fredag 25 april 2008

lite shopping och lite mys

nu är det fredag kväll, och vi sitter här och försöker hitta en film som vi kan se så här på kvällen. jag är seg, men man kan ju alltid avrunda veckan och kvällen med en liten film...

idag har det varit en väldigt skön dag. först på morgonen så va felicia och jag ute och gick med vovvarna i skogen, det va så varmt och skönt i solen.. sen klockan ett kom felicias pappa hasse hit och skulle hämta felicia så vi tog en kopp kaffe ute i solen, och enliten glasspinne... det va skönt att sitta ute och fika. man kan bara njuta och hoppas att vädret ska hålla i sig!
sen skjutsade jag in Ellen och michelle till stan och passade samtidigt på att hämta upp petri på hans jobb. sen när vi lämnat dom åkte vi till myrorna och kolla lite där, sen åkte vi till leons och handlade en korv och åkte ut till båthamnen i herstaberg och satt i solen vid havet och mysade och åt korv och drack kaffe... så himla skönt och lugnt och mysigt !

sen åkte vi till lidl och kolla lite där, handlade lite små grejjer och sen bar resan hemåt. trötta som tusan va vi då. tar på krafterna att gå på stan!
sen dess har vi i princip bara tagit de lugnt. jag städade visserligen lite i köket och plockade i ordning, men vi har ändå slappat och ska fortsätta med det den lilla delen av kvällen som är kvar. ikväll är det 80-tals fest i viken, va lite sugen på att åka ner, men jag orkar nog inte hålla på och klä ut mig och grejja och dessutom ska jag ju på fest hos eva i morgon. då blir det erotik fest, dildo visning. jag vet inte va de brukar kallas men ett homeparty kanske... det ska bli skoj då ska jag träffa massa gamla arbetskamrater, sen ska dom ut till wasa, får se om jag ska hänga på, jag är ju sååå seg på kvällarna. men vi får se.

nu ska jag ut en snabbis med vovvarna sen blir det film tajm !

natti natti !

kram !

torsdag 24 april 2008

dagarna går fort på våren !

god morgon ute i vårt soliga land. va underbart det är att vakna på morgonen med solen i ögonen och bara känna att dagen kommer bli varm och skön.
i natt har felicia smygit sig över och krypit ner i min säng, så hon snarkade så gott när jag smög mig upp. men hon kom snabbt efter. nu har jag precis skjutsat ellen till skolan, så nu sitter jag och äter frukost... en rostat grov macka med gurka och salt, och kaffe med mjölk. smaskens!

igår skrev jag visst inget på min blogg. av någon anledning så räckte visst inte tiden till. dagarna går ju så fort nu på våren... och dessutom så försöker man ta vara på soltimmarna och vara ute ! igårtvättade barnen ute möblerna, i alla fall plastbordet. träbordet ska slipas och oljas så det tar jag själv. men inte idag, det kanske blir nästa vecka....
men de e skönt att det går att sitta ute och att man kan om man vill sitta, för plastmöbeln duger ju. bara att trämöbeln är både skönare och snyggare!

ställde mig på vågen i morse, och blev överaskad, jag har gått ner lite till, så nu väger jag 85,9 kg, en total viktminskning på 51,8 kg. känns såååå grymt skönt. mår så otroligt bra, och nu tycker jag själv också att jag ser bättre ut ! så nu kanske hjärnan börjar få att man inte är ett stort berg längre !

jag ska fixa i ordning mig snyggt sen. så jag kanske tar en bild och lägger ut här på sidan, känner för att piffa upp mig lite !

ha en bra dag !

pussar och kramar från lilla mig !

onsdag 23 april 2008

vattenkoppor och en massa annat !

nu är onsdagen till ända ! jag sitter här och skriver ett litet kort inlägg. barnen sover och vovvarna sover. petri håller på och fixar i ordning en dator. ska nog hoppa i säng strax. tror petri också ska det! han ska ju upp fem. och klockan är ju snart halv tolv. jag är i alla fall trött. känns i kroppen att man har varit dålig i ett par dagar pluss att man inte kunnat träna alls. måste nog komma i gång på söndag igen ! idag har det gått bättre med maten. jag har fått behålla nästan alla måltider.
men inte alla tyvär, hoppas att jag är helt återställd i morgon ! jag gillar inte maginfluensor... nästa vecka blir jag väl också hemma för vård av sjukt barn, för hon lär väl inte kunna gå till skolan den veckan. och det kan ju vara bra att få återhämta sig så hon orkar också.... idag har hon haft lite feber, men det har varit skapligt i alla fall. men vattenkopporna fortsätter att hoppa upp både här och där... massor. hon har i munnen också tyvär... så idag va vi iväg och köpte glass till barnen, mest för att felicia skulle få lindring i halsen.sen duschade jag barnen och då tvättade jag hela hennes kropp med lactasyl och en svamp så det skulle kännas lite skönre och inte klias. efter sen så smörjde jag med kylbalsam. så nu sover hon och jag hoppas att hon kan sova gott i natt !


jag har visst glömt bort att lägga ut en bild på min present jag fick av mamma för att jag lyckats gå ner 50 kilo, så jag tänkte jag skulle visa er den. och jag samlar ju på kossor i mitt kök så det passade så bra! den va söt tyckte jag !

nu ska jag röka och ta kvälls medicin, sen sk ajag sova!
men jag skriver i morgon igen !

natti natti !
kram !

vattenkoppar!!!

här va det vattenkoppar för hela slanten! fniss!
Felicia sa igår morse att hon hade ont i huvudet och frös, men jag tänkte att hon förmodligen bara va trött. sen när hon kom hem frös hon igen, så då började jag fundera lite på om hon höll på och bli sjuk.... sen på kvällen när hon skulle lägga sig fick jag se en massa prickar.hm!!! jag frågade henne då om det går vattenkoppar i klassen.
JA! kevin har haft det i två veckor säger hon då... ja ha sa j
ag då har du också det ! fniss! inget skoj, men bra att hon får det medans hon är barn. hon har på ryggen i hårdet och runt öronen oh näsan några på bröstet och en i handflatan, i munnen och detta är bara andra dagen, så jag undrar hur hon kommer se ut till helgen....

så idag har vi båda varit hemma, passat på att städa i datarummet och barnens rum, så snart är det fint i hela huset ! bara att jag inte kan sätta upp rullgardinerna i barnens rum utan måste be petri om hjälp med det. suck ! så vi får se om han har lust med det i helgen kanske !
nu har jag min gamla data igen, har ju suttit med en bärbar förut i ett års tide men nu har petri fixat min egna data... och fixat större minne och uppdaterat och grejjat. skönt...

nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag åka till affären för att handlaglass till barnen och lasagne grejjer till mig! blir nog bra med det till middag idag !
annars ska jag nog inte göra så mycket idag ! mer!

men jag skriver nog mer senare !

kram kram !



tisdag 22 april 2008

sovrums städning!

förstår inte riktigt att jag fick orken till det, men jag gjorde det i alla fall. jag sädade sovrummet. jag tänkte bara gå upp och damsuga på övervåningen men det slutade med att jag städade hela sovrummet, bytte gardiner och damsög och tog ut hundsängarna och dammade av deras madrasser och satte upp en hörn hylla till tv, så nu har vi tv i sovrummet igen. sen får vi se vad petri säger om upphängningen om den är godkänd eller icke.det blev i alla fall väldigt fint om jag får säga det själv. jag är nöjd, bara synd att jag vill ha andra tapeter där inne. men man kan göra fint så länge med hjälp av det man har.
vår säng med överkast och nya gardinerna ifönstret.och bild nummer 2 är på tv hyllan !


diarrén håller i sig och det är inte mycket av det jag äter som får stanna kvar i kroppen, trist men så är det. jag har gått ner sju hg till så nu väger jag 86,5 kg, med en viktminskning på 51,2 kilo. helt sjukt, kul att vågen visar neråt men av fel anledning som sagt... jag hoppas att det här snart går över, för jag påverkas med att bli hiskligt trött.

jag träffade på en arbetskamrat nu när jag va i affären, hon är sjukskriven så jag har inte träffat henne sen innan operationen. men hon kännde igen mig, hon va tvungen att titta två gånger sa hon, men jag fick en kram och hon tyckte att jag va jätte fin. det är kul att höra, det gör att man vill vidare och att man orkar kämpa vidare. det va skoj att träffa henne.

snart kommer petri hem så jag ska snart börja med maten. barnen är på badhuset och har skoj så dom ska jag hämta klockan sex. då kommer dom vara hemskt hungriga. men dom har säkert haft skoj i alla fall.

ska bli skoj att se hur petri reagerar på vårt sovrum. fniss!
i morgon ska jag fixa i ordning barnens rum tror jag.... dom måste ju också få fint. och michelle måste ha andra gardiner. så det finns att göra.
nu ska jag ta och göra något vettigt, jag kanske skriver senare igen och berättar om petris kommentar till rummet!

puss och kram och ha det gott i solen !

måndag 21 april 2008

-50 kilo !!!!!!

hej !
nu har jag gått ner 50 kilo och lite till ! jippppiiii! 50,6 kilo minskning. blev så glad när jag ställde mig på vågen i morse. visserligen har jag blivit smittad av min vän Malins magsjuka som hon fick i tunisien, så jag har ont i magen och diarre sen igår morse, inget jag äter vill stanna kvar, ringde sjukvårdupplysningen och dom sa ungefär vad jag redan visste. men det går väl över så småningom, hoppas jag. Malin mådde bättre idag men får inte jobba på en vecka. och hennes provsvar kommer i slutet av veckan, så då får vi reda på vad det kan vara för skit. inget kul.... nu sitter jag och försöker äta ett äpple, för magen skriker efter något. är jätte hungrig.... fy för detta !

men i vilket fall som helst idag firar jag -50 kilo, en stooor milstolpe för oss opade. och det känns så himla skönt. risken finns väl att jag rasar ett par kilo nu på kuppen med att ha diarré, men huvudsaken som hon på sjukvårdupplysningen sa är att jag försöker äta skon kost och få i mig vätska. så nu blir det att tvinga mig själv att dricka. blä!!!! och så fick jag inte äta några råa grönsaker, så min sallad och min gurka får jag ge till barnen.... snyft !

jag ska börja städa badrummet nu tänkte jag, energin nivån är ju inte så hög när man mår så här. men man måste ju göra något, så jag sätter fart med det. då blir det ju fint där i alla fall...

idag ska barnen till kvarngården ifall dom vill. jag vet inte vad dom ska göra i dag men man får väl hoppas att det blir skoj ! michelle är på praktik denna vecka så jag hoppas att hon får skoj också !

nu ska jag sätta fart men jag kanske skriver ikväll igen... får vi se hur denna dagen artar sig !

ha de så bra så länge !

kram kram !

söndag 20 april 2008

en lat söndag !

hej !
helgen har varit bra , vi har haft en skön och lat helg, eller ja, i går lördag va vi på stan och lät barnen handla för sin månadspeng. dom tyckte det va jätte kul. så jag passade på att köpa schampoo och sånt och nytt skurmedel och sånt. det är alltid skönt att få nya städgrejjer. och så köpte jag ett par skor. högklackade men ganska sköna, tar nog ett tag innan jag känne rmig bekväm att gå med dom, men det gör det ju alltid med nya skor. petri köpte också ett par, han har inget bra att ha på fötterna. men nu har vi båda. jag tyckte själv att jag gjorde ett klipp, dom hade kostat 300 men va nedsatta till 149, men så va det 50 kr rabatt på alla skor så det blev 99 kr, tyckte jag va kanon.
mina nya skor !

så idag har vi inte gjort så mycket ansträngningar. petri och jag och små tjejjerna va ute i skogen med vovvarna på förmiddagen, och sen åkte vi hem. jag duchade och lagade mat och sen efter maten kom tony och presenterade sin nya tjej, hon va trevlig, men kanske lite svår att komma inpå. men det va ju första gången vi träffade henne också, hon är från stockholm, och tyckte att våran lilla byhåla va en väldigt liten byhåla! vi tog barnen och tony och hans tjej med oss ut och fiskade, inte för fiskens skull utan för att komma ut i solen och bara ta det lugnt. vet inte om dom gillade det lika mycket som barnen och vi, men de va mysigt, lite kallt vid sjön bara.... men väl hemma igen så va de varm och gott på framsidan.

nu på kvällen har petris kompis hasse varit här och fikat och så köpte han en gammal bil här nere också.... så det va helt ok, han lovade oss att hjälpa till att få bort vår båt från tomten, och ingen skulle ju bli gladare än jag! *ler*

nu är det strax dags att gå och lägga sig klockan är halv tolv på natten och jag är lite trött, vet ju med mig också att jag ska upp klockan halv sju i morgon ! så jag måste hoppa i säng.

idag visade vågen 87,8 kg, vilket ger en viktminskning på 49,9 kg, så nu är jag nära... - 50 i morgon kanske !? kul vore det ! men som sagt kroppen gör ju som den själv vill... och som det är just nu så känns det mest som om min hjärna måste följa med på resan också. jag förstår fortfarande inte att jag inte är jääättte tjock längre, så jag försöker fatta det... och det kanske jag gör snart!

jag lägger ut lie bilder, dagen till ära, på mina barn och på mina skor. kan ju va skoj för er att se! det är skoj att lägga ut bilder i alla fall !

kram och natti natti !