söndag 4 januari 2009

lördagen, så lugnt så !

god morgon !
söndag morgon till och med.
och mätaren utanför visar nästan 20 minus, och mätaren i köket visar 13 plus.
jag startade en brasa det första jag gjorde när jag vaknade. friska vindar här inne måste jag säga ! *ler*

vaknade klockan åtta idag, helt själv. ingen klocka som dånade i mitt öra. och för en gång skull kändes det skönt att få gå upp.. vet inte om det har med trycket neråt att göra eller vad det är. men upp ville jag !
jag har sovit ganska dåligt i natt, jag har haft sammandragningar och varit kissnödig om vartannat.
ibland undrar jag om man verkligen får någon ordentlig sömn alls de nio månader man är gravid.
nu sitter jag och dricker morgon kaffet och äter knäcke macka med skinka. petri sover fortfarande, men är på gång och ska vakna. för vi ska plocka in ved idag. det måste vi ifall det ska vara varmt i huset !
och man vet ju aldrig om vi måste åka till bb när som helst kommande tid så man måste ju ha allt sånt klart så min mamma slipper stå i ett kaos när hon kommer.
och det behöver hon inte nu, jag har tvättat all tvätt och plockat i ordning på det mesta.
jag har skrivit lappar till henne om hur man sköter allt. diskmaskin och så. och så har jag förberett barnen.
veden tar vi in i dag och sen ska det inte vara något annat att fixa. jo ta ut lite pengar så det finns för mjölk och andra daglig varor som dom kan tänkas behöva när vi är borta!

igår tog vi en lååång sov morgon. klockan halv tolv vaknade vi. ganska skönt, men man blir lite kocko i huvudet av att ta sov morgon när man inte är van. visserligen kan det vara våra sista sovmorgnar tillsammans på lång tid.
när vi väl kom upp så tog vi med oss hundarna och åkte ut till skogen, där gick vi en lång promenad i ca en timma. det snöade så vackert igår. helt underbart.
det enda som inte fick hända hände, jag ramlade, på en isfläck i skogen som inte syntes på grund av snön.
jag lyckades landa på sidan så jag skyddade magen och baken. och bebisen har inte visat några tecken på att må dåligt. jag fick ont i en hand, i ett revben och i höften. men klarade mig ganska bra trots allt. skrämde dock halvt ihjäl petri. stackarn... en del säger ju att vattnet kan gå och förlossningen kan starta om man ramlar, men inte min inte... bebisen vill inte ut just nu så enkelt är det! och på sätt och vis så förstår jag h*n för det är såå kallt ute och det är förmodligen varmt och skönt i min mage !
vi får väl se vad dagen för med sig !
idag har jag ett ganska ordentligt tryck neråt och lite små ont, och har haft sammandragningar till och från hela natten. och vi ska ju ta in ved och hålla på idag, så vem vet kanske kommer bebisen ut av allt de.

idag kommer våra barn hem igen. skönt det att allt blir i sin ordning igen !
och på torsdag kör ju skolorna igång igen efter jullovet, det blir också skönt.
på onsdag är det dags för barnmorske besök för min del om inte lilla bebbeli behagat komma ut innan de, vilket jag hoppas på.

under dagen idag kanske jag kan fixa lite med mitt nyårsinlägg här på bloggen. käner mig inte helt motiverad tyvär. men det kanske kommer.
om inte annat så kanske jag sätter in lite bilder ikväll och skriver ett litet inlägg till.

på återseende senare då !

kram på er !



1 kommentar:

Malin sa...

ETT STORT GRATTIS TILL DIG!