen somna om !
idag är det lördag och jag njuter av att hela familjen är hemma.... känns bra. inget skojjigt väder ute, men dagen kan ju bli kanon för det ! blir nog kanske inte att åka och bada, men kanske åka och köpa glass eller något annat mysigt !

petris kompis hasse ska komma hit och fika idag och hämta lite saker som är hans. jag vet inte hur dags han kommer, men det märks. kan ju bjuda på lite paj kanske, jordgubbspaj, barnen brukar ju uppskatta det !

för min egen del så mår jag ganska bra, men misstänker att jag fåt urinvägsinfektion, inget skoj alls, menjag ska försöka uthärda till måndag, nu är det ju ingen mening att ringa vårdcentralen i alla fall. men det känns inget skoj ifall det bryter ut på allvar. man kissar ju ändå hela tiden när man är gravid. och nu kissar jag ännu oftare men det kommer inget. snyft !
trevligt samtalsämne!!! *nej*

jag hoppas att dagen kommer att bli bra. och att eran blir det med, trots et trista vädret !

kramar på er allihopa !

barnen är hemma !




go kväll allihopa!

nu är alla barnen hemma och vi har ätit kvällsmt precis... varm macka, så smarrigt ! felicia hämtade jag vid elva och vi åkte och handlade på willys i söderköping och så passa vi på och kolla på jysk och priskrossen. vi köpte väl inte direkt något, en borste var till ellen och felicia eftersom deras gamla hade gått sönder..... och så handlade jag lite städ grejjer annars inget. va väl inte riktigt på choping humör ! för dum snål...

michelle och ellen skulle komma vid sex men kom vid sju men det gjorde ju inget, vi åkte och jagade glassbilen och köpte ispinna
r direkt. smaskigt tyckte barnen, och jag tyckte dom va skapliga, är ju ingen godisgris längre, men en isglass kan va smaksigt !

petri är i väg en sväng med sin kompis hasse till stockholm och kommer väl hem vid tio antar jag ! känns skönt att alla är hemma tillsammans den kommande veckan !
michelle och jag har suttit och pratat bebis och
språkresor och pengar en bra stund nu och ibland är det ganska skönt att bara sitta och prata med henne! hon är ju ingen typisk 15 åring !
hon vill åka till england på språkresa. men det kostar massor. det är så synd !

min mage lever sitt liv och rörelserna blir tydligare och tydligare för var dag som går. så härligt ! idag fick jag en skärande känsla längst ner i magen som dom påstår är ligament smärtor så jag hoppas ju att det är det ! jag vill absolut inte att det ska hända något. men blir så rädd... men det gick över snabbt ! skar till som en kniv tre fyra gånger !
läskigt är det... graviditet är smått hemskt för att man är så orolig för man vet ju inte alls vad som händer där inne. men å andra sidan så är det helt underbart också... förväntningarna och lyckan och den mysiga magen som sparkar och knölar runt... så häftigt och man är ska vara lyckligt lottad om man får vara med om det.. det är ju inte alla som får det !


nu är jag i alla fall inne i vecka 17. känns skönt., så snart är det dags för ultra ljud. det ska bli skoj ! hoppas att allt ser bra ut !
här kommer bilder på lilla magen i vecka 17.
ha en bra kväll allihopa!!!

onsdag 16 juli 2008

min dag har varit bra....

hej! nu sitter jag här ! det är kväll, klockan är redan åtta och jag är trött som en gnu... skulle kunna hoppa i säng nu om jag fick ! det får jag väl men det skulle kännas lite knasigt att krypa i säng så här tidigt ! så jag håller mig uppe en stund till.

igår va vi ju som sagt ute och fiskade, vi va ute ganska länge och det va lugnt och skönt och lagom varmt.. jag fick en fisk och petri fick väl typ tio. han är lite duktigare än jag på teknik med spö och olika drag, jag kan ingenting, jag fiskar för att det ä
r skoj. och för att vara sällskap till min sambo!*ler*

sen igår kväll när
vi kom hem, låg vi i soffan och kollade på film, sen gick vi upp i sängen och satt på en till film som vi somnade till. ganska skönt och slappt, lagom för en dag tillsammans. solen tog ganska bra i mitt ansikte så det sved och brände där, men idag känns det bättre!

idag har vi varit i söderköping hos barnmorskan! vi skulle dit och lyssna på hjärtat, jag hadekollat fel på tiden, men hon lät oss komma in i alla fall ! jätte snällt.. och vi hörde det lilla hjärtat, jag har ju varit inne två gånger tidigare för att lyssna på hjärtat, första gången hörde vi inget och andra gången hörde vi djupt där inne, men denna gången när petri va med, kom lju
det direkt. som en galloperande liten häst. barnmorskan sa att det lät jätte fint och att det va 145 slag per minut. så underbart att få höra den lilla där inne och veta att den lever och frodas!
så nu är det bara att vänta till ultraljudet vi ska på vecka 18 det är den 31/7 så det är inte alls långt kvar! 15 dagar kvar ! det ska bli skönt att få se den lilla och att få köpa med foton hem på den lilla så att barnen får se den också ! enligt vad alla myter säger så ska det ju vara en liten kille, men å andra sidan så låg felicias hjärtljud också under 150 varje gång så jag tror inte ett smack på det där. och det spelar ingen rll,
jag vill inte veta könet innan den kommit ut i alla fall.
vi ska på två ultraljud, nu ett i vecka 18 och sen ska vi på ett tillväxtultraljud i vecka 32. då vi ska kolla att h*n vuxit som den ska, annars kan man tvingas att förlösa bebisen tidigare tror jag ! men det ska nog inte vara någon fara. jag försöker äta nyttigt så att h*n ska få den n
äring den behöver för att växa till sig ! och det gör den nog, för magen väer i alla fall !

jag saknar felicia som en galning och jag skulle ha hälsat på idag, men dom va ute i skogen och åkte cross så det blev inte så, därför funderar jag på att åka in en liten sväng i morgon, visserligen kommer barnen hem på fredag, men jag saknar sååå mycket. dessutom tror jag att jag måste åka in i morgon och ge mitt sista farväl till casper, mammas hund, han ska nog få somna in i morgo
n eller fredag. han är 11 och ett halft år gammal.stackars mamma, det kommer bli jobbigt för henne en tid, och det kommer bli jobbigt för barnen att säga adjö. men det är ju livets hårda regel, man lever och man dör så ska ju livet e ut, hur illa man än tycker om det, jag hatar det! jag hatar känslan av att veta att jag inte kommer att leva för alltid !

jag lägger in ett par kort från vår lilla båt tur här !

ha de så gott !


krame
n !

tisdag 15 juli 2008

tisdagen !

god morgon !
här sitter jag och dricker morgon kaffet och bara tar det lungt! idag ska vi ut med båten och fiska lite !
ska bli skönt ! lite avkoppling och annat att tänka på. igår messade hasse att felicia och han hade kommit hem från öland, det kändes skönt. jag saknar henne så det verker i alla delar av kroppen. och på fredag kommer barnen hem det ska bli så skönt!

nu ska vi ut och gå med våra vovvsingar, sen ska vi åka. men jag skriver kanske mer senare!

puss och kram och ha en solig dag !