fredag 3 oktober 2008

tandläkare ! och mc donalds !

god eftermiddag!

idag fick jag den ärade uppgiften att åka med ellen till tandläkaren. hon skulle undersökas och hon har precis fått specialist tandvård pga av rädsla och dåliga tänder.
väl där så gick undersökningen skapligt bra. förutom att hon hade flertal hål och en tand som va tvunget att dras ut. men sen när tandläkaren skulle övertala henne att ta lust gas för att kunna dra ut den elaka tanden som hon haft värk i så blev det tvärstopp, ellen vägrade prata vägrade titta på oss och vägrade testa masken, inte ens utan lust gasen på ville hon testa. jag har aldrig varit med henne till tandläkaren tidigare så jag visste inte att det kunde bli så här besvärligt!
men nu vet jag ! så efter 40 minuters övertalning och hot om att vi inte skulle gå till mc donalds så prövade hon masken i två sekunder. sen åkte vi därifrån, och fick en ny tid den 14 då hon ska dit igen för att testa masken med lustgasen på. fy va jobbigt.... önskar att hon skulle va lika smidig och medgörlig som felicia och michelle är hos tandläkaren. då hade tanden varit ute nu och vi haft frid och fröjd.
men men, alla barn är olika. så det blev mc donalds efteråt som jag lovat fast det kändes ju mindre bra med tanke på att hon inte gjort som hon skulle, hon fick belöning för att inte göra vad hon skulle, blev lite dubbelt budskap. men ett löfte är ett löfte. felicia och mimmi va också med till tandläkaren, för att ingen kunde hämta felicia i skolan och mimmi hade varit hos doktorn så vi möttes upp där..... och hon fikade med oss på mc donalds.
felicia har varit på sånt där härligt sprudlande humör idag !

efter mc donalds åkte vi och hälsade på min moster. det va jätte länge sen jag va där och hälsa på. hon tyckte min bebbemage va liten. fniss! men hon tyckkte att jag blivit jätte fin sen jag gått ner i vikt. hon har inte sett mig alls sen operation, så det är verkligen länge sen jag va där ! kul att se henne. !

sen åkte vi hem. blev lite stressigt, jag skulle ju skjutsa petri till jobbet halv fyra och jag va hemma kvart över två och skulle hinna fixa mat till honom också! men vi hann. så nu är han på jobbet och michelle har åkt till sin mamma för hon ska till deegeer hallen på utbildningsmässa i morgon, för att kolla vilka olika gymnasium som har vilken utbildning att erbjuda. kul att de finns såna mässor. bra för det är ju svårt att göra det valet....
felicia och ellen ser på tv och ska snart få följa med mig ut i skogen med vovvarna. för dom behöver ju trots allt komma ut och jag orkar inte gå långis med dom,. så jag tänkte att dom får busa i skogen. skönt för både barnen och vovvarna.... jag däremot är trött och skulle helst av allt vilja ha en dusch och krypa ner i soffan med en bra film.... men det får bli senare ! nu har jag precis ätit mat! en smaskig wok gryta....

jag ska på återbesök, eller ett års besök hos kirurgen den 20 oktober, skönt att få kolla upp så man mår bra, den 14 ska jag till barnmorskan också skönt att få träffa henne och lyssna på hjärtat och de. sen i början av november är det dags för tillväxtultra ljudet. så underbart, då ska petri med och se vår bebis....
han va ju föresten rolig i morse. klockan fem på morgonen när han kom hem från jobbet. la han handen på min mage, och fick sen en rejäl spark av bebisen. så då började han buffa lite på magen med, så dom busade bebisen och pappa klockan fem på morgonen ! jag kunde inte riktigt sova då... men jag tyckte att det va otroligt gulligt och mysigt ! så det gjorde inget !!!


nu ska jag ta mina vovvar, innan ovädret kommer och innan mörkret kommer in..... fy... mörka höstkvällar, det enda mysiga med det är de underbart vackra stjärnklara nätterna!!!

kram kram så länge! kanske skriver mer sen !

Inga kommentarer: