lördag 12 januari 2008

tredje inlägget idag !

jaha. det blev visst 3 inlägg idag. men vad gör väl det... man kan aldrig uppdatera för ofta! eller? kanske man kan ! jag kom på sent om sider att jag visst skulle träna idag. så jag klarade 15 minuter.... jätte skönt att känna att man tar ut sig så kroppen verkligen får känna att den lever! och det känns, en aning mjölksyra!
så skönt !
funderar över om jag skulle ta ut vovvarna så här på kvällen för en lite kort prommenad också eller om jag skulle försöka träna 10 minuter till ikväll. jag har ju bara tagit en kvarts paus. så de kanske vore något för att försöka få ihop 10000 steg. just nu är jag uppe i 5500. så varför inte ?

jag vill ju att vågen ska röra sig neråt varje dag och det gör den lättast om jag får ihop mina 10000 steg har jag märkt !

jag skriver mer i morgon så får vi se om vad jag bestämde mig för !

puss och kram och på återseende !

vilodag!

oj! så det kan blir, skrev i tidigare inlägg idag att jag skulle försöka komma ut och gå trots min migrä. men det blev inte så. jag orkar inte känner jag, fick ta en tablett nu till och jag känner mig allmänt visssen. ska försöka få ihop i alla fall 5000 steg idag, det borde jag väl kunna få om jag bara valsar omkring här hemma. jag känner inte för någonting alls faktiskt. skulle kunna tänka mig att hoppa i sängen och krama kudden i stället. men det känns som om det är lite tidigt än, kl är ju bara sju....
just nu sitter jag här i min nya datastol och dricker lite te. de e gott. funderar lite över att jag känner mig uttråkad. kristin ville att jag skulle komma till henne senare, men jag vet inte. känns inte så skoj när man inte mår helt bra !


te´t smakar i alla fall bra ! får sitta och njuta av de en stund. och sen får jag se om jag kan rycka upp mig lite !

på återseende.

kram !

migrän!

så typiskt att vakna med migrän när man har en massa annat man skulle vilja göra ! jag hade tänkt träna i morse men så blev de ju inte då. jag hade såå ont.. men jag kanske kan träna i kväll i stället. klockan är nu 17 och jag har inte ens varit ute och gått i kväll. jag har bara fått i hop två tusen steg på hela dagen. känns lite pissigt. jag hade i alla fall gått ner ett halv kilo sen igår. och det känns ju bra. och i morgon hoppas jag att vågen visar ännu mindre.
men med tanke på att jag inte rört så mycket på mig idag så kanske det inte blir så. eller så får jag väl ta mig i kragen och gå ut en timma och gå.
men det känns inte så motiverande på kvällen när man redan är frusen och seg...

idag har jag i alla fall varit på julgrans fest hos syrran, vi dansade ut granen med barnen, de va skoj för dom... sen hade petri köpt pizza till familjen, så de va ju också kul för barnen, jag åt wokgrönsaker med kyckling filé.... det va gott tyckte jag !

nu ska jag snart äta en frukt och så ska jag försöka hitta på något för att få lite motion. skulle vilja göra något vettigt med kvällen men vet ej om jag orkar !

kram på er !

fredag 11 januari 2008

att 14 minuter kan va så lång tid

så, nu är jag inne från min prommenad. de va skönt.... och så tränade jag på maskinen efteråt. 14 minuter orkade jag... fy va jobbigt de va.... jag gick en timmas prommenad och så in och så tänkte jag att minst 14 minuter ska jag klara. när jag hade kört 9 minuter känndes det att mjölksyran tog över hand... men jag fortsatte när 12 minuter va gångna så va slut, men tvingade mig själv att fortsätta och klarade 14 min. så stolt över mig själv ! hi hi !
nu ska jag bara ta de lugnt resten av dagen, åka till stan och handla och se till att få ihop mina 10000 steg. de fick jag ju igår. så det går nog idag. är uppe i 6000 redan nu! klockan är bara 11 på förmiddagen! så skönt det känns att ha kommit igång och fått rutin på träningen.
nu ska kilona rasa....

på återseende!

puss och kram !

torsdag 10 januari 2008

dagarna går !

dagarna går ganska fort, nu är det fredag igen. tyckte inte de va länge sen de va fredag.
på söndag har jag tränat nästan varje dag i två veckor. förutom två vilo dagar. jätte bra tycker jag ! i två dagarna nu har jag ju kört 14 minuter på maskinen i stället för 10. och det känns toppen. visst är jag helt slut när jag är klar, men det är ju de som är meningen med träning. känns kanon att klara det så bra trots att jag aldrig gillat träning egentligen. men nu när jag märker att jag går ner i vikt effektivt om jag får ihop mer än 10000 steg per dag. annars står jag nästan stil i vikt. inget skoj ! idag har jag gått ner 3 hg till. känns bra. sista veckan har jag haft en minskning på 1,4 kg så det är väl ganska bra. men jag vill ner under 100 nu ! suck.....
men det kommer väl !
nu ska jag i alla fall ut och gå med mina hundar och sen ska jag träna. ska bli skönt... jag har nyss ätit frukost och druckit mitt kaffe och idag ska vi åka till storstaden och stor handla. ska bli skönt att få hem lite varor, det har varit lite glest i skåpen sista veckan !

på återseende senare !

puss och kram så länge !


onsdag 9 januari 2008

hur gick vaxningen !?

nja, kan jag säga, vårt hemmagjorda vax fungerade tyvär inte, vi gjorde väl något fel kan hända... men nu har vi i alla fall prövat....
vi har beslutat oss för att gå till sallong i stället. så det blri bra gjort. ska bli kul, bara man får råd...

men vi badade i henns bubbelbadkar och prata en massa så de va ju skönt och så gjorde vi ansiktsmask, jätte skönt...

så i morgon är det bara att träna hårt och minnas kvällens njutning...
i morgon tror jag att jag ska träna 15 minuter på maskinen, men det vet jag först i morgon om jag klarar. jag skulle behöva komma i gång med mitt friskis och svettis gympa program som jag har i x- boxen. väldigt bra program, och då om aldrig förr får jag träningsverk..

skriver mer i morgon !
på åter seende då !

kram !!!

vaxning av benen !

hej igen !
ikväll ska jag iväg och vaxa benen hos en kompis... det kommer att göra skit ont!!!! men jag kan ju skriva i morgon och berätta hur det känndes !

det kommer att bli en ny erfarenhet.. men skojjigt att testa !

kram på er !!!

träning och tankar !

hej igen !
nu har jag avreagerat mig den värsta ilskan.... jag gick 45 min långprommenad i skogen. de va sååå skönt förutom att det regnade, men de känndes så bra i alla fall. tänkte bara på regnet ibland.... sen när jag kom hem tränade jag på min maskin i 14 minuter, jag sa ju att jag skulle öka en minut i veckan. men nu testa jag att lägga in fem låtar på datan och sen träna igenom alla låtarna, och det blev 14 minuter och 10 sekunder, så jag är stolt över att jag klarade de...
nu ska jag gå och hugga ved och älda så att jag får ta en skön dusch. det kan behövas nu ! både blivit svettig och varit ute i regnet... annars blir jag väl snuvig om jag inte kommer in i en varm dusch. men just nu medans jag skriver sitter jag och äter osötad nyponsoppa med lite knäcke... inte lyxmiddag direkt, men det funkar !
äta bör man ju ! och det gör jag ju ofta nu för tiden !

jag vet inte om mitt humör kommer bättra sig under dagebn, men som det känns just nu så får jag fokusera på mig själv och min träning och på att äta rätt.
annars klarar inte psyket att hantera allt... idag hade jag inte minskat ett enda hekto. de känns ju aldrig skoj, men kroppen måste ju vila ibland också !

jag skriver säkert mer idag, vi får se....

puss och kram så länge !!! !

tisdag 8 januari 2008

deppig

just nu är jag inne i en depp period... mycket har hänt på kort tid och varken hjärna eller kropp orkar väl med några andra problem. så nu när jag har haft ett gräl med sambon så orkar inte hjärnan med det.
ganska jobbigt att behöva bli så deppad och sårad.... plus att igår när vi grälade blev jag verkligen förbannad och det är länge sen jag kände mig så arg. men det går väl till vissa gränser, alla behöver väl rensa luften ibland. det va jätte länge sen vi grälade, men frågan är om det är för att jag tassat bort eller om det är för att det har varit så mycket bättre... jag kan inte ge svar på den frågan. men det känns ju inte riktigt som om jag har lust att ha ett förhållande just nu ! men det blir ju bättre de med precis som ala andra gånger, ett litet gräl förstör ju inte fem års förhållande.... eller?
nej det gör det inte....
men jag vill ut och motionera bort mitt humör nu.... så jag kanske skriver senare igen !

puss och kram !

BMI tabell

under 18,5 i BMI är undervikt :Viktminskning är av medicinska skäl inte att rekommendera.

19 till 24,9 är normalvikt : Det finns inga medicinska skäl för dig att gå ner i vikt.

25 till 29,9 är övervikt: Du löper en ökad risk att drabbas av överviktsrelaterade sjukdomar, som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

30 och över är fetma : Du löper en kraftigt ökad risk att drabbas av överviktsrelaterade sjukdomar, som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Det är därför angeläget att du gör något åt din vikt.

jag är fortfarande i gruppen fetma, men det är inte långt kvar innan jag bara är överviktig då måste jag ner till 75 kg ca. så visst de e ju ett tag kvar, men innan sommaren så ska jag va där. det har jag bestämt mig för ! senast juni ska jag väga under 75 kg. och om de går i den takten det har gått hittills så ska jag nog klara det !

på återseende ! puss !!!

tankar !

ja, jag måste i alla fall säga att operationen är de bästa jag har gjort för min egen del. i ala fall tiden som har varit nu, kan bara varmt rekommendera den för alla som har svårt att gå ner i vikt.
mitt nya liv känns bra på alla sätt och vis.... jag är piggare och gladare och känner mig smidigare och alla för små kläder i garderoben blir sakta men säkert lagom igen !
råkade köpa en för liten bh för ett halv år sen och idag nr jag testade den kom jag i den. helt underbar känsla. och ett par jeans som är kompisens har jag aldrig kunnat haft. och när jag prövade dom sist så va domför små och gick inte upp över baken. men nu kan jag ha dom om jag vill. det är en skojjjig känsla, samma sak är det roligt att kunna gå in i en affär och testa sin gamla storlek och i samma stund komma på att det är för stort, så då får man ta en eller två storlekar mindre. det är kul !
det höjjer ens självkänsla ganska mycket..... och det behöver jag ! så nu börjar man sakta men säkert att hitta små nya saker hos sig själv som man gillar, fast jag ser mig fortfarande som fet, och det kommer jag nog göra länge.... visserligen så länge vågen sivar över hundra känner jag mig väldigt fet, så bara jag kommer ner på två siffrigt så blir det nog lättare ! man har ju ett litet mål i alla fall. sen har jag ju ett antal kilo kvar till normal vikt men det får ta den tid kroppen vill.
om jag får hudhäng efter viktnedgången så måste jag ju operera bort de också och då måste man ha ett normal bmi, vilket är mellan 20 och 25 och för att ha de måste jag väga mellan 60 och 65. för jag är ju så kort, jag är bara 163 cm..... nu har jag ett bmi på 39,5 och jag hade från början 51,6 så jag har ju minskat en hel del i alla fall !

så skoj !

på återseende !

måndag 7 januari 2008

så i morgon ska jag ut och gå lång prommenad med Malin, som också genomgått en gastric bypass. nu har jag gått långprommenad varje dag i 8 dagar och tränat på min maskin alla dom dagarna också. utom en för då har jag vilodag. en dag i veckan vilar jag från all träning, men prommenad kan jag ta i alla fall. det får bli lördagen, det är skönt då kan man njuta av familjen i stället.... så nu när det gått en vecka i träningen så ökade jag maskinen till 11 minuter, tänkte jag skulle försöka öka en minut per vecka. det är såååå himla jobbigt att träna med den så en minut extra tar knäcken på en. så nästa måndag ökar jag till 12 minuter, så får vi se hur det går. min kondition har ju i alla fall blivit mycket bättre på ganska kort tid. det är skönt ! så i morgon ska jag ut och gå med Malin ! de blir kul... kan man prata lite också !

dagarna går så fort. jag går ju ner lite varje dag, men jag kommer inte att lyckas gå ner under hundra innan den 19 januari som va ett lite mål, eftersom min kompis eva fyller 30 då. tänkte att det kunde va ettt kul mål... men jag tror jag får inse att det inte kommer att bli så. kanske kan hoppas på tre kg till innan dess. jag hoppas i alla fall att jag lyckas gå ner 40 kg innan min födelsedag i februari. men de vet man ju inte heller... jag är nöjd med allt som jag hittills har gått ner. det är bättre än vad jag hoppats från början ! jag hade som mål att gå ner 20 kg innan nyåret, och jag hade ju gått ner 30 på julafton så jag slog mitt mål med lite över elva kg. då får man nog vara super nöjd....

nog skrivet för idag.... nu ska jag ut och gå med mina hundar !
på återseende !


minskade mått

den 26/11-07 ca 1 vecka efter op
hals: 40,5 cm
överarm : H 41,5 v : 41 cm
underarm ; H 31,5 cm V: 31 cm
bröst : 121 cm
under bröst : 104,5 cm
midia: 102 cm
mage: 128,5 cm
stuss: 126 cm
lår: H 80 cm V: 77 cm
Knä H: 45 cm V: 45 cm
Vad H 46 cm V: 46 cm
Vrist H: 26 cm V26 cm

den 29/12-07 ca 3månader efter op

hals: 38 cm
överarm H: 39 cm V 39 cm
underarm H : 31 cm V30 cm
bröst 116,5 cm
under bröst : 100 cm
midia: 97 cm
mage: 120 cm
stuss: 122 cm
lår H:74 cm V : 74 cm
knä H: 43 cm V: 43 cm
vad H: 45 cm V: 45 cm
vrist H: 26,5 cm V: 26,5 cm


idag är det dags att mäta mig igen så jag uppdaterar när jag mätt mig två gånger till. alltså om ca två veckor. men det känns underbart att ha minskat så mycket på så kort tid...

söndag 6 januari 2008


detta är jag 3,5 månader efter operation
31,7 kg lättare

med tiden

så nu har det gått lite över 3,5 månader, jag har gått ner 31 kg. så snart är jag under hundra vilket känns helt otroligt. jag trodde nog inte riktigt att detta kunde hända. jag mår toppen i kroppen. piggare, gladare och mer smidig, jag har börjat träna försöker få ihop 10000 steg på min stegräknare varje dag och det går för det mesta ganska bra. prommenerar långprommenader med mina hundar dom måste ju ändå ut så då kan jag lika gärna få min motion också. jag tränar på en träningsmaskin som verkligen höjjer konditionen. jätte jobbigt. senare i januari ska jag förmodligen börja på gympan som finns här i min lilla ort. det är typ som friskis och svettis. ska försöka åka till badhuset någon gång i bland också för att få simma. det är ju nyttigt. för nu gäller det att träna och få musklerna att vara kvar när kilona rasar. för annars kan man förlora muskelaturen också. och det är ju inte de jag vill.
jag har som mål att gå ner 40 kg innan min födelsedag den 20 februari men det vet jag inte om jag kommer att klara. ibland går det snabbt och ibland står jag still. dom dagar man står still är väldigt påfrestande för psyket.....
nu så här långt efter operation har jag fått ordning på måltiderna. jag får i mig kött och grönsaker och jag fösöker äta nyttigt, inget fett i maten och jag äter sällan smör på mackan. mycket frukt blir det också smidigt att ha till mellis. det är viktigt att få i sig kött eftersom det är protein i och det behöver jag för att behålla musklerna.... grönsakerna är ju nyttiga på alla sätt och vis och frukt är också bra för alla... så jag stoppar i mig extremt bra mat om man jämnför med vad jag gjorde före operation....

mina mediciner jag ska äta är vissa resten av livet och en del kanske jag kan få sluta med vart efter. det är behepan , calcishew, duroferon, folacin multivitaminer. alltså jag äter järntabletter, calcium tabletter b12 tabletter och folsyra tabletter. alla dessa kan man få brist av i kroppen när man äter så lite mat som vi opererade gör. men när jag va på återkontroll hos doktorn innan jul så hade jag jätte bra värden av allt. så jag mådde bra.... doktorn tyckte att jag hade fin viktnedgång och midiemåttet hade också minskat fint. nästa gång jag ska tillbaka ska det ha gått ett år efter operation. så nu ska jag klara mig helt själv. och som det känns just nu så går det ju bra....

mer bilder kommer till sidan så småningom... jag ska försöka uppdatera så ofta jag kan. och skriva det kommer jag att göra ofta så att ni kan följa min resa. hoppas att det kan hjälpa andra som är i samma sits som jag va innan operation.

första månaden

första veckan, va mest fokuserad på att inte ha ont och att äta små potioner väldigt långsamt, att få i mig mina verktabletter. bara de kunde ta väldigt lång tid. att få i sig tillräckligt med vätska 1 liter per dag och ändå intedricka en halv timma före och en halv timmma efter måltid. de va kämpigt, en helt ny livsstil skulle läras in, man fick nog en lite chock. man va tvungen att tänka sig för när det gällde allt.
jag hade även fått tillsägelse att jag va tvungen att röra på mig massor för att förhindra blodproppar det va risk fortfarande. så jag försökte gå massor, diska lite och följa med petri ut med vovvarna. och de va skönt. jag tog även blodförtunnande injektioner som jag gav mig själv i benet. 10 dagar häll jag på med det, så då fick jag samtidigt öva på att ge injektioner. de blev en vana ganska snabbt. mitt nya liv började sakta men säkert bli en vana. men visst va man tvungen att tänka. oj oj. hela tiden och skriva matdagbok och vattendagbok för att hålla koll på sig själv. men för varje dag som gick så blev det lättare.
jag körde bil efter en vecka efter jag kom hem, jag längtade massor efter det, men visst gjorde de ont. men vill man bara något så går det.
jag övertog allt hushålls arbete och matlagning tre fyra dagar efter jag kom hem, men det tog lite längre tid än vanligt. petri fick bära alla tunga saker åt mig och jag kunde inte elda första tiden. men dagarna gick och ca en månad efter operation skulle jag på återbesök.