fredag 26 september 2008

ved ved och åter ved.....

fy va trist !
idag blir det ved för hela slanten, vi har fått låna en vedkap av någon av ronnys bekanta så vi ska köra med både den och motorsåg. så det kommer kanske gå ganska fort idag. jag hoppas att vi får in alltihopa idag, jag gillar inte att hålla på med ved i längden. och jag kommer att vara helt slut och ha ont i mitt bäcken i kväll. eller så får jag sammandragningar... men jag ska inte föda än. nej jag ska försöka ta det lugnt, vi är ju fem stycken som ska hjälpas åt så då är det bättre att jag försöker stå för fika och mat och dom somkan lyfta jobbar ! skönt om jag kunde slappna av och låta det va så ! men jag vill i alla fall hjälpa till lite !

idag är det dimma ute inte alls mysigt, men det kanske klarnar upp och blir en fin dag sen ! jag skulle vilja ha lite sol.... är ju så frusen av mig !

just nu sitter jag och dricker lite morgon kaffe, petri och tony är nere hos ronny och hämtar kapen och mamma är väl på väg hitåt så småningom! jag ska börja plocka lite försiktigt nu och så ska jag traska med vovvarna. dom vill ju också komma ut ! så idag blir det ett kortare inlägg, kanske kommer ett till ikväll !


hoppas att ni får en underbar dag.....

puss på er !


fredags nöjjen !

oh ja vilka nöjjen... fniss, idag bär det av till norrköping där vi ska lämna barn, först ska vi lämna felicia hos hasse i söderköping och sen vidare till lena i norrköping och sen när alla barnen är lämnade ska vi åka och storhandla. tjoho. det behövs inte så farligt mycket denna månad och det är ju skönt !
men komplettera lite små grejjer. och så ska vi köpa en domkraft på rusta eller jula för våran är trasig och man har ju användning för dom lite då och då !

alla räkningar betalade jag igår, fy va trist det känns när man ser pengarna bara springa bort från kontot, i stället skulle man ha hela lönen att spendera på skojjiga saker och slippa alla kostnader, men det är ju tur att vår bostads kostnad är så låg, annars hade vi inte haft något kvar på kontot, så det gör det ju värt att bo härnere....

nu på morgonen har petri och jag legat och mysat lite, klappat magen och tagit de lite lugnt, det är skönt att kunna göra det ibland, man behöver det. och i morgon blir det ju inte någon sov morgon ! då blir det tidig uppgång med vedhuggning, ronny är en morgon pigg människa så det blir väl att köra igång vid nio och innan det ska ju kapen hämtas och lite annat fixas. jag tänkte jag skulle baka något smaskens till allihopa och så ska jag laga mat. och fixa en massa smaskiga mackor, man behöver energi när man jobbar. så ska jag ju givetvis hjälpa till med veden också. det ska bli så skönt att få den klar, för det är ju ändå ganska viktigt även om jag tror att snön kommer dröja om det ens blir någon i år. men det är skönt att få in all ved och sen sätta fart med allt annat som ska göras både i trädgården och inne.... innan jul ! och innan bebbeli anländer!

jag tänkte även att vi skulle åka förbi barnvagnslagret idag när vi ändå är i stan så petri får känna på vagnarna. men det beror lite på vad tiden säger. vi måste ju hem och fixa en massa också. det blir nog ingen direkt lugn dag idag även om man skulle vilja det ! en massa smått och gott som ska fixas. men vi hinner. det gör man alltid och vi jobbar bra ihop petri och jag och även mamma och ronny och vi, vi har ju gjort det ett par gånger, ronny och petri är ju inte såna där som måste ta fika paus iderligen utan där jobbas det för hela slanten.

igår åkte jag och köpte cigg till petri, för jag orkade inte med hans humör när han ska sluta röka, fy vilken butter man. så jag bad att han skulle fortsätta ett par dagar till. jag vill ha min mysiga man inte någon som fräser och ser ut att explodera, så man vet ju inte vad man kan säga och inte. fniss. så det blev ingen rökstopp denna gången, jag tror han ska be om hjälp om han ska sluta !

igår klippte jag gräset, det va jobbigt, jag börjar känna av min foglossning direkt när jag gör något ansträngande. det är lite trist. men det är ju bara att kämpa vidare. igår kväll hade jag små sammandragningar och magen ser ju väldigt rolig ut när man får det.... den blir lixom lite annorlunda form på... petri skrattar och tycker det ser jätte skoj ut ! det är ju snällt... ha ha !

nej nu mina vänner är det dags att starta en brasa och sätta fart, för vi ska ju kommaiväg vid elva är tanken och klockan är ju snart halv tio !
men ha en underbar dag i solen så skriver jag mer en annan gång !!!

kram !

onsdag 24 september 2008

solen !

sol ute
sol inne
sol i hjärta
sol i sinne!


vilken vacker dag det ser ut att bli idag, passa på och njut. så skriver jag mer i kväll !

pussar och kramar från mig !

ytterligare en dag !

en fin höst dag blev det till sist idag, den började med tjock dimma. men när den väl försvann så kom solen! helt underbart ! man måste passa på att njuta av vädret. det r nog få sol dagar under hösten...jag skulle ha klippt gräset idag men det hann jag inte med... det blev att fika med syrran på förmiddagen och sen halv tolv hade jag tid till barnmorskan. och det brukar ta ca en timma där !

hon kollade blodtryck och hb och hjärtljud och sf mått, ja allt som man ska... så mitt blodtryck ligger på 110/80 och mitt hb har gått upp till 119, så det va ju kanon ! kanske börjar piggna till snart då. mitt sf mått va 24 och det är ju perfekt eftersom jag är i slutet av vecka 25 nu. min vikt va kanon, hade gått upp 1,3 kg på lite över tre veckor. känns så skönt att det är så med tanke på hur mycket jag gick upp när jag väntade felicia. stackars min kropp alltså. trettiotvå kilo på nio månader är mycket att gå upp... men felicia blev ju en söt och underbar tjej och jag är otroligt lycklig över att ha henne. så hon va värd vart enda kilo...
det känns i alla fall bra att inte gå upp så mycket denna gången, önskar att jag inte går upp mer än 15 om jag nu måste gå upp så mycket, och i så fall önskar jag att jag gick ner dom snabbt som tusan efteråt.... skulle va en underbar tanke!
men vikten är ju inte allt. men eftersom jag gått ner så mycket efter operation så vill jag fortsätta ner till mitt mål som är mellan 65 och 70 kilo. och det ska jag lyckas med innan sommaren 2009. då har jag gått ner all min vikt och fått en bebbeli under mindre än två år om jag lyckas med det målet ! det vore väl något !

i morgon, ska jag försöka orka klippa gräset, jag ska även klyva lite ved och fixa lite. barnen ska städa sina rum så dom ser skapliga ut och så ska jag åka och slänga papper och sånt på återvinningen. blir skönt att tömma lite.... vi måste ju snart komma igång och byta rum också. det känns som att veckorna går men inget händer ! och två av rummen ska ju faktiskt målas om också... och i vårt nuvarande datarum som michelle sen ska få så ska det upp en vägg också. fy va vi har att göra.
vi har även massor att göra utikring. åka till skroten med en massa saker som man inte har användning för och fix. det blir ju skönt sen när båten ligger hos ronny och vedhögen är bortkapad... då ser det ju mer ordning och reda ut ! hoppas jag ! nästa år ska jag börja fixa lite snyggt med trappen på vårkanten tror jag ! men det ligger i framtiden ! nu ska man fokusera på det som ska hinnas innan bebisen kommer och innan julen....

petri försöker sluta röka tror jag ! och jag kan väl känna att humöret inte riktigt är i topp ju mer timmarna går ! men jag får väl försöka stötta och vara en förstående fru... fniss. en ogift fru. men i alla fall. vore ju underbart om han kunde sluta röka. då skulle vi bli en lite mer hälsosam familj och kanske skulle han till och med kunna börja träna så att vi kan göra det tillsammans. skönt. det som vore skönast är väl att veta att vi kommer att leva längre för våra barn. men men det är något han måste klara själv. jag klarade min rökavvänjning själv och hade inte alls 100% förståelse för mitt usla humör då. dessutom så va jag gravid och extremt känslig för allt. men jag klarade det och mår så himla bra över det idag och mår så bra oavsett idag, dessutom så märks det i plånboken med. nu har jag inget beroende. jo kanske ett fniss...... men ciggen och kaffet är i alla fall inte av ett beroende längre.även om jag fortfarande vill ha en skvätt kaffe på morgonen men jag klarar mig utan hela dagen och jag har ju alltid varit en riktig kaffe tant...

jo barnmorskan sa idag att jag förtillfället är en perfekt gravid. det låter väl bra, alla värden och vikt och allt är perfekt. känns skönt att veta... fniss! man kan väl få vara lite stolt i alla fall !

felicia och ellen och michelle har studie dag i morgon och på fredag. så i morgon slipper jag gå upp hemskt tidigt, men jag lär nog vakna tidigt i alla fall är ju extremt ljudkänslig nu för tiden . och ellen gillar ju inte sov morgon så mellan sex oxh sju slår ju hon upp sina bruna. och då är det väl bara acceptera läget att det är färdig sovet lixom.... hoppas hon vaknar senare eller kanvara lite tyst en stund.

nu ska nog jag krypa i säng. men jag skriver säkert i morgon igen.

natti natti på er och sov gott !


tisdag 23 september 2008

vilken natt!!!!

hej ! gokväll..... här sitter en trött elin, som vanligt känns det som. är så himla trött på kvällarna nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. det är en hemsk känsla. önskar att jag kunde känna att jag vill eva vaken. men nej, jag vill verkligen bara sova. redan vid sju åtta får jag en sån längtan att sova. visserligen kanske det skulle bli lite bättre om jag försökte vila mer på dagarna. men jag unnar mig inte det.
kanske ska tvinga mig ligga mellan tre och fyra hädan efter för det är ju då jag börjar bli trött. förmiddagen går de
t jätte bra. det är då jag måste passa på att göra massa saker för sen blir jag för trött för att ens orka med mig själv! blä.... jag behöver visst ett ton järn. man kanske skulle ta och springa bort till fabriken och se om man kan suga i sig ett par kilo. undrar om det hjälper. nu är det ju tre veckor som jag ätit två tabletter i stället för en av min duroferon. men jag tycker ju inte att jag känner mig varken piggare eller mindre yr. men i morgon ska jag till barnmorskan och mäta och lyssna på bebbeli och ta olika prover så vi kan väl hålla tummarna på att det är bättre än sist, då det va 106. det är lågt! blä !

i vilket fall, natten har väl lite med min trötthet att göra också. jag har inte sovit så där jätte bra. petri jobbade ju i natt och a
v någon anledning så har diesel väldigt svårt att slappna av när petri inte är hemma, och jag tycker nästan att det blivit värre sen jag blev gravid... jag tror han känner att han måste vakta mig och barnen och bebbeli. så därför går han upp och ner och fram och tillbaka och in och ut ur rummet. i mellan åt skulle jag kunna stänga dörren. men det vill jag inte heller. så i natt va de diesels gång fram och tillbaka, svea som gjorde lika dant plus att hon kliade sig mer eller mindre hela natten på olika ställen eller blev varm och gick mellan sängen sin och hallen. sen när jag väl somnat så kom Ellen "jag kan inte sova" och det förstår jag med tanke på dessa pucko hundar. ja då satte jag på sago band till henne. så skulle jag låsa upp dörren till petri halv fem och vaknade inte ens av telefon så petri fick ringa två gånger. sen somnade jag om lite efter det, men då vaknade felicia kvart över fem, " mamma jag kan inte sova" ytterligare ett sagoband och sen försöka sova sista 45 minuterna innnan det va dags att hoppa upp. då vaknade jag kvart över sex av att michelle slamrade till sin dörr så den åkte rakt genom huset tror jag ! så då kände jag att det va bara skita i att somna om. så jag släpade mig upp..... *gäsp*

nu har dagen gått bra i alla fall... trött och lite huvudverk men inget man inte överlever.... jag va hos kristin och fikade, köpte med mig färska frallor och en kaka dit och hon fick bjuda på smultron te. de va både gott och trevligt... så åkte vi och handlade också eftersom jag lovade tjejerna att de skulle få baka idag så behövde vi ägg.... efter det åkte jag hem och väckte petri och lagade mat till honom och mig. efter det hämtade jag barnen och handlade cigaretter till petri samtidigt. jag upptäckte en sak som jag inte tänkt på tidigare. men va pinsamt det va att köpa cigg när jag har bebis mage, även om jag vet själv att jag är rök fri, jag vill inte att någon ska tror att jag är helgalen och röker.... så de va lite pinsamt... men jag gjorde det i alla fall !

ja som sagt dagen har haft sin gilla gång och jag har fått lite gjort trots allt. barnen har bakat och petri är åter igen på jobbet. sista natten sen är han ledig en vecka. skönt.... michelle och jag gick med varsin hund förut så det är också klart inför natten. barnen äter kvällis nu och snart är det dags för Felicia och Ellen att krypa i säng... i morgon går dom skolan för sista dagen denna vecka. sen är det studie dagar torsdag och fredag, skönt för dom, och för mig, då kan jag kanske ta lite sov morgon ! på fredag åker dom till sina andra föräldrar och då ska vi sätta fart och få in all ved.
i morgon ska jag till barnmorskan som sagt och tänkte passa på att fika med syrran innan ! annars händer det nog inte så där jätte mycket i morgon !

Felicias nya frisyr. håret ser så mycket friskare
ut nu ! och hon fick mer mognad i ansiktet
.


Ellens nya frisyr, som blev kanon, syns inte
riktigt ordentligt här.men hennes hår blev också
mer vuxet !


pratade med min vän tette förut, så hon ville att jag skulle läggai n bilder igen på lilla maggen, så jag får väl lyda... så jag lägger lite bilder här nedan så kan ni titta.....

sov gott nu allihopa. jag skriver snart igen....



det är inte lätt att fota sig själv!

min vinkel av magen, så ser
jag på den lilla kulan !

jag la i en toning i håret i förrgår. mörkare. och så plockade
jag ögonbrynen igår. vet inte om jag tycker det blev bra. känner
mig dassig oavsett just nu ! måste nog piffa upp mig på
andra sätt för att känna mig vacker !



söndag 21 september 2008

strumpor till salu!!!

hej igen mina vänner.

detta blir inlägg nummer två idag. fast det blir bar
a ett kort inlägg. enbart för att mina barn ska få lite hjälp på traven.... det är så här att felicia och ellen ska sälja 35 par strumpor till klassresan som dom ska göra östergötland runt nu i trean, i vårdagarna om jag fattat det rätt och för att kunna göra denna resa behövs det ju pengar så vi ska sälja strumpor till att börja med. jätte fina strumpor. jag har köpt fem och petri har köpt fem. så nu är det ju ett par kvar att sälja. så jag tänkte kolla om det finns något intresse bland er som läser min blogg, jag lägger in bilder på strumporna så kan ni maila mig eller skriva här på bloggen om ni skulle vara intresserade.
ett par för 20 kronor och fem par för hundra kronor. en perfekt julklapp kanske till era systrar eller mamma eller så !
så köp en strumpa eller tio nu !

kram på er ! *ler*