fredag 28 november 2008

välkommen helgen ! du är efterlängtat!

jaa, verkligen, den här helgen är efterlängtat mest för att jag är så trött så nu vill jag slippa gå upp halv sju. jag vill sova tills jag vaknar. och det får man ju på helgen för det mesta i alla fall ! bebisen suger ur all energi ur mig just nu! skulle kunna sova både nu och då.
idag har jag mest tagit det lugnt på grund av en massa sammandragningar och värkar, det började igår och har pågått hela kvällen och natten igår och nästan hela dagen idag... med ont i ryggen och lite små sammandragningar. bebisen har hoppat och skuttat där inne. mycket energi har den lilla stundvis. lite skoj och skönt att veta att den lever och simmar runt där inne. mindre skoj med värk i ryggen.
nu på kvällen tog jag ett krafttag och satte upp ljusslingan på vår ballkong, det blev fint. så i morgon ska väl resten upp. jag hoppas att barnen är villiga att hjälpa till lite grand.
och att petri kan hämta ner kartongerna från vinden. så ska jag passa på och slänga allt jag inte vill ha av julsakerna så man rensar det samtidigt. orkar inte ha så mycket saker uppe. i alla fall inte i år. bebisen kommer ju också och dp vet man ju inte hur mycket energi som finns sen när man ska plocka undan alla tomtar och glitter och annat som står, så jag tar bara fram lite i år. så i morgon smäller det ! fniss!

jag har köpt dom två första presenterna till barnens adventskallender som dom ska få varje advent. så det blir ju fyra små paket innan jul. som en liten försmak på julen.
sen måste jag nog sätta fart och handla julklappar också. nu är det ju inte många dagar kvar ! usch ! stressen finns i bakhuvudet! blev ju ingen ullared i år trots att jag pratat om det hela tiden ! så ett par paket är skickade men det finns några till att fixa. ganska många! petri verkar i alla fall lugn över att vi kommer att hinna.

så idag går jag jag in i vecka 35 så i morgon är det bara 40 dagar kvar till beräknad förlossning! längtar !!!!!

nu ska jag fixa kvällsmat till barnen och sen är det dags att lägga dom !
sen ska jag nog lägga mig tidigt jag med, kanske se en film i sängen !
men jag måste nog försöka vila så att värken i ryggen släpper och så att inte bebisen kommer ut tidigare än vad det är tänkt !

jag kommer med foton i morgon på magen och hur julpyntandet blir.

hoppas att ni får en fin fredags kväll !

kram !


torsdag 27 november 2008

min torsdag !

ja, nu är torsdagen också förbi.
de gick ganska fort den här veckan !
petri har jobbat sina tre nätter och är nu ledig ett par stycken.
det känns väldigt skönt att få ha honom hemma. allra helst nu när det börjar närma sig förlossningen och allt. man vill ju helst inte va helt ensam, i alla fall inte på nätterna.
idag kan jag väl säga att jag knappt gjort något alls.
jag började morgonen med att försöka vakna till liv dricka kaffe och äta frukost med barnen och sen skjutsa dom till skolan!
efter det började jag elda för att få lite värme här hemma, det har varit tö väder idag så all snö är borta. så himla trist. däremot blåser det full storm här i trakterna... det dånar i huset i mellan åt ! under tiden pannan brann så satt jag och pillade med alla räkningar och det är ju inget jag tycker är speciellt roligt. man blir bara sur över att pengarna bara stannar kvar på kontot en snabb stund ! så jag ska betala in dom under kvällen så har man återigen gjort av med ett par tusen! blä !
efter den trista uppgiften tog jag mina vovvar och gick med till gärdet så dom fick springa. tyvär vill ju diesel bara para sig med svea eftersom hon är inne i höglöp nu! jag blir så trött på honom... skulle kunna strypa honom. han piper och gnäller och äter inget och juckar och slickar på svea och ja allt man kan tänka sig bara för att han hoppas på att vi ska låta honom para sig !
nu har väl tankarna gått till att vi kanske måste omplacera honom! vill egentligen inte, men jag vet inte om jag orkar detta var sjätte månad och om jag över huvudtaget orkar med att ha två vovvar sen när bebisen kommer!
jag älskar min lilla Diesel kille och skulle helst av allt se att han kom till en familj här i gusum som äslkar honom lika mycket och så att jag kan fortsätta träffa honom ihop med svea ! det skulle va underbart ! men sån tur har man väl inte !
ja ja, vi får väl se vad framtiden för med sig !

efter prommenaden vaknade petri och vi låg i sängen och pratade en lång stund och mysa med bebis magen ! så himla mysigt att dela graviditeten så!
efter han hade gått upp så kom carita och thea på fika. så vi hann fika en timma innan det va dags att hämta barnen. mycket trevligt va det ! och thea är så gullig, så hon matade diesel med mat så han åt sina första tuggor på flera dagar. stackarn, han mat strejkar bara för att få svea!

sen efter det har dagen bara rullat på. petri och jag gick med vovvarna i skogen... sammandragningar och värkar... fy va jobbigt. kan inte gå så långa sträckor nu... sen handla vi och sen va de dags för maten... och nu sitter jag här ! mätt och nöjd.
men ont i nedre delen av ryggen, det kommer i små omgångar så jag undrar om det inte är lite värkar som kommer... fy! ont gör det i alla fall ! och bebisen ska ju inte komma ut riktigt än! jag går in i vecka 35 i morgon så på lördag är det bara 40 dagar kvar till beräknad förlossning. det är ju knappt ingenting ! och julen stundar !
fy va stressande !

nej nu ska jag nog lägga mig på sängen i tio minuter och se om ryggvärken släpper. sen är det dags att lägga barnen !
men jag skriver säkert mer i morgon !!!

kram på er !

onsdag 26 november 2008

tillväxtultra ljudet och nya bilder

så nu har jag lagt in de nyaste bilderna från tillväxtultra ljudet.det är ansiktsbilder på vår lilla bebis.
så himla söt.
här är ett par strumpor som jag köpte igår till bebisen
gulliga!!!!

tillväxtultra och bm besök

hej !
ja igår va jag hos barnmorskan och på tillväxtultraljud.
barnmorskan mätte magen och tog alla prover. så det såg ganska bra ut.
alla värden va bra, blodtrycket va på 115/70 och hb på 124 så det är de bästa värdena
jag haft under hela graviditeten, blodsockret låg på 2,8 och jag va hungrig så
det stämmer nog. mitt magmått sumfus fundus låg på 31 cm, så det va ju lite lte , det hade bara
vuxit en cm på tre veckor. men vi pratade inte så mycket om det eftersom jag skulle på tillväxtultrat
direkt efter barnmorske besöket. mitt magmått borde ha legat mellan 32 och 34. så det va ju inte jätte lite.
så besöket hos barnmorskan tog tjugo minuter och sen bar det av till ultraljudet i norrköping.

väl där så fick vi sitta och vänta lite men kom in kvart i tolv i stället för halv tolv
så dom va ju inte jätte mycket försenade i alla fall.
la mig på britsen, det känns ju lite pirrigt innan man får se att allt är bra och att det lilla hjärtat slår.
och det gjorde det, hon visade hjärtat jätte noga från alla vinklar och sa att det såg bra ut.
va så mysigt och fint och ligga och titta på ett litet liv som tickade på där, inne i mig.
helt otroligt att man kan se sitt barn så tydligt innan det kommer ut.
vi sa till att vi inte ville se könet. för det ska bli en överaskning när bebisen kommer ut. så hon sa till oss att titta bort när hon va i dom trakterna. jag vill inte veta om det är en flicka eller pojke nu. det är ju spänningen med förlossningen sen, att ligga där och inte veta vem man kommer att träffa.
vi fick två fina kort på ansiktet på bebisen så jag ska lägga ut dom bilderna här på bloggen sen.
men just nu sitter jag vid vår bärbara data och här kan jag nog intelägga ut bilder i alla fall inte utan kabel och den vet jag inte var den är just nu! men petri skulle kolla om han kunde fixa stora datan i kväll. då kan jag lägga ut bilderna då. pluss lite annat !

i alla fall så visade tillväxtultrat att bebisen vägde strax över 2000 gram och hade vuxit 400 gram sen sist. vilket medförde att från att ha varit 18% mindre än medelbebisen så är den nu 10% mindre än medelbebisen, vilket inte är någon fara med. doktorn sa att det va helt ok, men att vår bebis inte kommer väga 3,5 till 4 kilo som medelbebisen, utan kommer att ligga runt tre kilo så en lite knatte kommer det att bli. men så älskad och så söt i alla fall. jag längtar massor nu!
allra helst eftersom vagnen är ihopsatt och bara står där och väntar och kläderna ska bara tvättas och läggas i lådorna och det hade jag tänkt roa mig med denna vecka. bb väskan är packad så gott som helt.
igår köpte jag två amnings bhar och två strumpor i nyfödd storlek. spjälsängen ska skruvas ihop och bäddas men det kan vänta ett tag. jag har väl kvar lite saker att köpa, som typ barnvakt och brötinlägg och lite sånt, men absolut inget av det större. barnvakterna kostar ju runt 400 kronor men eftersom vi har tre plan i huset så vill jag ha en sån ! smidigt. jag tror syrran har mitt sänghimmelstativ til spjälsängen så det ska jag ta hem från henne. så nu börjar allt bli klart för att ploppa ut lillasyster/lillabror. barnen längtar ju också massor. och det är klart ellen och felicia har ju aldrig haft en liten bebis och michelle minns nog inte längre hur de va när ellen kom till värden.

och inte tala om hur mycket jag och petri längtar ! nu känns det så nära också. bara 5 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum på fredag. och nu kommer ju tiden gå jätte fort eftersom julen och nyåret kommer och allt som ska fixas innan dess. dagarna kommer att rusa fram. så jag kommer nog inte hinna blinka förrän jag sitter där med min lilla bebis.

jag hade gått upp 2,5 kilo de sista veckorna sen jag va hos barnmorskan sist, vilket innebär en total viktökning på 11,9 kilo sen jag blev gravid. jag är kanon nöjd med det, och hoppas att det inte blir mer än 15 kilo totalt. så jag håller tummarna på det och får väl tänka på vad jag äter och hur mycket jag rör på mig.
men det är ju dags att börja julpynta och så , och då blir det ju inte att sitta stilla. så då kanske jag slipper spränga det där magiska talet ! fy!

nu ska jag gå ut i kylan och plocka in ved och rasta mina galna hundar, svea löper så diesel är hemsk. men det är på sluttampen nu så jag hoppas jag inte hinner bli allt för galen på dom ! fniss!
i morse när jag vaknade så va de 16,1 grad här inne i huset. känns ju lite små kyligt att sätta ner foten på golvet då. så nu äldar jag för fullt.
snön ligger kvar för tredje dagen och barnen och hundarna är så lyckliga för det ! jag också. jag gillar snö, även om det är kallt. men det är otroligt vackert. så länge det ligger still på marken och inte blir slask. jag hoppas att det får ligga ett tag nu !

jag skriver mer senare och försöker lägga ut lite foton då också !

massa kramar till er !

hejsvejs !